POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Özel'den Erdoğan'a teklif: Yenersen siyaseti bırakırım!
Özel'den Erdoğan'a teklif: Yenersen siyaseti bırakırım!
Aziz İhsan Aktaş davası: 2. günde neler yaşandı?
Aziz İhsan Aktaş davası: 2. günde neler yaşandı?
Bilal Hancı ve İbrahim Barut’un test sonucu çıktı
Bilal Hancı ve İbrahim Barut’un test sonucu çıktı
Erbakan'dan AK Parti'ye geçen başkanlara tepki
Erbakan'dan AK Parti'ye geçen başkanlara tepki
28 Ocak 2026 Çarşamba - 19:53

Yılın ilk MGK'sı sona erdi: Terörsüz Türkiye vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Yılın ilk MGK sı sona erdi: Terörsüz Türkiye vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

İletişim Başkanlığı'ndan paylaşılan bildiriye göre toplantıda, 2025 yılında gerçekleşen ve millî güvenlik bakımından önem arz eden siyasi, askerî, iktisadi ve içtimai hadiseler değerlendirildi; 2026 yılında karşılaşılabilecek muhtemel gelişmeler ile bu kapsamda icra edilecek çalışmalar ve alınacak tedbirler müzakere edildi.

Bildiride, MGK'da görüşülen başlıklar şu şekilde sıralandı:

"PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen faaliyetler ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur."

MGK'da Terörsüz Türkiye vurgusu

“Terörsüz Türkiye” hedefi istikametinde gelinen aşama ele alınmış; ülkemizin ve bölgemizin güvenlik, istikrar ve refahını tahkim etmeye matuf adımlara kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştır.

Komşumuz Suriye’nin egemenliğini, toprak bütünlüğünü, üniter yapısını ve siyasi birliğini sağlama gayretlerine verilen güçlü destek ile Suriye halkının huzur, güvenlik ve refahının arttırılması için sergilenen çabaların sürdürüleceği kaydedilmiştir."

"Türkiye Gazze'de her türlü mesuliyeti üstlenmeye hazır"

"Gazze’deki son durum ve ateşkesin geleceği değerlendirilmiş; Gazze meselesinin çözüme kavuşturulması için tesis edilen uluslararası yapıların kurucu üyelerinden olan Türkiye’nin, kapsamlı insani yardımların bölgeye ulaştırılması çalışmalarını sürdüreceği vurgulanarak, Gazze’nin yeniden ayağa kaldırılması ve kalıcı barışın tesisi için ortaklarıyla beraber her türlü mesuliyeti üstlenmeye hazır olduğu teyit edilmiştir."

"Somali Federal Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizin altı çizilmiş; Türkiye’nin, Somali halkının terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmeye devam edeceği ifade edilmiştir."

"İran’ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından önemli"

"İran merkezli güncel gelişmeler etraflıca ele alınmış; komşumuz İran’ın istikrarının ve huzurunun, bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ettiğine dikkat çekilmiştir."

"Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki mevcut durum değerlendirilmiş; savaşın yansımalarının Karadeniz’de muhafaza edilmeye çalışılan istikrarı zedelememesi için tüm tarafların sorumlulukla hareket etmesi gerektiği bir kez daha hatırlatılmıştır."

"Türkiye’nin, bölgesel ve küresel riskleri tedricen arttıran savaşın sona erdirilmesine ve kalıcı barışın ivedilikle tesis edilmesine yönelik gayretlerini sürdüreceği belirtilmiştir."

"Türkiye’nin, yakın çevresinden Asya, Afrika ve Avrupa’ya uzanan geniş bir coğrafyadaki muhtelif çatışma ve kriz bölgelerinde barışın muhafazası ve istikrarın tesisi maksadıyla icra ettiği çok boyutlu faaliyetlerine 2026 yılında da kararlılıkla devam edeceği kaydedilmiştir."

 
Bilal Hancı ve İbrahim Barut’un test sonucu çıktı
 
Özel'den Erdoğan'a teklif: Yenersen siyaseti bırakırım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilal Hancı ve İbrahim Barut’un test sonucu çıktı
İstanbul'daki uyuşturucu soruşturması kapsamında Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) ...
Bir aileyi yok eden 'makasçı' için karar
İzmir'in Menderes ilçesinde makas atıp 4'ü aynı aileden 5 kişinin öldüğü, ...
Zincirleme kaza: 4 araç birbirine girdi!
İzmir Çevre Yolu Uzundere mevkiinde meydana gelen 4 araçlı zincirleme ...
 
Döner bıçaklı trafik magandası kodese!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün trafikte tartıştığı kişiye döner bıçağıyla ...
İzmir için 'kuvvetli fırtına ve yağış' uyarısı!
İzmir'de yarın sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli fırtınanın ...
Hakan Taşıyan yoğun bakıma kaldırıldı: Hastaneden açıklama
Şarkıcı Hakan Taşıyan, kalp krizi şüphesiyle başvurduğu hastanede yoğun ...
 
‘Cehennem Necati’ için istenen ceza belli oldu
Almanya’da faaliyet gösteren “Cehennem Melekleri” adlı suç örgütünün liderlerinden ...
Barmen itirafçı oldu: 20 ünlünün ismini savcılığa verdi!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ünlülere yönelik ...
Polisin takibe aldığı araçtan 17 bin hap çıktı!
İzmir'in Buca ilçesinde durdurulan bir otomobilde 17 bin sentetik hap ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri