POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Lübnan'dan İsrail'e karşı BM'ye acil toplantı çağrısı
Lübnan'dan İsrail'e karşı BM'ye acil toplantı çağrısı
Başka kadınların fotoğrafını beğenmek boşanma nedeni!
Başka kadınların fotoğrafını beğenmek boşanma nedeni!
'İmralı' gündemi: Bahçeli'nin açıklamaları ufuk açıcı!
'İmralı' gündemi: Bahçeli'nin açıklamaları ufuk açıcı!
Tarih belli oldu: Motorine dev zam yolda!
Tarih belli oldu: Motorine dev zam yolda!
19 Kasım 2025 Çarşamba - 15:00

Zeybek'ten İzmir hedefi: 30 ilçe, 28 milletvekili!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, " İzmir’de 28 belediye verildi. 30 ilçeyi de istiyoruz. İzmir’deki 28 milletvekilini alana kadar çalışacağız” dedi.

Zeybek ten İzmir hedefi: 30 ilçe, 28 milletvekili!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin hizmet anlayışının dünyaya örnek olduğunu söyledi. New York örneğini veren Zeybek, “Mamdani bile CHP’li belediyelerin başarısını gördü, Ankara’daki zevat hala bu başarının farkında değil. İster yargı yoluyla engellemeye çalışsınlar ister hukuki anlamda yetkilerini daraltsınlar bizim kamucu ve toplumcu yönetim anlayışınız karşılık bulmaya devam edecektir" dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nin Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, törenle açıldı. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İZBB Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, New York örneği üzerinden CHP’li belediyelerin hizmet anlayışının dünyaya örnek olduğunu söyledi.

“Bizim daha da cesur ve kararlı davranmamıza yol açacaktır”

Kadın belediye başkanı sayısının artırılacağını söyleyen Zeybek, “CHP’nin yerel yönetim anlayışının özü halkçı, toplumcu ve kamucu bir yönetim anlayışıdır. Bizler, belediyeciliği yeni alanlara taşımak gibi bir görev üstlendik. Bunu yaparken de son dönemde Genel Başkanımız Özgür Özel’in bir hedefi vardı. Kadın belediye başkanı sayımız bütün ülkede 9’du. Şimdi 38 tane kadın milletvekilimiz var. Ama yetmez. Önümüzdeki dönemde hem kadın belediye başkanlarımızın hem milletvekillerimizin hem de meclis üyelerimizin sayısını artırmak temel görevimizdir. Kurultayımızın da oluşacak olan yeni parti yönetiminin de temel anlayışı yeni bir anlayışı da hayata geçirmektir. O nedenle kadın belediye başkanlarımızın yaptığı her çalışma, bizim daha da cesur ve kararlı davranmamıza yol açacaktır” dedi.

“CHP’li belediyelerin yaptığı uygulamalar sadece Türkiye’de kabul görmüyor”

CHP’li belediyelerin uygulamalarının ülke sınırlarını aştığını belirten Zeybek, şunları söyledi:

“Bizde sürekliliği sağlamak temel politika. Bunu yaparken günceli de yakalamak zorundayız. CHP’li belediyelerin yaptığı uygulamalar sadece Türkiye’de kabul görmüyor. 31 Mart seçimlerinde biz yüzde 38 oyla toplam nüfusun yüzde 65’ini yönetme yetkisi CHP’li belediyelere verildi. Sonrasında yapılan çalışmalar ve ortaya konulan uygulamalarla zaman zaman ölçümler yapıyoruz. Yüzde 48’lere çıkan memnuniyet gördük. Yapılanların seçmende karşılığı var mı görüyoruz. Kent lokantaları, anne-çocuk kart, öğrenci bursları... Bir de ne görelim. New York’ta 34 yaşında bir belediye başkanı çıktı CHP’nin halkçı ve demokratik yönetim anlayışının sloganlarını aldı ve New York’ta belediye başkanı oldu. Mamdani bile CHP’li belediyelerin başarısını gördü, Ankara’daki zevat hala bu başarını farkında değil. İster yargı yoluyla engellemeye çalışsınlar ister hukuki anlamda yetkilerini daraltsınlar bizim kamucu ve toplumcu yönetim anlayışınız karşılık bulmaya devam edecektir. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sol demokrat partilerin çıkışında önemli rol oynayacaktır. Her belediye başkanımız kendi il ve ilçelerinde hikayeler yazıyor. İstedikleri kadar bizi yargı eliyle korkutup sindirmeye çalışsınlar, arkadaşlarımızı cezaevinde tutmaya da çalışsalar biz, bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Arkadaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağınız. Bir gün gelecek doğru ve haklı kazanacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Türkiye’de birinci parti yatık, oradan geri düşmesine izin vermeyeceğiz.”

“Cesur olmak zorundayız”

Zeybek, belediyelerin projelerine destek olan bağışçıların da baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade ederek “Yargı yoluyla CHP’li belediyelere bağışta bulunan hayırseverler tek tek sorguya çağrılıyorlar. Önlerine konulan belgeleri imzlatmak için baskı altına alınıyorlar. Cesur olmak zorundayız. Mustafa Kemal'in evlatları olarak asla bir adım geri gitmeyeceğiz. Hayırseverler... Cesur olun. CHP’li belediyelerle işbirliği yapmaktan çekinmeyin. Verdiğiniz her bir kuruş insan odaklı hizmetlerde kullanılmaya devam edecektir. İzmir’de 28 belediye verildi. 30 ilçeyi de istiyoruz. İzmir’deki 28 milletvekilini alana kadar çalışacağız” diye konuştu.

Ünsal: “Dayanışmayı güçlendiren bir merkez olacak”

Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal ise konuşmasında tesisin dayanışmayı artıracağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Karşıyaka’mız için çok anlamlı ve özel bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tesisimiz, sadece bir bina değil; dayanışmanın ve birlikteliğin de simgesi olacak. Karşıyaka her zaman cumhuriyet değerlerine, laikliğe ve özgürlüğe sahip çıkan bir kent olmuştur. Bu kentte Atatürk'ün izlerini ve Zübeyde Hanım’ın hatıralarını hissedersiniz. Biz burada bir ideal için yaşıyoruz. Halk için halkla yönetim ve sosyal demokrasi. Tesisimiz; kadınların, çocukların, emeklilerin ve tüm vatandaşların bir araya geleceği, dayanışacağı be üreteceği bir alan olacak. Bu bina, Karşıyaka’nın sosyal dokusunu güçlendiren, mahalle kültürünü yaşatan ve dayanışmayı güçlendiren bir merkez olacak. Bu tesis, sosyal belediyecilik ve halkçı yönetimin somut bir örneği. Bizim için belediyecilik, insanı yaşatmak, kadını güçlendirmek, genci desteklemek, çınarlarımızı onurlandırmak ve Atatürk’ün çocuklarını da geleceğe hazırlamaktır.”

İnanç: “Atamıza layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

İZBB Başkan Yardımcısı İnanç ise konuşmasında, “Bu tesis, İZBB’nin Karşıyaka Belediyesi’nin güç birliğinin ifadesidir. Her ilçemizde dayanışmayı sergiliyoruz ve buna devam edeceğiz. Bu tesisin beni duygulandıran tarafı, Atatürk’ün İzmir’e emanet ettiği annesinin isini taşıyan mahallede annesini ismiyle açılmış olması. Ata’mızın yeri kalbimizde ayrıdır. Atamıza layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 
CHP kurultayı öncesi İzmir’de kritik buluşma!
 
Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi hizmette!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kurultayı öncesi İzmir’de kritik buluşma!
CHP'nin 39. Olağan Kurultayı 28-30 Kasım'da Ankara'da yapılacak. Kurultay ...
'İmralı' gündemi: Bahçeli'nin açıklamaları ufuk açıcı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda ...
Kılıç'tan 'parlamenter sistem' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP İzmir'den 'Özel' ziyaret: Lider'den 'gençlik' övgüsü!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu ve İlçe Örgüt Başkanları, ...
Dikkat çeken atama ve görevden alma kararları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. ...
Aralarında İzmirli 3 isim de var: CHP'li vekillerden Özel'e deklarasyon!
Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'de İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, ...
 
Komisyonda İmralı oylaması cuma günü!
Komisyonda İmralı oylaması cuma günü yapılacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, ...
Ağıralioğlu'ndan Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışına yanıt!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İmralı’ya gitmekten gocunmam, çekinmem, ...
Saygılı'dan Sengel'e 'otopark' çıkışı: Manipülasyon yok, devlet hukuku var!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Selçuk Belediye Başkanı’nın Efes ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri