POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
11 Aralık 2020 Cuma - 12:34

Zirvenin logosunu İzmirliler seçecek!

Büyükşehir Belediyesi dünyanın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için çalışmalarını hızlandırdı. Rusya’nın Kazan, Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek.

Zirvenin logosunu İzmirliler seçecek!

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) tarafından kültürün sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2021 yılında İzmir’de yapılacak Kültür Zirvesi için adımlarını hızlandırdı. Önceki yıllarda İspanya’nın Bilbao, Güney Kore’nin Jeju ve Arjantin’in Buenos Aires kentlerinde yapılan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi 2021 yılında bu kez İzmir'de kültür aktörlerini bir araya getirecek.   



Üç logodan biri seçilecek

Büyükşehir, Kültür Zirvesi’ni İzmir'de bir araya gelme ve bağlantı içinde olma fikrini simgeleyen bir logoyla tanıtacak. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek. Biz İzmir dijital platformu üzerinden logo anketini sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Aralık tarihine kadar oylamayı sürdürecek. “Sizce hangisi Kültür Zirvesi'nin logosu olmalı?” sorusuyla başlatılan oylamaya “bizizmir.com” adresinden ulaşılabiliyor. 

Avrupa Kültür Başkenti hedefi
2021 Kültür Zirvesi’nin İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünyanın önde gelen kültür üreticileri sanatçıları ve kanaat önderleri İzmir'de buluşacak. Bu zirve İzmir'i Avrupa kültür başkenti yapma hedefimiz için de önemli bir adım olacak. Aynı zamanda kentin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak. Kültür küresel salgın ve diğer krizlere karşı verdiğimiz mücadelede son derece önemli olan yaratıcılığa, yeniliğe, dayanışmaya ve işbirliğine de ilham verir. Çünkü kültür sanat bir toplumun, bir kentin ruhudur. Eğer o ruh canlı, diri tutulamıyorsa bu tür küresel kr izlerin sonuçları çok ağır olur” dedi. Soyer, 2021 Kültür Zirvesi’nin logosuna İzmirlilerin karar vereceğini de hatırlatarak “İzmirlilerin bu büyük organizasyonun daha en başından bir parçası haline gelmesini istiyoruz. Çünkü siz ne yaparsanız yapın kentli sahiplenmezse gerçek bir başarıya ulaşmak mümkün olmuyor. O nedenle bu heyecana herkesin ortak olmasını istiyoruz. Türkiye’nin kültür sanat insanlarının da hazırlık aşamasından itibaren yanımızda olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kazan ve Merida’yı geride bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen yoğun çaba ve titizlikle hazırlanan başvuru dosyası sayesinde İzmir, Tataristan’ın Kazan ve Meksika'nın Merida şehirlerini geride bırakarak 2021 Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. 

Küresel düzeyde kültür politikaları ve kültüre ilişkin gündemlerin tartışıldığı Kültür Zirvesi ile İzmir’in kültür alanında küresel bir aktör olarak tanınması hedefleniyor. Dünyanın önde gelen kültür üreticileri, sanatçıları ve kanaat önderlerini biraya getirecek Zirve ile İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir aşama kaydedeceği öngörülüyor.

 
Konak’ta yapılandırmaya özel sistem
 
Organik tarım ve zeytin sektörü online seminerlerde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta yapılandırmaya özel sistem
Pandemi sürecinde alınan tüm tedbirlere rağmen artan vaka sayısını dikkate ...
Soyer Karşıyaka’dan mesaj verdi: İlçe belediyelerinin projelerine tam destek
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediyeleri ile işbirliği ...
Gördes hattı bağlantısı planlanan süreden 12 saat önce bitti
İzmir’in merkez ilçelerinin su ihtiyacının bir kısmının Gördes Barajı’ndan ...
 
Gümrükçü’den 'asker çantalı' uğurlama
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatani görevlerini yerine getirmek ...
İyi Tasarım/Good Design İzmir_5 yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen ...
Başkan Sandal depremde hayatını kaybedenleri andı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, depremde hayatını kaybedenler ...
 
Gaziemir'in marketi iyilikle büyüyor!
Son 3 ayda bin 150 aileye ayni yardım yapan Gaziemir Belediyesi, yardımsever ...
İzmirli sanatçılara Büyükşehir Belediyesi destek olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandeminin ikinci dalgası ...
İzmir'in gurur protokolü: İnsan hakları başkenti olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu işbirliğiyle hayata geçirilecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri