CHP İzmir’de disipline sevk edilen 40 işçi hakkında karar verildi

3 Mart 2023 Cuma   16:10

GERÇEKİZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Konut Projesi'nin ilk ayağı olan Dilber Apartmanı temel atma töreninde yaşanan eylem ve arbede gündem olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törende Çiğli Belediyesi'nin iştiraki ÇİBEL A.Ş. işçilerinin yaptığı eylem ve tören sonunda yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası arbedede yer alan partililer için de disiplin süreci başlatılmıştı. 

CHP Çiğli Yönetimi disiplin soruşturması sürecinde savunmaları alarak eylem ve arbedeyle ilgili görüntüleri de tek tek inceledikten sonra 40 parti üyesini kesin ihraç istemiyle İl Başkanlığı'na sevk etti.İl başkanlığı da dosyaları disiplin kuruluna sevk etmişti.

3 İŞÇİ İSTİFA ETTİ

Disiplin kurlu bugünkü toplantısında dosyalar hakkında karar verdi. 3 üyenin partiden istifa etmesi nedeniyle 37 kişi hakkında karar alındı.

13 parti üyesine 68/1 maddesinden  kesin ihraç, 8 üyeye 2 yıl geçici ihraç, 8 üyeye 1 yıl geçici ihraç. 7 parti üyesine 68/3 maddesinden kınama, 1 parti üyesine  uyarı cezaları verildi. 3 üye de istifa ettikleri için o üyeler  hakkında durma kararı alındı.



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/CHP-Izmirde-disipline-sevk-edilen-40-isci-hakkinda-karar-verildi/129489