Ünlü oyuncuya 'boykot çağrısı' gözaltısı!

3 Nisan 2025 Perşembe   08:03

Boykot çağrılarına ilişkin başlatılan soruşturmada 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, boykot çağrılarına yönelik nefret ve ayrımcılık ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

ÜNLÜ OYUNCU DA GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında 16 yakalama kararı verildi. Emniyet güçleri 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu da bulunuyor.

Gözaltına alınanlar işlemleri için emniyete götürülürken, beş kişiyi arama çalışması sürüyor.

Boykot soruşturmasında 16 gözaltı kararı: Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu da gözaltına alındı - 1Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve üniversite öğrencileri, boykot çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrılar kapsamında, dün tüketim boykotu gerçekleştirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu çağrıların ardından nefret ve ayrımcılık ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamalarıyla resen soruşturma başlatmıştı. (NTV)



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/Unlu-oyuncuya-boykot-cagrisi-gozaltisi/168953