Tugay’dan imzalarla Ankara çıkarması: Kamp kuracak, isim önerecek!

3 Nisan 2025 Perşembe   11:47

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 6 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olağanüstü kurultaya çevrildi.

CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı 6 Nisan 2025 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Üç gün sonra Ankara’da gerçekleştirilecek kurultay öncesi İzmir’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel için imza süreci başlatıldı. İl Başkanlığı tarafından aranan kurultay delegelerinden imza vermek isteyenlerin imzalarını il başkanlığına ulaştırması istendi.

Kurultaya kısa bir süre kala CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun imza toplama hamlesi yapması ve İzmir delegeleri ile kurultay öncesi toplantı gerçekleştirmemesi rahatsızlık yarattı.

Aynı zamanda kurultay delegesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Şenol Aslanoğlu konu üzerinden karşı karşıya geldi.

TUGAY İMZALARLA BAŞKENT YOLUNU TUTTU!

CHP İzmir’de krize neden olan olayın ardından Tugay dün delegeleri il binasında toplantıya çağırdı. CHP İzmir il binasında toplantı İl Başkanı Aslanoğlu olmadan gerçekleştirildi. Tugay liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda Özgür Özel için 35-40 bandında imza toplandı.

Yaşananların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, bugün toplanan imzalarla birlikte Başkent yolunu tuttu.

Bugün saat 14:00’da İller Bankası ile gerçekleştirilecek toplantıya katılacak olan Tugay ardından CHP Genel Merkezi’ne geçerek imzaları teslim edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kurultay sonuna kadar Ankara’da kalacak.

PM İÇİN EDNAN ARSLAN’I ÖNERECEK

Tugay’ın kurultayda yeniden belirlenecek Parti Meclisi (PM) için İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve birkaç ismi daha önereceği öğrenildi.

 



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/Tugaydan-imzalarla-Ankara-cikarmasi-Kamp-kuracak-isim-onerecek/168973