İZSU’dan gece kesintilerine ‘devam’ kararı!

2 Eylül 2025 Salı   10:52

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – İzmir’de yaşanan kuraklık ve su krizi devam ediyor.

Kentteki su kaynaklarının azalması nedeniyle İzmir’in turizm cenneti Çeşme’de başlayan kesintiler merkez ilçelere sıçramış İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU 6 Ağustos’ta planlı ve dönüşümlü kesintilere başlamıştı.

22 Ağustos’ta merkez ilçelerde uygulanan kesintilerde yeni program devreye girerken kesintilerin 2 Eylül’ü 3 Eylül’e bağlayan gece uygulanacak kesinti ile sonlanması bekleniyordu.

KESİNTİLERE 'DEVAM' KARARI

Ancak İzmir’deki su krizinin devam etmesi, barajlardaki su seviyelerinin istenen noktaya gelmemesi sonrası İZSU açıklanan programa göre 3 Eylül’de sonlanması planlanan su kesintilerine ‘devam’ kararı aldı.

Kentteki su kullanımını dengelemek için uygulanan su kesintileri 3 Eylül’den sonra da devam edecek. Yeni programın kısa sürede açıklanması beklenirken, kesintilerin daha önce uygulandığı şekliyle gece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında merkez ilçelerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İzmir’de bahar aylarının gelişi ile birlikte gözler beklenen yağışlara çevrilirken, İZSU kaynakları vatandaşlara su tasarrufu çağrısını yineledi.



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/IZSUdan-gece-kesintilerine-devam-karari/177830