Karabağlar'da asırlık sanat hayat buluyor

2 Ekim 2025 Perşembe   12:19

Karabağlar Belediyesi ücretsiz olarak açılacak kurslarla da ahşap oymacılığı ustalarını bekliyor. Dersler her salı günü 13.00–17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kursa katılmak isteyenler, başvurularını Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademi’ye yapabilecek.

Başkan Kınay: “Bu kadim sanatı gelecek nesillere aktarmalıyız”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, makineleşmenin hızla arttığı bir dönemde geleneksel el sanatlarının korunmasının önemine dikkat çekerek “Ahşap oymacılığı, kültürel mirasımızın en değerli parçalarından biri. Karabağlar hepimizin bildiği gibi mobilya kenti. Bizler de Karabağlar Belediyesi olarak bu sanatı yaşatmak ve genç nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Mobilya Akademi’de düzenlenecek kurslarımızla hem bu kadim sanata sahip çıkıyor hem de yeni ustaların yetişmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Geçmiş dönem çalışmaları ilgi gördü

Geçtiğimiz dönem düzenlenen Geleneksel Ahşap Oymacılığı Kursu’nda ortaya çıkan eserler ise, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen vatandaşlar yapılan çalışmaları ilgi ile izledi.



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/Karabaglar-da-asirlik-sanat-hayat-buluyor/179673