Mutlak butlan İzmir’de eski başkanları da böldü: Yeni grup kuruldu!

16 Haziran 2026 Salı   13:48

GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik mahkemenin mutlak butlan kararı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık görevine geri dönmesi parti içinde tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu.

Partide aktif görev alan isimler dışında eskiden görev almış isimler de çeşitli açıklamalarla yaşanan sürece tepki göstermiş ya da destek vermişti.

OCAK AYINDAN BU YANA TOPLANTI YAPIYORLARDI

İzmir’de 120’ye yakın ilçe eski başkanı bir araya gelme kararı almış, ocak ayında ilk toplantısını yapmış parti içi eleştiri ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Her ay toplantılarını sürdüren eski başkanlar mutlak butlan kararı sonrası bölündü. 

Butlana tepki göstermek ve kurultay talep etmek adına Çağlayan Bilgen, Ali Yılmaz ve Özcan Durmaz öncülüğünde eski ilçe başkanları ‘Çözüm Sandık Çare Kurultay’ grubu kurdu. Eski başkanlar kamuoyuna acil kurultay çağrısı yaptı.

Ocak ayında toplanmaya başlayan eski ilçe başkanları grubuna öncülük eden Sinan Karamustafaoğlu, yeni kurulan gruba katılmadı. Karamustafaoğlu dışında görevden alınması beklenen İl Başkanı Çağatay Güç’ün yerine atanacağı konuşulan Utku Gümrükçü ve Şakir Başak gibi isimler yeni kurulan eski başkanlar grubunda yer almadı.  Eski ilçe başkanları grubunda yer alan 40’a yakın isim yeni kurulan gruba katılmadı. 

Öte yandan ‘Çözüm Sandık Çare Kurultay’ gurubunda yer alan isimlerden oluşacak heyet görevden alınması beklenen Güç'ü 1-2 gün içinde ziyaret edip destek mesajı verecek.



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/Mutlak-butlan-Izmirde-eski-baskanlari-da-boldu-Yeni-grup-kuruldu/194762