Tugay'dan o ziyaret sonrası 'AK Parti'ye geçecek' iddialarına açıklama: Başkanlık görevime...

24 Temmuz 2026 Cuma   14:26

GERÇEKİZMİR - Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay için ulusal basında 'AK Parti'ye geçecek' iddiaları yeniden gündeme geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP'den istifa eden ve yoluna bağımsız devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçmek için zemin yokladığını, AK Parti cephesinin de yıllardır seçim kazanamadığı İzmir için bu sürpriz transfere yeşil ışık yaktığını öne sürdü.

Başkan Tugay, iddialar sonrası "Belediye Başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim, siyasi belirsizliklerin İzmir’deki belediye hizmetlerine olumsuz yansımalarından uzak durmaya çalışıyorum, şehrimizin ve ülkemizin huzuru ve refahı en öncelikli amacım" açıklaması yaptı.

ZİYARETTE NE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek Karabağlar'daki kentsel dönüşüm sürecini görüştü. Tugay, 15 mahalleyi ilgilendiren dönüşüm alanına ilişkin bakanlıktan beklenen desteklerin ele alındığını açıkladı.



Sayfa Adresi: http://www.gercekizmir.com/haber/Tugay-dan-o-ziyaret-sonrasi-AK-Parti-ye-gececek-iddialarina-aciklama-Baskanlik-gorevime-/196938