CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i belediye başkan adaylarının belirlenme süreci üzerinden eleştirdi. "YAPAY ZEKANIZ AKP SEMPATİZANI OLABİLİR Mİ?" CHP'den seçilen çok sayıda belediye başkanının daha sonra AK Parti saflarına geçtiğini öne süren Nalbantoğlu, "Tercih ettiğiniz belediye başkanlarının önemli bir kısmı bugün AKP saflarında yer alıyor. Demek ki algoritmanız; karakteri, siyasi aidiyeti, parti kültürünü ve seçmenin emanetine sahip çıkacak iradeyi ölçememiş. Teknoloji hata yapabilir. Ama siyasette asıl sorumluluk, kararın arkasında duranlarındır" dedi. 1 BÜYÜKŞEHİR, 1'İ İL VE 20 İLÇE BELEDİYESİ AK PARTİ'YE GEÇTİ Bu durumun yaklaşık 3,3 milyon seçmen ile 4,8 milyon nüfusun iradesini ilgilendirdiğini savunan Nalbantoğlu, "Peki bu vatandaşların iradesini nereye koyacağız? Yoksa 'seçmen iradesi' sadece siyasi söylemlere uygun olduğunda mı hatırlanıyor?" dedi. "SİYASİ SORUMLULUĞU KİM ÜSTLENECEK" Nalbantoğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde; AK Partili Eroğlu'ndan Kınay'a yönetim çıkışı: 37 meclis üyesinden sadece 9'u katıldı! Belediye başkanlarını belirlerken kullandığınızı söylediğiniz yapay zekâ AKP sempatizanı olabilir mi? Çünkü tercih ettiğiniz belediye başkanlarının önemli bir kısmı bugün AKP saflarında yer alıyor. Demek ki algoritmanız; karakteri, siyasi aidiyeti, parti kültürünü ve seçmenin emanetine sahip çıkacak iradeyi ölçememiş. Teknoloji hata yapabilir. Ama siyasette asıl sorumluluk, kararın arkasında duranlarındır. “9 milyon seçmen iradesi hapiste” diyorsunuz. Peki CHP’den seçilip daha sonra AKP’ye geçen; 1 Büyükşehir Belediyesi 1 İl Belediyesi 20 İlçe Belediyesi Üstelik bu listeye beldeleri dâhil etmedik bile… Buna rağmen yaklaşık 3,3 milyon seçmen ve 4,8 milyon nüfusun iradesinden söz ediyoruz. Peki bu vatandaşların iradesini nereye koyacağız? Yoksa “seçmen iradesi” sadece siyasi söylemlere uygun olduğunda mı hatırlanıyor? Peki bu tablonun siyasi sorumluluğunu kim üstlenecek? Yoksa bu da “hesap soracağız” ve “içi zaten bomboş” söylemleri gibi, içi boş bir slogandan mı ibaret?
Özel'in aday belirleme sürecinde yapay zekâ kullanıldığı yönündeki açıklamasına atıfta bulunan Nalbantoğlu, "Belediye başkanlarını belirlerken kullandığınızı söylediğiniz yapay zekâ AKP sempatizanı olabilir mi?" ifadelerini kullandı.
Özel'in "9 milyon seçmen iradesi hapiste" söylemine de değinen Nalbantoğlu, CHP'den seçildikten sonra AK Parti'ye geçtiğini belirttiği belediye başkanlarını sıraladı. Buna göre, 1 büyükşehir belediyesi, 1 il belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin CHP'den seçildikten sonra AK Parti'ye geçtiğini ifade eden Nalbantoğlu, belde belediyelerinin ise bu listeye dâhil edilmediğini dile getirdi.
Açıklamasının sonunda siyasi sorumluluk tartışmasına dikkat çeken Nalbantoğlu, "Peki bu tablonun siyasi sorumluluğunu kim üstlenecek? Yoksa bu da 'hesap soracağız' ve 'içi zaten bomboş' söylemleri gibi, içi boş bir slogandan mı ibaret?" ifadelerini kullandı.
AK Partili Eroğlu'ndan Kınay'a yönetim çıkışı: 37 meclis üyesinden sadece 9'u katıldı!
Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel,
• Aydın Büyükşehir
• Afyonkarahisar
• Gaziantep / Şehitkamil
• Gaziantep / Karkamış
• Aydın / Söke
• Afyonkarahisar / Dinar
• Ankara / Haymana
• Ankara / Keçiören
• Edirne / Keşan
• Antalya / Aksu
• Antalya / Serik
• Konya / Seydişehir
• Aydın / Yenipazar
• Aydın / Sultanhisar
• Batman / Hasankeyf
• Yalova / Altınova
• Ardahan / Göle
• Tekirdağ / Hayrabolu
• İstanbul / Beykoz
• İstanbul / Tuzla
• İstanbul / Çekmeköy
• İstanbul / Şile