İş dünyasının acı kaybı... Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören 79 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Demirören, 31 Mayıs 2018'den bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hastaneden yapılan açıklamada "Sayın Erdoğan Demirören saat 11.53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan Demirören, bugün itibariyle yaşamını yitirmiştir" denildi. CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR? Demirören, Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto'nun kurucusu Babası Şükrü Demirören`in 1957 senesinde vefat etmesiyle, genç yaşta aile işlerini devralmak zorunda kaldı. SON OLARAK DOĞAN MEDYA'YI SATIN ALDI YILDIRIM DEMİRÖREN'İN BABASI DEMİRÖREN 7 YILDIR MEDYA SEKTÖRÜNDE 1972 yılında Milangaz'la enerji sektörüne adım atan grup 1996'da Dem-Al adlı Türkiye'nin ilk otoğaz firmasını bünyesine kattı. Holding özellikle LPG sektöründe çok sayıda şirketin (Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz) sahibi konumunda. Demirören Grubu, 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini yine Doğan Grubu'ndan satın alarak medya sektörüne girdi. Grup Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız Total'in Türkiye birimini Nisan 2016'da bünyesine katarak akaryakıt dağıtım sektöründe de önemli aktörlerden biri oldu. (NTV)
Demirören'in cenaze töreninin pazar günü öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde yapılması bekleniyor.
Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde İnegöl'de dünyaya geldi.
Daha sonra birçok farklı sektörde faaliyet göstererek Demirören Holding'in büyümesini sağladı.
Grubun faaliyet gösterdiği sektörler arasında enerji, turizm, medya, sanayi, eğitim, inşaat ön plana çıkıyor.
Demirören Grubu, son alarak Doğan Grubu'nun medya varlıklarını satın almıştı. Anlaşmayla birlikte Aydın Doğan'a ait Hürriyet, Kanal D, Posta, Fanatik, CNN Türk, DHA, D-Smart gibi markalar Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Demirören Grubu'na geçti.
Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören halen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığını yürütüyor. Yıldırım Demirören bir dönem Beşiktaş Kulübü başkanlığı da yapmıştı.
Milangaz ve Likidgaz markalarıyla kamuoyunda bilinen Demirören Grubu'nun iş dünyasındaki varlığı 1956 yılında kurulan Oto Kolaylık şirketiyle başladı.