POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
4 Temmuz 2021 Pazar - 09:23

'Pınarbaşı' tartışması: CHP'den MHP'ye jet yanıt!

MHP'den Başkan İduğ'a Gaziemir'deki eylem üzerinden gelen tepkilere yanıt veren CHP Bornova İlçe Başkanı Çapın, "Ortada yapılan bir şov var ve bu şov MHP İlçe Başkanı tarafından yapılmaktadır. Cumhur İttifakının küçük ortağı olarak çevreye zararlı olarak gördükleri tüm maden ocaklarının ruhsatını bakanlık tarafından iptal ettirebilirler. Eğer böyle bir girişimde bulunurlarsa biz de millet ittifakı olarak destekleriz" ifadelerini kullandı.

 Pınarbaşı  tartışması: CHP den MHP ye jet yanıt!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bornova Teşkilatı'ndan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın 'İzmir'in Çernobil'i alanında yaptığı eyleme destek veren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a tepki geldi. 

MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, "Bornova'nın Pınarbaşı semtindeki taş ocağının yaşattığı çevre kirliliğine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan ve halkımızın tepkisine karşı vicdanını Gaziemir’e gönderen bir belediye başkanımız var. Maalesef Bornova ne yaptığını bilmeyen bir Belediye başkanı tarafından yönetiliyor" açıklamasını yaparak sert eleştirilerde bulundu. 

MHP İl Başkan Yardımcısı Cezmi Çulhaoğlu da, “Halkımızla büyük bir mücadele veriyoruz. Taş ve mıcır ocaklarına karşı insani ve çevresel haklarımızı müdafaa etmek için bizler omuz omuzayız. Bizler böyle onurlu bir mücadele verirken Belediye Başkanının konuyla hiç ilgilenmemesi aklımıza çok değişik sorular getiriyor! Görüyoruz ki, Belediye başkanın Pınarbaşı’na ve Pınarbaşılılara karşı gözleri gör ve vicdanı kapalı. Onun Gaziemir’e taşınmasını öneriyoruz. Bizden olmayan, halkımızın derdini dert edinmeyen zaten bizden değildir" ifadelerini kullandı. 

CHP'DEN JET YANIT: ASIL ŞOV BU, ÇED RAPORU AKP DÖNEMİNDE VERİLDİ, YETKİ BAKANLIKTA!
MHP'nin tepkisine yanıt Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'dan geldi. Yazılı bir açıklama yapan CHP'li Çapın şu ifadelere yer verdi: 
MHP İlçe Başkanımız; Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ ve hizmetleriyle ilgili bir açıklama yapmış. Ve şov yapmakla suçlamış. Ortada yapılan bir şov var ve bu şov MHP İlçe Başkanı tarafından yapılmaktadır. Kendileri çevre politikaları hususunda bu kadar hassaslar ise iktidarın Cumhur İttifakının küçük ortağı olarak çevreye zararlı olarak gördükleri tüm maden ocaklarının ruhsatını bakanlık tarafından iptal ettirebilirler. Eğer böyle bir girişimde bulunurlarsa biz de millet ittifakı olarak destekleriz. Şunun da altını özellikle çizerek halkımızın bilgisine sunmak isterim. İsmi geçen maden ocağı ÇED Raporunu 2008'de AKP iktidarı döneminde verilmiştir. MHP İlçe Başkanımızın bu konudan haberi olup olmadığını ve bu durum ile ilgili görüşlerini kamuoyuna ifade etmesini rica ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönem tüm herkesin kabulü olarak bir çevre felaketi dönemidir. En basit örneği Marmara Denizi'nde başlayan hem Karadeniz'e hem de Ege Denizi'ne yayılan müsilajdır. Bu ve diğer çevre felaketlerinin müsebbibi cumhur ittifakıdır. Sebebi ise doların yeşilinin doğanın yeşilinden daha cezbedici olmasıdır. Bu anlamda çevre konusunda cumhur ittifakının ne büyük ortağından ne de küçük ortağından bizlerin öğreneceği birşey yoktur. Diğer bir açıdan bakacak olursak eğer halkı düşünüyorlarsa son bir hafta içinde elektiriğe, doğalgaza ve ekmeğe gelen zamları da değerlendirmelerini ve halkın bu konular hakkındaki görüşlerini de duyurmalarını özellikle rica ediyorum. Tüm bunlar ile birlikte sırf kamuoyuna saygım gereği açıklama yapmak zorunda hissettiğim konser konusuna gelirsek şunları söylemek isterim. Halkımızın pandemi sebebiyle özlem duyduğu bir etkinliktir. Pandemi yüzünden zor durumda olan müzisyenlerimize de destek amacı da taşıyan bu "Yaz Konserleri" sadece Pınarbaşı'nda değil; Bornova'nın her bölgesinde devam edecektir. MHP İlçe Başkanı'nın belediye ile halkın buluşmasından rahatsız olmasını; ben bir  ilçe başkanı olarak anlayabiliyorum. Fakat halkımızın tüm bu zor ve buhranlı günlerde bu tip manasız muhalefetleri hoş karşılamayacağından eminim. Kendilerini daha anlamlı ve yapıcı muhalefet yapmaya davet ediyorum.

 
Bornova'da gençlere film atölyesi
 
85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Lideri Bahçeli'nin acı günü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeğeni Mustafa Bahçeli Osmaniye'de yaşamını yitirdi.
CHP İzmir’de ‘eski’lerden toplantı... İl'den o eleştirilere yanıt!
CHP İzmir’de eski ilçe başkanları ve eski il yöneticileri Sarnıç'ta toplantı ...
MHP Bornova'dan İduğ’a Pınarbaşı tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, “Bornova ...
 
AK Partili Kaya'dan Selçuk çıkarması, proje raporu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Selçuk ilçesinde ziyaretlerde ...
AK Parti İzmir'de üye seferberliği: İşte en başarılı ilçeler!
İzmir’de partiye yeni üye kazandırmak için yoğun mesai yapan AK Parti’de, ...
Sürekli'den Kemalpaşa mesaisi, hedefinde Soyer: Astarı yüzünden pahalı işlerle...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, karınca modeli ilçe ziyaretleri kapsamında ...
 
Erdoğan: Tapusu devlette, öyle de kalacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satıldığı iddialarına ...
CHP İzmir'de flaş rotasyon kararları: Hangi görev kimin oldu?
CHP İzmir İl Yönetimi’nde Pelda Başak Tokan’ın istifası, Polat Manduz’un ...
AK Partili Sürekli'den Başkan Tugay'a ziyaret: Gündem KSK ve stat!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri