POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
Putin: Batı'nın 'hırsızlığı' cezasız kalmayacak
Putin: Batı'nın "hırsızlığı" cezasız kalmayacak
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
13 Ekim 2022 Perşembe - 11:03

'Sakin Şehir'in Çınarları'nı buluşturan lansman!

Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın Çınarları-2’’ kitabının lansman etkinliğinde Seferihisar tarihine yön veren çınarlar bir araya geldi. 

 Sakin Şehir in Çınarları nı buluşturan lansman!

Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın Çınarları-2’’ kitabının lansman etkinliğinde Seferihisar tarihine yön veren çınarlar bir araya geldi. 

Seferihisar’a dair bir sözlü tarih anlatısı yaratmayı amaçlayan ve ilki 2013 senesinde hazırlanan kitabın ikincisi, ilçenin kurtuluşunun 100. Yılında asırlık hikayeleri gün yüzüne çıkartıyor. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ev sahipliğinde gerçekleşen kitabın lansman etkinliğinde bir araya gelen çınarlar arasında duygu dolu anlar yaşandı. 

"Sizler Seferihisar’ın tarihini yazdınız"
Bugün sizin karşınıza belediye başkanı olarak değil, oğlunuz, yeğeniniz, Seferihisar’ın çocuğu İsmail olarak çıkıyorum diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yetişkin, ‘’Emeğinize, bana ve Seferihisar’a kattıklarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Bir şehri hikayeler var eder. Sizler de yaşadığınız hikayeler ile Seferihisar’ın tarihini yazdınız. İlk mandalinanın ekiminden, bandonun kuruluşuna, ilk sinemanın açılışından tutun da şehre ilk beyaz eşyanın gelmesine kadar  hepinizin her şeyde  emeğiniz var. Bana Seferihisar’ı soranlara aslında sizleri anlatıyorum. Sizlerin yetiştirdiği fidanların hikayelerini anlatıyorum.  Eğer Seferihisar bugün Türkiye’nin gözdesi ise emin olun bunda payınız çok büyük. Biz bu kitabı sizden sonraki nesillerin sahip oldukları değerleri ve kendilerine kalan mirası yaratanları iyi tanımaları için hazırladık” diyerek samimi konuşması ile misafirleri duygulandırdı.

"Bu toprakların en büyük değeri bir arada yaşama kültürü
Seferihisar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İnanç Karabulut ise projenin sözlü bir tarih kitabı olduğunu vurgulayarak “Yaşadığınız yerin derin bir geçmişi varsa geleceğe bırakılan en büyük kültür eserlerinden biridir. Kitap ile birlikte bir kez daha bu toprakların en büyük değerinin, kavgasız gürültüsüz bir arada yaşama kültürünün zenginliği olduğunu gördüm. Herkes çocuğunu komşusuna emanet eder, birbirine güvenirdi. Kitabın ilkini Tunç Başkan ile 2013’te çıkarmıştık. Ne mutlu o ekibin de bir parçasıydım. Şimdi de bu toprakların çocuğu, ağabeyimiz, belediye başkanımız İsmail Yetişkin sayesinde geleceğe en güzel eserlerden birini bırakmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Seferihisar’da yaşanan muhteşem buluşmada tarih adeta yeniden canlanırken anılar tazelendi. Anlamlı gecede çınarlara plaket takdim edilirken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin projede emek harcayan gazeteci Sevil Ege’ye, İnanç Karabulut’a ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür etti. Aynı zamanda kısa belgesel serisi olarak da hazırlanan kitabın videolarına Seferihisar Belediyesi Youtube kanalından erişilebilir.

 
Kaf-Kaf Almanya'dan eli boş döndü
 
Altay'dan tek maçlık loca!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu vatandaşları dinledi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fahret Altay Mahallesi'nde ...
İZSU'dan 24 saatlik seferberlik: Ve o arıza giderildi!
Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ...
Soyer'den Brüksel'de diplomasi maratonu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ...
 
Karakayalı şampiyon sporcuları ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kick Boks ve Wushu Kung ...
Çiğli'de Çocuk Atölyesi'ne büyük ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların kişisel gelişimine destek olmak ...
İZSU'dan seferberlik ve kesinti raporu!
Gediz tarafından yapılan kablo döşeme çalışmaları sırasında içme suyu ...
 
İzmir’in gıda ve tarım politikası Avrupa’nın gündeminde!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği kentlerinin politika ...
Başkan İduğ'dan çarpıcı bütçe mesajları: 30 ilçeye bakın...
Bornova Belediye Başkanı İduğ, 1 milyar 180 milyonluk bütçenin AK Parti ...
Bayraklı’da dönüşümün parolası kooperatifleşme modeli!
Alpaslan- Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde 60 hektarlık alanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri