POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
5 Ocak 2024 Cuma - 08:32

Aslanoğlu’ndan ‘süreç’ ve ‘anket’ açıklaması ve ‘Soyer’ sorusuna yanıt!

CHP İl Başkanı Aslanoğlu Kafe Siyaset programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Heyetlerin İzmir’de yaptığı çalışmayı değerlendiren, takvim hakkında önemli mesajlar veren CHP İl Başkanı, ‘anketlerde son durum’ ve “Desteğiniz Soyer’e mi?” sorularını da yanıtladı. ‘30’da 30 hedefi’ni ortaya koyan Aslanoğlu’ndan ayrıca AK Parti başta olmak üzere rakiplere de ‘seçim sürecinde siyaset dili’ çağrısı geldi.

Aslanoğlu’ndan ‘süreç’ ve ‘anket’ açıklaması ve ‘Soyer’ sorusuna yanıt!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şenol Aslanoğlu Bir TV’de yayınlanan Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı’nın soruları eşliğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

HEYETİN ADAY BELİRLEME MESAİSİ DEĞERLENDİRMESİ 
Programda perde partideki aday belirleme süreciyle aralanırken, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu 44 milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesinin kentin 30 ilçesinde yaptığı aday adayı değerlendirme mesaisi hakkında açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Çok güzel uygulamalardan biriydi. 2 PM, 2 milletvekili arkadaşımızdan oluşan 4 kişilik heyetler ilçelerde hem adaylarla görüştüler, projelerini dinlediler, onlar hakkındaki yorumları aldılar, hem de ilçe başkanlarıyla, ilçe yöneticileriyle görüştüler. Örgütün konu hakkındaki düşüncelerini aldılar. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları ziyaret ettiler, sokağın nabzını tuttular. Sabah 4’te 5’te kalkıp dolmuşçularla, esnafla, aslında herkesin o ilçede neler düşündüğünün fotoğrafını çektiler ve raporlar oluşturdular. O raporları yavaş yavaş Genel Merkez’e gönderiyorlar. Bu raporlar da Genel Merkezin aday belirleme kriterlerinden biri olacaktır” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu, ‘Bu çalışmanın amacı aday adaylarının sayısını düşürmek miydi?’ sorusuna ise, “Sonuçta bir ölçme ve değerlendirme seçmenin en temel şeylerinden biri. Böyle bakarsanız bu söylediğinize hizmet eden bir çalışma. Ama atıyorum bir ilçedeki 20 aday adayını 5’e düşürmek gibi bir çalışma yok” sözleriyle yanıtladı. 

“YALAN VE İFTİRA OLARAK GÖRÜYORUM”
Aslanoğlu, il başkanlığının heyete verdiği yemekte bazı aday adaylarının da yer aldığı iddiası üzerinden çıkan spekülasyonlar için ise, “Bu yalan-iftira işi maalesef kötü siyasetçiler tarafından üretilen şeylerden biri. Bazen buna basın da doğrulatmadan yürüyor. Orada 44 tane PM üyesi ve milletvekili var, 30 tane il yöneticisi var. Yani 70-80 kişi var. 80 kişinin birinden doğrulatmadan böyle bir haber yazılır mı? Bari 2 kişiden doğrulat, ‘Gerçekten bir aday adayı var mıydı?’ diye sor. Herkes biliyor ki bir aday adayı falan yoktu. Biliyorsunuz İzmir Ticaret Odası’nın üst katında bir yerde, bir restoranı kapatmıştık zaten. O yüzden bunları sadece spekülasyon olarak da görmüyorum, kötü dedikodular olarak görüyorum hatta yalan ve iftira olarak da görüyorum” dedi. 

“İZMİR’İN DİNAMİZMİNDEN ETKİLENMİŞ OLARAK AYRILDILAR”
CHP İl Başkanı, aday adaylı değerlendirme heyeti hakkında son olarak, “Heyet İzmir’den ve İzmir Örgütü’nden çok mutlu ayrıldı. Çünkü İzmir Örgütü’nün ne kadar diri olduğunu gördüler. Biliyorsunuz partimizin en diri olduğu yer, bugün Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi amiral gemimiz İzmir. Türkiye’nin çok çeşitli yerlerinden parti meclisi üyesi ve milletvekili arkadaşlarımız gelmişti. Geldiklerinde bir kez daha İzmir’in ve CHP İzmir Örgütü’nün dinamizminden etkilenmiş olarak ayrıldılar” açıklamasını yaptı. 

“BU TAKVİMLEME 2024’DE ÖZEL DEĞİL, 2019’DA DA 20214’DE DE BÖYLEYDİ”
CHP’de aday belirleme sürecinde gözlerin çevrildiği kentlerin başında gelen İzmir’in adaylarının ne zaman açıklanacağına yönelik soruya da yanıt veren Aslanoğlu, “Daha önceki toplantılarda ya da tv programlarında da söyledim. Sanıyorum özellikle basın ve aday adayı arkadaşlar çok önceden böyle bir moda giriyor. Bu takvimleme 2024’e özgü değil. 2019’da da 2014’de de böyleydi. Biz sanki daha önce kasım ayında aday açıklıyormuşuz ya da bizim partimiz dışında herkes adayını açıklamış sadece CHP kalmış gibi… AK Parti’nin de İzmir adayı belli değil. Yani Cumhur İttifakı’nın da İzmir adayı ve ilçe adayları belli değil. Çünkü normal olarak ocak ayının ortası gibi bir takvimde belli oluyor. Geçen dönem Tunç Başkanın adaylığının belli olduğu takvimin arkasında değiliz. Her seferinde ocak ayının ortası ile sonu arasındaki tarihlerde açıklanır. Cumhur İttifakı İzmir’de bugüne kadar taa kasım aylarında aday açıklardı. İstanbul’da ve Ankara’da da hala adayları yok. Bir de sanki sadece İzmir’e özel bir durum varmış gibi… E Adana’nın, Mersin’in, Eskişehir’in, Muğla’nınki de açıklanmadı. Normal takviminde ve seyrinde ilerliyor” ifadelerini kullandı. 

SÜRECİ ANLATTI: GELECEK HAFTA KONUŞULUR HALE GELİR 
Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belirleme noktasında işleyen süreç hakkında da bilgi veren CHP İl Başkanı, “Genel Başkanıma bu süreçlerde bizlerin de görüşlerimizi önemsediği için teşekkür ederim. Tabi ki bizim de düşüncelerimiz, değerlendirmelerimiz ve raporlamalarımız var ama adaylaşma sürecinin karar organı CHP’nin Parti Meclisi’dir. Biz değerlendirmelerini yapabilmek için raporlar oluşturuyoruz dönem dönem. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil ilçeler için de çalışmalar sürüyor. Genel Başkan bunu toplu bir düzen içerisinde ele almak istiyor. Evet anketlerin bir kısmı bitti, bir kısmının raporlamaları devam ediyor. Henüz heyetlerin raporlarını verebilmesi için bile yeter süre yok. Birden fazla işin yürüdüğü bir takvim. Ben raporların da hafta sonu Genel Merkez’in eline geleceğini ve gelecek hafta artık yavaş yavaş oturulup tartışılacak zamanın geleceğini düşünüyorum” dedi. 

SOYER MESAJI: ANKETLERDE MEMNUNİYETSİZLİK YOK! 
Tunç Soyer özelinde memnuniyet anketleri üzerinden çıkan haberler ve anketlerdeki durum hakkında açıklama yapan Aslanoğlu, “Yaptığımız toplantılardaki değerlendirmelerde tüm Genel Merkez anketleri açılıyor hem de ilin yaptırdığı anketler varsa onlar da masaya konuyor. Daha önceki İzmir İl Başkanı olan Parti Sözcümüz Deniz Bey yine İzmir Milletvekili olan Genel Başkan Yardımcımız Murat Bey de, herkes bu anketleri görüyor, görmediği bir şey yok. Anketlerle ilgili söylenenler de spekülasyonlardan ibaret. Hem bizlerin yaptırdığı anketlerde hem de Genel Merkezin yaptırdığı anketlerde söylenen memnuniyetsizlik yok” mesajlarını verdi. 

‘DESTEĞİNİZ SOYER’E Mİ?’ SORUSUNA YANIT 
CHP İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in örgüte 5 yılını anlattığı toplantında kendisine yönelik övgülerinin ekseninde ‘Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda desteğiniz Tunç Soyer’e mi?’ sorusuna ise, “Bizler Büyükşehir Belediyesi’nin nerede hangi hizmeti yaptığını bileceğiz ki vatandaşa anlatacağız. Bizim yandaş basınımız yok, bizim havuz medyamız yok, bizim örgütümüz var. Biraz yerel medya belki ulusal çapta bir iki kanal… Onun dışında bizim hizmetlerimizi anlatabileceğimiz hiçbir yer yok. O yüzden CHP’yi ayakta tutan örgütüdür. Belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetleri anlatma sorumluluğu bizde, örgütte. Onlar bize yakışır hizmet vermeliydi, şimdi seçim döneminde bize düşen de belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetleri vatandaşa tek tek anlatmak. Sadece Tunç Başkanı değil ilçe belediye başkanlarımızın tamamını da destekleyen bir konuşma yaptım. ‘Belediye başkanlığı noktasında Tunç Başkan başarılı mıdır?’ diye bir soru soruyorsanız tabi ki de başarılıdır. Pandemiye, sele, deprem, büyük Türkiye depremine, ekonominin artık batırılma noktasına rağmen başarılı çalışmalar yürütmüştür. Ama ben CHP İl Başkanıyım ve bizim 9 tane aday adayımız var. O yüzden benim bir aday adayını direk ‘destekliyorum’ demem söz konusu bile olamaz” yanıtını verdi. 

‘ÇERÇİOĞLU KONUSU’NDA NET MESAJ! 
Aslanoğlu, Aydın’ın adayının bir türlü açıklanmamasına paralel İzmir için ortaya atılan Özlem Çerçioğlu iddiaları için ise, “Bence rakipler tarafından ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilen bir konu. Ben CHP İl Başkanı olarak bir açıklama yaptım. Özlem Başkanımız başarılı bir belediye başkanımız, Aydın’da halkın devam etmesini istediği bir başkanımız, başarılarla dolu çalışmalarını sürdüreceğine de inanıyorum. Ama bu durumun söz konusu olmadığını da söyledim. İzmir İl Başkan ıkendi fikirlerini söylemez. Buna ilişkin resmi bir metin gönderiyorsa bu Genel Merkezin izni olmadan olmaz” açıklamasını yaptı. 

Aslanoğlu ön seçim konusunda ise şunları söyledi: Büyükşehir kanadında bizim 170 bin üyemiz var. Bunu yapabilmek, salonları bulmak, sandıkları, sandık görevlilerini koymak, seçim güvenliğini sağlamak kısa süre içerisinde çok kolay değil. O nedenle Büyükşehir kısmında ön seçim yapmayacağımızı açıkladık. Ama ilçe belediyeleri kısmında buna ilişkin net kararlar yok henüz. Meclis üyeliği kısmında mı olur bazı ilçelerde olur bazı ilçelerde olmaz mı, bunun kararını verecek yer Parti Meclisimiz… 

“KAZANACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORLAR, ADAY BULAMADILAR”
Aslanoğlu, CHP İzmir’deki rekor başvuru sayıları hakkında, “2 bin 47 meclis üyesi aday adayımız var, 410 da belediye başkan aday adayımız. 2 bin 500’e yakın. Bu rakamlar çok büyük rakamlar. Bu partiye olan teveccühü ve şehirde başarılı olacağına dair inancı da gösteriyor. Ayrıca bizim üye sayımız da tüm Türkiye’ye göre il örgütü olarak çok yüksektir. Partinin yüzde 10’undan daha fazla örgüttedir. Aslında baktığınızda 170 bin arkadaşımızdan 2 bin 500’ü görev almak istemiş. Bu çok da büyük bir oran değil böyle baktığımızda. Karşı tarafa bakınca kazanacaklarını düşünmüyorlar. Kazanacaklarını düşünmedikleri için de adaylıktan imtina ediyorlar. Sadece belediye meclis üyesi adayı değil belediye başkan adayı da bulamadılar. Belediye başkanlığı için de kimse başvurmadı. Bu o ilçelerde bir Allah’ın kulunun kazanmaya ilişkin ufacık bir umudunun olmadığını gösterir” değerlendirmesini yaptı.  

ADAY ADAYLARININ NE YAPMAMASI GEREKİYOR? 
Aday adaylarının çalışmaları sırasında bazen istedikleri çizginin dışında da çalışmalar olduğunu ifade eden Aslanoğlu, “Bu durumlarda müdahil oluyoruz. Bu dönemler il başkanlarının daha fazla çalışması gereken dönemler. Aday adaylarının ne yapmaması gerekiyor? Diğer aday adaylarıyla ilgili olumsuz bir cümle kurmaması gerekir. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili olumsuz bir cümle kurmaması gerekir. CHP’nin ana politikalarının dışına çıkmamaları gerekir. Çok nadir taşmalar olduğunda il örgütü olarak müdahil oluyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık” açıklamasını yaptı. 

Meclis üyeliği adayları belirleme başlığı altında da açıklamalar yapan CHP İl Başkanı, “Liste Şubat ayının 20’sinde teslim edilecek. Şubat’ın 19’u gibi belli olur. Bu da 2024’ün takvimi değil. Daha önce de böyleydi. Son akşam bu listeler teslim edilir. Yöntem hakkında henüz Parti Meclisimizin aldığı bir karar yok” diye konuştu. 

KADIN ADAY SAYISI ARTACAK MI? 
‘Kadın aday’ konusuna da bir parantez açan CHP İl Başkanı, “Genel Başkanımızın en önemli talimatlarından biri bu. Kadın belediye başkanı, kadın meclis üyesi sayımızı yükseltmek. Bir sayı tutturmak gibi bir durum yok ama ilçelerde kadın adayları daha fazla destekleme konusunda kararlılık var. Benzer bir noktada kaldığımızda, anket sonuçlarında denklik olduğunda hatta bir parça geride kalsa bile kadın arkadaşımızı adaylaştırma süreci yaşayacağımızı Genel Başkanımız çok net şekilde ifade etti” dedi.

“30’DA 30 YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”
CHP İl Başkanı, ‘Partinin yerelde iktidar olmadığı 8 ilçede özel bir çalışma var mı?’ sorusu üzerine şu mesajları verdi: Şimdi öncelikle bu 8’e doğru çıkartılmış ama hırsızlıklarla çıkarıldığı için kabul etmemiz gibi bir durumumuz yok. Birincisi Tire İYİ Parti ile ittifakımızın kazandığı bir yer. İYİ Parti adayımız olsa da bizim kazandığımız bir yerdir. Menemen açık gasp edilmiş bir yerimizdir. Urla ise halkın iradesine ipotek koymadır. Bir kaymamak tarafından yaklaşık 4-5 yıl yönetilmesi sağlanmış bir yerdir. Halbuki normal olanı meclisin seçim yapmasıydı. Urla’da hiçbir meclis üyesiyle ilgili tek bir soruşturma yoktur. Bunlar neden başkanlarını seçmiyorlar? Onu boşverin meclisi neden çalıştırmıyorsunuz? Bunların dışında 5 ilçede iktidarda değiliz. Tabi ki de bu seçimde 30’da 30 yapmak için hep birlikte uğraşıyoruz. 

Aslanoğlu, İYİ Parti’nin tüm İzmir’de, DEM Parti’nin de 3 ilçede (Torbalı, Menemen, Bayraklı) aday çıkarma kararının İzmir’de seçimi kazanması açısından bir risk teşkil etmediğini ifade ederek, “2009’da ittifak mı vardı, 2014’te ittifak mı vardı? Tabi ki CHP İl Örgütü olarak böyle bir risk görmüyorum” mesajını verdi. 

“İLÇELERİN TAMAMINDA BROŞÜR DAĞITILMAYAN KAHVEHANE KALMAMIŞTIR”
CHP İl Başkanı seçim stratejisi başlığında ise şu mesajları verdi: Tabi ki bir yerel seçim ve ana hattını yerelin belirleyeceği, yerelin seçim koordinasyonu yürüteceği bir çalışma olacak. Her ilçenin kendine ait talepleri, hizmet vaatleri, yapılmışları, özlemleri var. O yüzden tabi ki ilçe bazlı ilin de koordinasyonunu yürüteceği bir çalışma yürüyecek. Bu çalışmalar aslında birbirinden kopuk değil. Biz aslında bundan çok önce bazı çalışmalara başladık. 28 Mayıs’ın hemen ardından özellikle belediyesi bizde olmayan yerlerde vatandaşın beklentilerini ölçmek için çok çeşitli çalışmalar yürüttük. Bugün de CHP’nin belediye başkan aday adaylıklarının çokluğu nedeniyle hangi ilçeye gitseniz bir CHP logosu, bir CHP broşürü görürsünüz. Benim iddiam ilçelerin tamamında CHP broşürü dağıtılmamış kahvehane kalmamıştır. Aynı şeyi karşı taraf söyleyemez İzmir’de… İzmir’in hemen hemen her tarafından aday adayı arkadaşlarımız ve örgütler birlikte bir çalışma yürütüyorlar. Bunun sonuçlarını da alacağımıza inanıyorum. 

Sandık güvenliğine ilişkin görevlendirmelerin tamamının yapıldığının altını çizen Aslanoğlu, “Şu anda seçmen artışlarına ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Tamamını belirledik ve kapı kapı dolaşarak gerçek seçmen mi değil mi diye kontrol ediyoruz. Gerçek seçmense de CHP adına taleplerini soruyoruz. Tüm sahalarda bu çalışma yürüyor şu anda” diye konuştu. 

“BİZDE KİM KİMLE YARIŞTI MESELESİ KISA SÜRELERDE BİTER GİDER…”
Aslanoğlu programda kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu lehine alınan tavır nedeniyle Genel Merkez cephesinden olumsuz bir tavırla karşılaşıp karşılaşmadığına dair soruyu ise şu sözlerle yanıtladı: İnsanlar bence CHP’yi, AK Parti’ye ya da MHP’ye ya da diğer partilere benzetiyorlar. Orada yukarıdan bir emir gelir, o emre göre insanlar ‘seçin’ dedikleri kişiyi tek aday olarak seçerler ve çıkarlar. Bunun adına da seçim derler. CHP’de kurulduğu günden bugüne böyle olmaz. İlçe kongrelerinde Genel Merkezin desteklediği adaylar olur, onun karşısında adaylar olur. Genel Başkanın desteklediği adayın karşısında olan aday seçimi kazandığında da kaybettiğinde de herkes el ele çıkar. Bizim partide ilçe kongrelerinin, il kongrelerinin düşmanlığı sürmez. İl Kongresi’nde ben de 2 adayla yarıştım. Şu anda belediye başkan aday adayımız kendisi. Birlikte olmaktan da keyif aldığımız bir arkadaşımız. Kim, kiminle nasıl yarıştı meseleleri CHP’de çok kısa süreler içerisinde biter gider. Bizler seçilmiş olana saygı duymayı ve seçimin kendisini kutsamayı önemsiyoruz. Çünkü demokrasiye inanıyoruz. Seçimin kendisi bir kutsiyet ifade ediyor bizim için. Birinin dikte etmediği, aday çekmediği, adayların kendi özgül iradeleriyle yarıştıkları ve sonuçta da seçilene herkesin saygı duyduğu… Hele seçilmiş kişi genel başkansa mutlak anlamda kurultay iradesine tüm CHP’liler saygı duyarlar…  

AK PARTİ’YE ‘BAL’ TEPKİSİ! 
CHP İl Başkanı kent gündemine damga vuran Bornova Anadolu Lisesi’nde anaokulu inşaatı tartışması hakkında da açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, “Bu konunun bir kısmı ‘Bu işler artık siyasette olmasa’ dediğim çirkinlikte cümlelerle oldu. Bir Büyükşehir Belediye Başkanına seslenme üslubu böyle olamaz. Bu bir an önce sonlanmalı. Bugüne kadar herhangi bir AK Partili ya da MHP’li milletvekili ‘Ben Büyükşehir’den bilgi notu istedim ama bana göndermiyorlar’ diyemez. Benim mevkidaşım da bana sormak istese ben ona da anlatırım. Bir de Samanyolu Galaksisinden bahsetmiyoruz, burada Bornova Anadolu Lisesi’nin bahçesi. Atlar gideriz. Ama temeli şu, orası bir okul ya da laboratuvar olabilir ama anaokulu olamaz. Yerin kaydırılması nedeniyle inşaat durdurulmuştur. Daha da önemli bir şey söyleyeyim. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir problemden bahsediyoruz. AKP İl Başkanının ne işi var ya? Milli Eğitim Müdürü, Vali yok mu bu memlekette? Cevap verecekse Vali verir. Valiliğin uygulamasına ilişkin neden AKP’nin İl Başkanı bir açıklama yapıyor? Çok uzun zamandır AKP’nin il başkanları vali gibi, valiler de AKP’nin il başkanları gibi davranır oldu. Bunun bir açıklamasını yapsınlar. ‘Suriyeli mülteciler konusu yalan’… Tamam nedir yani ne yapıyordunuz? 7 metre kaymış, nasıl bir planlamayla yapıyorsunuz? 7 metre neresi ya? Kaldı ki bu duruma ilişkin Bornova Anadolu Liseli öğrencileri, velilerin ve vakfın bir endişesi var. Ne zaman AKP’li arkadaşlar şöyle bir şey yapacak: Vatandaşın bir derdi var ben gideyim anlatayım, dertleri varsa ‘yanlış anlamışsınız’ diyeyim. Çocukların da başını okşayayım, ‘O öyle değil’ diyeyim. Niye o çocukları düşmanınız olarak görüyorsunuz? Neden o vakfın yöneticilerini düşmanınız olarak görüyorsunuz? Hep birlikte gidelim. Onların hepsi bizim çocuklarımız. Bu işleri böyle tweet atarak yürütmek çok akıl karı işler gelmiyor bana. Eğer niyetiniz temiz ise gider anlatır problemi çözersiniz. Ama siz toplumu yaralayarak bir şeyler yapmak istiyorsanız bu sonuçlar ortaya çıkıyor. 

SİYASET DİLİ ÇAĞRISI! 
Öte yandan Aslanoğlu programda AK Parti cephesine siyaset üslubu açısından eleştirilerde bulunurken seçim dönemi için de bir çağrı yaptı. CHP İl Başkanı, “Bu seçim dönemi bence karşı siyasette bulunan arkadaşlarımıza hakaret etmeden kampanya yürütmenin bir yolu olmalı. Birileri buna dur demeli. Ben de Bilal Bey (AK Parti İl Başkanı) de bu işe sahip çıkmalıyız. Artık siyasetin dilini bu kötücüllükten arındırmamız lazım. Bu dil aynı zamanda toplumu yarıyor, toplumu bölüyor, toplumu kutuplaştırıyor. Biz aynı yerde yaşayan insanlarız. Ben de İzmirliyim, Bilal Bey de İzmirli, AKP milletvekilleri de CHP milletvekilleri de İzmirli. Bunu toplumun her kesimine yayıyor olmamız lazım. Bunu yapacak bir şehir varsa bu da İzmir’dir” dedi. 

 
İzmir sularında bitmeyen dram!
 
İzmir'de katliamı canı pahasına engelleyen kahraman: Fethi Sekin
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 22 Ocak 2024 Pazartesi 15:28

ali bey ben kırazda oturuyorum izmir bostanlıdan ibaret degil bostanlıda tunç başkan çıkıyor diyorsunuz kıraz da da tunç başkan çıkıyor ve biz tunç başkandan memnunuz siz kendi adınıza yorum yapın başka ilçeler için degil

Yorumu oyla      0      0  
Ali 8 Ocak 2024 Pazartesi 02:01

tunç beyin başarız olduğunu ve anketlerden çıkmadığını genel başkan yardımcıları söylüyor sayın il başkanımız dürüst olun sokağa çıkın il başkanıyım diye belirtmeden bir sorun tunç beyden memnunmusunuz diye ama bunu Bostanlı’da değil diğer yerlerde sorun.bakalım ne cevap alacaksınız size ne diyecekler oda süpriz olsun

Yorumu oyla      0      0  
Değişim 5 Ocak 2024 Cuma 16:53

Bukadar uzun yazıyı kaç partili okur bilinmez ama değişim başarılı olacak .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay’dan çarpıcı Soyer, Kocaoğlu ve Özel mesajları!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay konuk olduğu Politika Durağı’nda değişimden ...
Özlale’den '3. yol' vurgusu ve rakiplere iddialı mesaj!
İYİ Parti Büyükşehir Adayı Özlale siyasi yolculuğunu detaylandırdığı, ...
Bezircilioğlu’ndan aday belirleme ve ittifak mesajları, Özlale ve Duran yorumu!
İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, konuk olduğu Kafe Siyaset programında ...
 
Siyaset Bilimci Tosun yanıtladı: Kim kazandı/kaybetti, 'Kazanamaz' algısı kırıldı mı?
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun, Millet İttifakı cephesinde yaşanan ve ...
Adaylık için yola çıkan Kırkpınar'la A'dan Z'ye: Koltukta 4 yıl, o karar ve kongre takvimi!
Koltuğa yeniden talip olmayacağını ve milletvekili aday adayı olacağını ...
İZDEDA Başkanı Özkan’dan 2 yılın Z raporu: 4 başlıkta kazanımlar!
117 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı ve binlerce ...
 
CHP'li Balcı'dan 'kadın üye' raporu, 'AK Parti gidiyor' mesajı ve vekillik sorusuna yanıt!
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Balcı kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin ...
CHP'li Yücel’le gündem: 'Günü geldiğinde görevi bırakırsam…'
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. ...
DEVA İl Başkanı Ösen'den 'CHP listesi' sorusuna yanıt, çarpıcı Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı!
Kendisi de bir turizmci olan DEVA İl Başkanı Ösen, Çeşme Projesi ve kent ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri