POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
'Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir'
"Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir"
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 07:55

CHP'li Balcı'dan 'kadın üye' raporu, 'AK Parti gidiyor' mesajı ve vekillik sorusuna yanıt!

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Balcı kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin ‘can simidi’ olarak değerlendirirken saha çalışmalarındaki gözlemlerine göre "Net bir şekilde AK Parti’nin gidişi görünüyor" ifadelerini kullandı. CHP’de daha çok kadın belediye başkanı ve milletvekilinin olması gerektiğini ifade eden Balcı, gönlünde milletvekilliği olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Balcı geçtiğimiz iki senede partisinin kadın kollarının 90 bin yeni kadın üye kaydı yaptığını da aktardı.

CHP li Balcı dan  kadın üye  raporu,  AK Parti gidiyor  mesajı ve vekillik sorusuna yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nurşen Balcı partisinin kadın kollarının çalışmalarından yaklaşan genel seçimlere, İstanbul Sözleşmesi’nden siyasi yol haritasına kadar önemli açıklamalarda bulundu. 

Partisinin farklı kademelerinde uzun yıllardır görev alan daha önce ilçe kongre delegeliği, il kongre delegeliği, kurultay delegeliği, Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı da yapan mevcut CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Balcı İstanbul Sözleşmesi’ni kadınlar için ‘can simidi’ olarak nitelerken yaptıkları saha çalışmalarındaki gözlemlerine dayanarak "Net bir şekilde AK Parti’nin gidişi görünüyor" ifadelerini kullandı. 

CHP Kadın Kolları’nda gerçekleşen son kurultayın ardından partiye 90 bin kadın üye kazandırıldığını söyleyen Balcı, CHP’de belediye başkanı ve milletvekili olarak daha fazla kadının yer alması gerektiğini de vurguladı. Balcı 'Gönlünüzde milletvekilliği var mı?' sorusuna da yanıt verdi. 



"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ CAN SİMİDİ!"
Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden Cumhurbaşkanlığı kararının iptal istemini reddetmesinin ardından muhalefet ve kadın örgütleri karara tepki gösterirken sözlerine İstanbul Sözleşmesi ile başlayan Balcı şunları kaydetti: İstanbul Sözleşmesi kadınların can simidi niteliğinde olan bir sözleşme. İlk imzacılarından biri biziz, biliyorsunuz İstanbul’da imzalandı hatta tüm milletvekillerinin ortak kararı ile kabul edilmiş bir sözleşme. Tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi. Tek bir imza ile bir kişinin kararı ile bir gece sözleşmeden çıkıldı. Bir kere hukuksal anlamda bunu yanlış olduğunu hepimiz biliyoruz. TBMM’nin vermiş olduğu bir karardan tek bir imza ile çıkılması öncelikle doğru değil. Kadınlar için altın değerinde olan bir sözleşme. Son zamanlarda giderek artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri var. Bu hepimizin içini yaralıyor. O yüzden bu sözleşmenin mutlaka olması gerekiyor. İptal ederken İstanbul Sözleşmesi’ni iptal ederken şunu da söylediler ‘sözleşme vardı da ne oldu, kadın cinayetleri önlenebildi mi, 6284 No’lu yasa zaten var…’ gibi evet 6284 sayılı yasa önemli ama İstanbul Sözleşmesi bir o kadar önemli. Sözleşme vardı ama gereklilikleri uygulanmadı. O yüzden sözleşme yeteri kadar uygulanmadı. Kadın cinayetlerinde yeterli cezaların verilmemiş olmaması cinayetlerin artmasına da neden oluyor.

"NEDENİ CEZASIZLIK!"
İzmir’de kadına şiddet ve cinayetlerin yüksek oranda yaşanması ile ilgili konuşan Balcı, ‘’Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de çok fazla. Cinayetlerin ve şiddetin fazla olmasının nedeni yapanların yeteri kadar cezalandırılmaması. Yok kravat taktı, takım elbise giydi diye cezasız bırakılıyor’’ dedi. 



"SAHADA AK PARTİ’NİN GİDİŞİ GÖRÜNÜYOR!"
Seçim tarihinin yaklaşması ile tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de CHP saha çalışmalarını artırırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve partinin İzmir milletvekilleri ile de sahaya inen Balcı izlenimlerini aktardı. 
Balcı, ‘’Sahada da net bir şekilde AK Parti’nin gidişi görünüyor. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz, bizlerden beklentilerini ileteceğimizi söylüyoruz. Herkes inanın o kadar şikayetçi ki. Menemen’de bir halıcı dükkanına girdik. Gerçekten çok üzüldük. Halıcının sahipleri AKP’ye oy vermişler ama bundan sonraki seçimde asla AKP’ye vermeyi düşünmediklerini ve bunu da AKP yöneticilerine bildirdiklerini söylediler. Çünkü dükkanın sahibi ‘ben burada yatıyorum çünkü iş yok güç yok gelen giden yok. Burası köylerin en çok alışveriş ettiği ilçe. Bakın dedi in cin top oynuyor… Eskiden kızların çeyizlerini alırlardı. Eskiden kızlar çeyiz olarak yün güzel halılar alırken şimdi altı kaymaz plastik halıları alıyorlar onları bile alamıyorlar bazen. Bizden geliyorlar vadeli olarak istiyorlar, biz de satamıyoruz, sürekli sermayeden yiyoruz, kardeşim üniversite sınavına girdi okuyayım mı, okumayayım mı diye düşünüyor’ diyor!’’

"İNSANLARIMIZ ÇOK DERTLİ!"
Başka bir saha çalışmasında bir esnaf ziyaretinde yaşananları aktaran Balcı, ‘’Bir lokanta sahibi bir kızımızla alan çalışmasında karşılaştık. Abla, anne, baba ortak işlettikleri bir lokanta o gün onlar yoktu. Küçük kız kardeşleri duruyordu. Hemşireymiş kızımız ve yurt dışına gitmek için sıra bekliyormuş. Dil kursuna gidiyorum ve sıra bekliyorum diyor. Bu bizim lokantamız çok iyi bir lokantaydı dedi, biz yaptığımız yemekleri yarıya indirdik dedi yine satamıyoruz dedi. Çünkü insanların alım gücü artık yok, aldığımız malzemede artık pahalı, yaptığımız yemek de pahalıya mal oluyor, dükkan kirasını da eklediğimizde satış fiyatımız yükseliyor ama bu rakamı insanlar ödeyemiyor dedi. O yüzden de lokantamızın müşterisi azaldı diye dert yandı. İnsanlarımız çok dertli. Esnafımızı dinliyoruz CHP iktidarında neleri yapacağımızı kendilerine aktarıyoruz. Lokantacı arkadaşımızı söylediği tabi patates, soğan tarladan pahalı çıkıyor, pahalı çıkıyor derken üretici ne yapsın? Tohumu, gübreyi pahalı alıyor. Neden biz üreticimize KDV’siz mazot vermiyoruz? Maliyet çoğalınca onlar da zarar ederek satış yapıyorlar zaten’’ ifadelerini kullandı. 

"2 SENEDE 90 BİN YENİ KADIN ÜYE!"
İki senedir CHP Kadın Kolları MYK üyeliği görevini yürüten Balcı CHP’li kadınların tüm Türkiye’de örgütlenmesini tamamladığını söylerken göreve geldikten sonra yeni yönetimin partiye 90 bin kadın üye kazandırdığını belirtti. 

Balcı, ‘’Bizim ikinci yılımız doldu, Kadın Kolları Kurultay’ı yapılalı iki yıl doldu. Göreve geldiğimizde Genel Başkanı’mız Aylin Nazlı Aka ile birlikte 973 ilçenin tüm Türkiye’de pek çoğunda örgütlenme yoktu, bazı yerlerde kağıt üzerindeydi kadın örgütlenmeleri. Öncelikle bizim örgütümüzün olmadığı yer var olmamız mümkün olmaz. Kadın örgütü olarak tüm ilçelerdeki kadın örgütlenmesini tamamladık tüm Türkiye’de. Pandemi döneminde çok zor bir süreç geçirdik. Biz CHP olarak her mahallede her ilçede olmaya özen gösterdik ve örgütlenmemizi tüm Türkiye’de tamamladık. Kadın kolları bu dönem çok güzel toparlandı. Örgütlenmediğimiz yer kalmadı. Bizim dönemimizde 2 yılda 90 bin yeni kadın üye yapıldı. Z kuşağından da çok üye yapıyoruz ve 100 bine doğru gidiyoruz. İnsanlar partimize çok itibar ediyorlar’’ dedi. 

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI VURGUSU!
Gelecek genel seçimlerde CHP’nin iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk icraatlerden bahseden Balcı Aile Destekleri Sigortası’nı vurguladı. 
Balcı, ‘Genel Başkan’ımızın kadınlara sözü var öncelikle. İstanbul Sözleşmesi ilk 24 saat içerisinde geri gelecek. Bir de Aile Destekleri Sigortası(ADS) bizim için çok önemli. Ailenin kadının bir asgari ücret tutarında ödenecek bir para. Ailenin geliri yoksa, o aile asgari ücret tutarında desteklenecek. Banka kartı şeklinde olacak. O kadın çocuklarının ihtiyacını alacak. Bizim amacımız genel başkanımızın çok güzel bir sözü var ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ diyor ve bu ADS o yüzden çok önemli. İlk yapacağımız aile destekleri kurumu kurulacak. Bu kurumda ailenin durumu tespit edilecek. Çocukların okula gidiyorsa eğitimi neyse o hesaplanacak ver her aile için ayrı olarak hesaplanacak. Alanda çalışmalarda görüyoruz sıfır geliri olan çok aile var! Diyorlar ya 2500 lira en az emekli maaşı olacak diye ben biliyorum inanın 2500 liranın altında alanlar da var. Ben çok karşılaştım. Eşinin maaşını ve babasının maaşını alıyor yarısını alabiliyor ancak. Bizim ADS’nin bir maddesi de bununla ilgili. Emekli maaşı asgari ücretin altında olacak çok aile var. Bizimle birlikte bu ücretler asgari ücrete tamamlanacak. Bir de ADS’den yararlanacak olacak ailenin çocukları için de iş bulmada pozitif ayrımcılık yapılacak. Diyorlar ki ‘bu parayı nereden bulacaksınız’ bu para bizim ülkemizde var! Ancak ülkeyi yönetenlerin kararıdır kaynakların nereye kullanılacağı, Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler halkımızı halktan yana kullanacağız. Geçmediğimiz köprülere, uçmadığımız havalimanlarına biz para ödemeyeceğiz. Biz CHP olarak yoksulluğu yönetmeyi istemiyoruz, yoksulluğu bitirmeyi hedefliyoruz’’ sözlerini kaydetti. 

"CHP’DE KADIN BAŞKANLAR DAHA FAZLA OLMALI!"
CHP İzmir’de görev alan kadın belediye başkanları ve milletvekillerinin sayısının yeterli olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Balcı, ‘’CHP’de kadın başkanların daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizler toplumun yarısını teşkil ediyoruz. Siyasetin içinde de varız. Bu dönem daha farklı bir dönem olacağını düşünüyorum. Daha fazla sayıda kadın belediye başkanı ve vekil göreceğiz. Kadın başkan ve kadın milletvekili olmalı’’ dedi. 



GÖNLÜNDE MİLLETVEKİLLİĞİ VAR MI?
‘Gönlünüzde milletvekilliği var mı?’ sorusunu yanıtlayan Balcı, "Olabilir elbette... Tabi ki görevler verilir. Evet hepimizin gönlünden geçen bazı şeyler vardır ama görevler verilir talep etmekten çok ben daha çok görevlerin verildiği kişiyim. Bana hep teklif ettiler kadın kolları başkanı olun, ilçe kadın kolları başkanı olun dendi ama seçimlerde sağ olsun arkadaşlarım kabul ettiler ve seçildim" diye konuştu. 

"KILIÇDAROĞLU NE DERSE ARKASINDAN GELİYORLAR!"
Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Balcı iktidarın Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği projeleri hayata geçirdiğini de vurguladı. 
Balcı, ‘’Her CHP’li gibi benim de gönlümden geçen aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Öncelikle şunu hatırlatmak istiyorum; Kılıçdaroğlu ve partimiz bayramlarda emeklilere ikramiye verilmeli dedi, ‘olamaz, nasıl verilir’ dediler daha sonra verdiler. Arkasından elektrik faturalarından TRT katkı payı çıksın dedi sayın genel başkan ‘olmaz’ dediler sonra onu da yaptılar. KYK kredi borçlarının faizleri silinsin dedik, ‘olmaz’ dediler genel başkanımız ödemeyin hem faizi hem iş bulana kadar size o parayı ödettirmeyeceğiz size dedi, sonradan faizi kaldırdılar. Genel başkanımız artık gündemi yönetiyor. Ne derse arkasından geliyorlar. 6’lı masanın kararı tabi ama bizim gönlümüzden geçen Sayın Genel Başkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması’’ dedi. 

İZMİR’İN OYU ARTACAK!
Sözlerinin sonunda il başkanı Yücel ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile tüm parti örgütüne teşekkür eden Balcı gelecek seçimlerde İzmir’de CHP’nin oyunun artacağını söyledi.

 
Feci son: Traktörle uçuruma devrildi
 
Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel’le gündem: 'Günü geldiğinde görevi bırakırsam…'
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. ...
DEVA İl Başkanı Ösen'den 'CHP listesi' sorusuna yanıt, çarpıcı Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı!
Kendisi de bir turizmci olan DEVA İl Başkanı Ösen, Çeşme Projesi ve kent ...
AK Partili Sürekli 3 yılını anlattı: Planlar, projeler, muhalefet anlayışı ve hedefler!
17 Nisan’la birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinde 3 yılı geride ...
 
CHP'li Arslan'la gündem: Ankara İzmir'e şaşı bakıyor!
Buca Metrosu ihalesi ve Çeşme Projesi'ne yönelik çarpıcı mesajlar veren ...
Yetişkin 3 yılını anlattı: Tasarruf harekatı, proje raporu ve 2.dönem mesajı!
Seferihisar Belediye Yetişkin görev süresinde geçen 3 yılı anlatırken, ...
"Bu kadar basiretsiz bir İzmir olabilir mi?"
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Girgin, İzmir'in simgelerinden ...
 
Kırkpınar'dan oy oranı mesajı, üye sayısı çıkışı ve iddialı sandık hedefi!
Partisinin İzmir’deki oy oranını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, ...
"62 yaşındayım, hiç böyle çalışmadım!"
CHP İzmir Milletvekili Bayır kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda ...
"Kimsenin adamı olmadım, olmam!"
CHP İl Başkanlığı koltuğunda 4 yılı geride bırakan Yücel, gazeteci Avcı’ya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri