POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
15 Kasım 2023 Çarşamba - 09:00

Bezircilioğlu’ndan aday belirleme ve ittifak mesajları, Özlale ve Duran yorumu!

İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, konuk olduğu Kafe Siyaset programında aday belirleme süreci, ittifak iddiaları, Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ve partinin İzmir’deki tek belediye başkanı olan Salih Atakan Duran özelinde önemli mesajlar verdi.

Bezircilioğlu’ndan aday belirleme ve ittifak mesajları, Özlale ve Duran yorumu!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Bir TV ekranlarında gazeteci Sercan Avcı’nın sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Bezircilioğlu, aday belirleme süreci, ittifak iddiaları, Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ve partinin İzmir’deki tek belediye başkanı olan Salih Atakan Duran özelinde önemli mesajlar verdi.



13 BAŞKAN, 6 İL YÖNETİCİSİNDEN ADAYLIK İSTİFASI
İl Başkanı Bezircilioğlu, 13 ilçe başkanı ve 6 il yöneticisinin belediye başkanı ve meclis üyesi aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı. Bezircilioğlu yönetim içinde seçimle yeni başkanların 1-2 ilçe dışında tamamlandığını belirtti.

Bezircilioğlu, il divan kuruluna ise 6 yeni ismin girdiğini, 3’te 1 oranında bir yenilenme yapıldığını söyledi. Bazı isimlerin divan içinde yer değiştirdiğini söyledi. Bezircilioğlu “ Bu seçime hazırlık divanı. Herkesin alanı var. Bu alandalar hem proje üretecekler hem de seçime yönelik sahada olacaklar.

BAŞVURULAR 22 KASIM’DA BAŞLIYOR
Bezircilioğlu Genel Merkez’den gelen adaylık genelgesine göre başvuru tarihlerini paylaştı. Bezircilioğlu, “Adaylık başvuruları 22 Kasım’da başlayacak 22 Aralık’ta sona erecek. 1 aylık bir süreç olacak. Genel Merkez bürokrasiden gelecek isimleri de göz ediyor. O istifalar 1 Aralık’a kadar tamamlanacak” dedi.

ADAY BELİRLEME KOMİSYONU KURULDU
Bezircilioğlu il yönetim bünyesinde İl Sekreteri Mehmet Efe’nin başkanlığında 'Yerel Yönetimler Aday Değerlendirme ve Belirleme Komisyonu' kurduklarını duyurdu. Bezircilioğlu” Gelen başvuruları değerlendirecek bu komisyon. Çalışmanın bu bir kısmı. Büyükşehir adayımız, milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz, il başkanı, ilçe başkanları, yönetimler başkanlığı ve nihai kararı verecek Genel Başkanımız. Konsensüsle hareket edilecek. Temayül yoklamasını öngörmüyoruz. Genel Merkez’den öyle bir eğilim gelmedi. Zamanda daraldı. Lokal anketler olabilir. Bu hafta sonu kamp var Orada yöntem şekillenir” dedi.

30 İLÇEDE DE ADAY ÇIKARACAĞIZ… ADAY SIKINTIMIZ YOK
“İzmir’de iddiaları adaylarla seçime gireceğiz” diyen Bezircilioğlu şöyle devam etti, “ İYİ Parti İzmir’de 30 ilçede de aday çıkacak. Hazırlıklarımızı stratejimizi bu doğrultuda yapıyoruz. İlçelerde teveccüh var. Aday bulma noktasında bir sıkıntı yok. Aday havuzumuz iyi. En çok oy getirecek neticeyi alacak adayları belirleyeceğiz.



“SÜREKLİ YOKLAMALAR OLUYOR… SAĞLAM BİR BAŞKANIMIZ VAR”
İYİ Parti’nin İzmir’de tek belediye başkanı olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran özelinde soruya yanıt veren Bezircilioğülu, Duran’ın başka bir partiye geçeceği iddialarına da noktayı koydu. Bezircilioğülu şunları söyledi: Başkanımızdan son derece memnunuz. Gözbebeğimiz. Kentteki tek başkanımız. Bu dönemde de tekrar aday olup seçimi kazanacağına inancımız tam. Diğer partiler başarılı belediye başkanımız bünyelerine katmak için gönüllerinden geçirmiş olabilirler. Başkanımız İyi Parti’yi İyi Parti yapan değerlere önem veren bir isim. Kurucu ilçe başkanımız. 5 yıl başarılı bir dönem geçirdi. Transfer talepleri olabilir. Zaman zaman görüşüyoruz. Bu tür talepler olabilir. Sürekli yoklamalar oluyor. Sağlam bir başkanımız var. Bu yaklaşımlara prim vermiyor.

“MECLİS LİSTESİ BAŞKANLIK KAZANDIRIR”
Meclis üyeliklerinin de önemli olduğunun altını çizen Bezircilioğlu, “ Meclis üyesi listesi belediye başkanlığını kazandırır. İzmir seçmeni bilinçli bir seçmen. Listelere bakıyor. Hepsini değerlendiriyor. Urla’da birebir bunu meclis üyesi adaylığımda test ettim. Meclis üyeliğinde kılı kırk yararak, her türlü dengeyi göz ederek listelerimizi hazırlayacağız. Ezbere yapacak bir iş değil” dedi.

“ÖZLALE OLABİLECEK EN İYİ ADAY, KAZANACAK ADAY”
Bezircilioğlu, İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı, İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile aralarında sorun olduğu, koordinasyon sıkıntısı yaşandığı iddialarına tepki gösterdi. Bezircilioğlu şunları söyledi;
 “ Bunlar spekülasyon. Ümit hocamızdan mutluyuz. Memnunuz. Önce Büyükşehir adayımızın olmasından memnunuz. Bu seçime tek başımıza gireceğimizin göstergesi. İkinci olarak akademik dünyada isim yapmış kendini ispatlamış başarılı olmuş kendi alanında son derece saygın İzmir dokusuna uygun, İzmir’in öz evladı… Olabilecek en iyi aday. Kazanacak aday… Son derece ümitliyiz. Ankara’da yoğun…Plan ve bütçe komisyonunda… Şu aşamada bırakıp gelmesi uygun olmadı. Bu ayın sonlarına doğru komisyondan normal bütçeye geçilecek mecliste İzmir’e daha sık gelecek. Hocamızın İzmir’de estirdiği rüzgarı ilçelere yaymak istiyoruz. İlçelerde hava yakalamak bize düşen en büyük görev.”

“İTTİFAKA SICAK BAKMIYORUM… OLACAKSA İZMİR İYİ PARTİ’YE BIRAKILSIN”
CHP’de yaşanan değişimle birlikte olası işbirliği ihtimali ile ilgili, “Gönlüm isteğim tek başımıza seçimlere girmek. İttifaka sıcak bakmıyorum ama ittifak olacaksa illa İzmir İYİ Parti’ye bırakılsın. Bizim adayımız hazır” diyen Bezircilioğlu,  ‘İzmir’de AK Parti ile İYİ Parti ittifak yapacak’ iddialarının hatırlatılması üzerine, “Eşyanın tabiatına aykırı. Ülkenin geldiği karanlık noktayı tekrar aydınlığa kavuşturmak için kurulmuş bir partiyiz. Memleketi yokuşa sürenlerle, rayından çıkaranlarla bir arada olmamızın hiçbir mantığı yok. Bu mümkün olmayacak bir iddia” dedi.

 
Zeytinde yok yılı: Zeytinyağı fiyatı 600 liraya çıkabilir!
 
Menderes'te yol yenileme harekatı tam gaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyaset Bilimci Tosun yanıtladı: Kim kazandı/kaybetti, 'Kazanamaz' algısı kırıldı mı?
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun, Millet İttifakı cephesinde yaşanan ve ...
Adaylık için yola çıkan Kırkpınar'la A'dan Z'ye: Koltukta 4 yıl, o karar ve kongre takvimi!
Koltuğa yeniden talip olmayacağını ve milletvekili aday adayı olacağını ...
İZDEDA Başkanı Özkan’dan 2 yılın Z raporu: 4 başlıkta kazanımlar!
117 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı ve binlerce ...
 
CHP'li Balcı'dan 'kadın üye' raporu, 'AK Parti gidiyor' mesajı ve vekillik sorusuna yanıt!
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Balcı kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin ...
CHP'li Yücel’le gündem: 'Günü geldiğinde görevi bırakırsam…'
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. ...
DEVA İl Başkanı Ösen'den 'CHP listesi' sorusuna yanıt, çarpıcı Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı!
Kendisi de bir turizmci olan DEVA İl Başkanı Ösen, Çeşme Projesi ve kent ...
 
AK Partili Sürekli 3 yılını anlattı: Planlar, projeler, muhalefet anlayışı ve hedefler!
17 Nisan’la birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinde 3 yılı geride ...
CHP'li Arslan'la gündem: Ankara İzmir'e şaşı bakıyor!
Buca Metrosu ihalesi ve Çeşme Projesi'ne yönelik çarpıcı mesajlar veren ...
Yetişkin 3 yılını anlattı: Tasarruf harekatı, proje raporu ve 2.dönem mesajı!
Seferihisar Belediye Yetişkin görev süresinde geçen 3 yılı anlatırken, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri