POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 09:03

300 yıllık köyde 'kaçak hurdacı' tepkisi!

Kaçak moloz ve hafriyat dökümü, asbest ve kimyasal atık gibi çevre kirlilikleriyle gündeme gelen Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'nde vatandaşlar, kaçak faaliyet gösterdiklerini söyledikleri hurda işletmelerine tepki gösterdi. Ruhsatsız olduğunu öne sürdükleri geri dönüşüm işletmelerinin bölgede sık sık yangınlara neden olduğunu belirten Uzundere Mahallesi Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür, "Köylülerimiz geçen gün çıkan yangın sonrasında çok tedirgin oldu" dedi.

300 yıllık köyde  kaçak hurdacı  tepkisi!

Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinin sınırındaki bölgede kaçak ve ruhsatsız faaliyet gösterdiği öne sürülen hurdacılar, hem çevre kirliliği hem de orman yangını tehlikesi oluşturuyor. Uzundere Mahallesi Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür, Karabağlar Belediyesi'nce 9 Temmuz'da açıklama yapıldığına dikkati çekerek, "Kendi sınırlarında kalan 12 kaçak hurda işletmesine buraları boşaltmaları için 1 aylık süre verdiklerini ve aksi takdirde Çevre Kanunu kapsamında ceza kesileceğini söylediler. Ancak ne boşaltan ne de gerekli cezaları veren var. Bu kaçak hurdacılar, 10 Ağustos'ta yangın çıkardı. Bölgedeki ormanlar tehlike altında" dedi.



Kaçak moloz ve hafriyat dökümü, asbest ve kimyasal atık gibi çevre kirlilikleriyle gündeme gelen Karabağlar'ın kırsal Uzundere Mahallesi'nde vatandaşlar, kaçak faaliyet gösterdiklerini söyledikleri hurda işletmelerine tepki gösterdi. Ruhsatsız olduğunu öne sürdükleri geri dönüşüm işletmelerinin bölgede sık sık yangınlara neden olduğunu belirten Uzundere Mahallesi Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür, "Daha geçen 10 Ağustos'ta hurdacılar tarafından yangın çıkarıldı. Bu alan, İzmir'in oksijen kaynağı olan gür ormanların bulunduğu yerin hemen yanında. Ayrıca, Karabağlar Belediyesi'ne ait Hayvan Bakım Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Merkez Ambar da yine burada bulunuyor. Köylülerimiz geçen gün çıkan yangın sonrasında çok tedirgin oldu" dedi.

'BELEDİYE CEZA KESİLİP BOŞALTILACAĞINI SÖYLEDİ, HİÇBİRİ YAPILMADI'

Gür, Karabağlar Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından 9 Temmuz'da bir açıklama yayınlandığını belirterek, "Bu açıklamada, kendi belediye sınırları içinde, toplum ve çevre sağlığını tehdit eden 12 kaçak hurdacı tespit ettiklerini ve işlemeler ile mülk sahiplerine buraları boşaltmaları ve çevre kirliliğini gidermeleri için 1 ay süre verildiğini ve aksi takdirde Çevre Kanunu kapsamında ceza kesilip hepsinin boşaltılacağını söylediler. Ancak aradan geçen süre boyunca bunların hiçbiri yapılmadı. Uzundereliler olarak yaklaşık 5 yıldır bu alandaki tüm kaçak faaliyetlere karşı yasal başvurular yaptık. Bugüne kadar belediyeler başta olmak üzere çeşitli yerlere 100'ün üzerinde dilekçe verildi ancak hiçbir sonuç elde edemedik" dedi.

'300 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN KÖYÜ YOK SAYIYORLAR'

Gür, 300 yıllık geçmişi olan köyün yok sayıldığını söyleyerek, "Hem Büyükşehir'in merkez ambarları burada hem de burası İzmir Otoyolu'nun hemen kenarında. Gerek Büyükşehir'in ilgili birimleri gerekse de başkanlık makamının bu alanı görmemesi imkansız. Köylümüzün sağlığı tehlike altında ve sabrımız tükenme noktasına geldi. Yasal müeyyideler bellidir ve bunların uygulanmasını istiyoruz. Köylümüz oldukça rahatsız durumda. Dağlarının, ormanlarının tehlike altında olmasından dolayı oldukça üzgün" diye konuştu.

'BAĞ BAHÇEYDİ, ŞİMDİ HURDALIK OLDU'

Mahalleli Zeynep Gür, söz konusu kaçak işletmelerden rahatsız olduklarını belirterek, "Dünyanın adamı kamyonlarla gelip, gidiyor. Oralar hep bağ bahçeydi, şimdi hurdalık oldu. Çocuklarımız, torunlarımız bisiklet sürüyordu, şimdi oraya gidemiyorlar bile. Sürekli lastik yakıyorlar" dedi.

Bir diğer mahalleli Mevhibe Türkiyeli, "Eskiden beri biz oralardaki derelerden su içiyorduk ancak şu an her taraf hurdalık. Geçen gün orada yangın çıkınca evlerimize ya da ormanlara da sıçrayacak diye çok korktum. Hepimiz tepkiliyiz. Arazilerimiz o tarafta, bahçemize gidemez olduk" diye konuştu.(DHA)

 
AB'den Doğu Akdeniz'de diyalog ve müzakere çağrısı
 
Gaziantep'te şüpheli ölüm sonrası tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuğla yüklü kamyon kasası otomobilin üstüne devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
Balçova ilçesinde, tuğla yüklü kamyonla çarpışıp, kasasının devrildiği ...
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?
Bu hafta İzmir’de su ve ulaşım tariflerinde değişikliğe gidilecek olması, ...
Oda başkanı çarptı, futbolcu yaralandı!
Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ın kullandığı ...
 
Yeni genelge: Evde izolasyonu delene ceza
Evde izolasyon kurallarını ihlal edenler hakkında idari para cezası uygulanacak ...
Çeşme'de otelde kavga: 5 gözaltı
Çeşme ilçesinde, otel sahipleri ile otele personel sağlayan firmanın yöneticileri ...
Duygu'nun şüpheli ölümü: Kaza mı, cinayet mi?
Gaziantep'te yaşayan Duygu D., erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Mehmet ...
 
Tamircinin korkunç sonu: Hava bastığı lastik patladı...
Dikili ilçesinde oto lastik tamirhanesi işleten Ali Sivriler'in (31), ...
İzmir'de trafik kazası sonrası kimyasal alarm!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kamyonun trafik kazası sonucu devrilmesinin ...
Kamp sandalyesi satışları salgınla katlandı!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kamp sandalyelerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri