POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
22 Haziran 2020 Pazartesi - 18:57

AK Parti Karşıyaka'dan 'doğrudan temin' iddiası

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, geçtiğimiz yılki yerel seçimin ardından 8 Nisan’da mazbatayı alarak göreve başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, 3 gün sonra ilk ihaleyi CHP İlçe Başkanı Murat Serdar Koç'un da ortağı olduğu şirkete verdiğini iddia etti.

AK Parti Karşıyaka dan  doğrudan temin  iddiası

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Başkan Tugay, 2019/135827 sayılı kayıt numarasıyla, 22 Mayıs’ta yapılan ihaleye ilişkin ve sonrasında KENT A.Ş.'den CHP'li Koç'a verdiği ihalelerle alakalı kamuoyuna açık davranmalı. Son bir yılda yaptığı ihaleler ve satışlar ile adı kötü anılan Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği ilk ihalenin, CHP ilçe başkanına ısmarlanması ne kadar ahlaki? CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, bugüne kadar Karşıyaka Belediyesi’nden ne kadarlık ihale aldı? Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı olan KENT A.Ş.'den ne kadarlık ihale aldı?” 

Ortada bir oyun, tezgah var

Karşıyaka’da, belediye tarafından verilen sözlerin tutulmadığını, satışların şaibeli olduğunu belirten Başkan Çiftçioğlu, CHP’lilerin de bu duruma sessiz kaldığını söyleyerek, "Serdar Koç’un normal bir vatandaş olarak bu ihaleleri almasında sakınca yok. Ama Cemil Tugay belediye başkanı olduktan sonra CHP'li Koç'un Karşıyaka Belediyesi’nden ve Kent A.Ş.'den bu ihaleleri almaya başlaması sıkıntı. O zaman bu süreç normal bir durum değil. Burada bir oyun var, tezgah var. Sen CHP ilçe başkanısın, o belediyelere iş yapmak için değil, kente değer üretmek için girmelisin. Koç’a Cemil Tugay’ın vaatlarini içeren 30 maddelik rapor vermiştik. İlçe başkanı kente verilen sözleri takip edeceğine kendi işlerini takip etmiş. Karşıyaka’da ihaleler sıkıntılı, satışlar şaibeli, verilen sözler tutulmuyor ve ahbap çavuş ilişkisine göre işler yaptırılıyor. En kötüsü, CHP’liler de susuyor. CHP’li Serdar Koç vicdanları daha fazla sızlatmamak adına derhal ilçe başkanlığından istifa etmeli. Alınan ihalelerin hesabı verilmeli. Tüm bunlar, Karşıyaka Belediyesi’nde şeffaflık ve dürüstlük siyasetinin olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

İhaleler canlı yayınlansın istedik, CHP’liler reddetti

Başkan Çiftçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz aylarda, belediyenin giriş katının tadilatı için yapılan ihalenin tutarını gündeme getirmiştik. Başkan Tugay, önce ihale bedelinin 400 bin TL olduğunu söylemiş, bizim bu tutarın daha yüksek olduğunu söylememizin ardından da belediye meclisinde özür dileyerek, rakamın KDV dahil 529 bin 820 TL olduğunu açıklamıştı. İddialarımız o kadar doğru çıktı ki; bu rakamların da üzerinde, uçuk fiyatlara tadilatı bitirdiler. Bunların tüm ödeme makbuzları tek tek elimizde. İnkar edemezler ve yalanlayamazlar. Bizler, meclis üyelerimizle birlikte Karşıyaka’daki sağlıksız süreci görür görmez, belediye meclisindeki yapım ihalelerinin canlı yayınlanmasına ilişkin önerge verdik. Ama her daim şeffaflıktan bahseden CHP'li belediye meclis üyeleri, bu önergemizi reddetti.”

“Denetim komisyonunda neyi saklamaya çalışıyorsunuz?”

Karşıyaka’da kamu vicdanı ve şeffaflık açısından AK Partili bir meclis üyesinin de denetim komisyonunda yer alması gerektiğini söylediklerini ancak bunun da kabul edilmediğini dile getiren Başkan Çiftçioğlu, “Başta Cemil Tugay olmak üzere, tüm CHP'li belediye meclis üyeleri, AK Partili belediye meclis üyemizin denetim komisyonunda yer almasına şiddetle karşı çıktılar. Hani şeffaflık, hani samimiyet? Neyi saklamaya çalışıyorsunuz, neyi gizleme derdindesiniz? Denetim komisyonu Cemil Tugay ile Serdar Koç’un baskısı altında. Denetim komisyonuna çağrımdır, lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre bu raporlara imza atın. Birilerinin Karşıyaka'yı kendi çiftlikleri gibi yönetmesine izin vermeyin. Tüm Karşıyaka halkının vebali omuzlarınızdadır. Yanlışa karşı susmayın” diye konuştu.

 
İzmir için 'sağanak' ve 'sel baskını' uyarısı!
 
Bakan Koca açıkladı: İzmir'de kaç hasta yoğun bakımda?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gürbüz'den 'Lider'e salgın yönetimi ve proje raporu!
CHP Genel Merkezindeki görüşmede; Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Genel ...
Çeşme'deki 'Roman çadırları krizi'nde kritik gelişme!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bir araya getirdiği Çeşme Belediye ...
CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'çifte İzmir' açıklaması!
CHP Sözcüsü Öztrak, düzenlediği basın toplantısında TBMM İYİ Parti Grup ...
 
'İzmir Bayrağı ve Parası' tartışması: Soyer'e sert tepkiler, CHP'den jet yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in turizmciler ve akademisyenlerle ...
CHP'den 'camide Çav Bella' çıkışı: Suçlular nerede?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella ...
Ölümlü obezite ameliyatları raporu Meclis'te!
Adli Tıp Kurumu’nun TBMM’ye gönderdiği, ölümle biten 34 obezite ameliyatına ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye göçmen eleştirisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlandı.
CHP'de yas günü: Değirmenci'ye veda
Sosyal Demokrat Halkçı partisinin son İzmir İl Başkanı olan aynı zamanda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri