POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
29 Şubat 2024 Perşembe - 10:29

AK Partili Çiftçioğlu’ndan ‘kale’ çıkışı, stat, çarşı, sahil ve dönüşüm mesajları!

‘Kafe Siyaset’ programında proje, hedef ve planlarını anlatan Karşıyaka Adayı Çiftçioğlu önemli mesajlar verdi. ‘Seçilirseniz nasıl bir başkan olacaksınız?’ sorunu yanıtlayan, ‘Karşıyaka Atatürk’ün kentidir, kimsenin kalesi değildir’ mesajı veren Çiftçioğlu stat, çarşı, sahil ve kentsel dönüşüm konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Partili Çiftçioğlu’ndan ‘kale’ çıkışı, stat, çarşı, sahil ve dönüşüm mesajları!

GERÇEKİZMİR – Cumhur İttifakı’nın Karşıyaka Belediye Başkan Adayı AK Partili İsmail Çiftçioğlu Bir TV’de yayınlanan ‘Kafe Siyaset’ programında Gazeteci Sercan Avcı’nın soruları eşliğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

‘EN GENÇ ADAY’DAN’ ‘GENÇLİK’ MESAJLARI
Söze ittifakın ve AK Parti’nin kentteki en genç adayı olmasını değerlendirerek başlayan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, “Bu benim için bir gurur kaynağı. Gençlerin siyasette yer alması noktasında partimiz hep hassasiyet gösteren ve öncü olan bir parti olmuştur. Bu çerçevede İzmir’de Cumhur İttifakımızın en genç belediye başkan adayı olmamın da benim üzerinde ayrı bir sorumluluğum var. Gençlik perspektifiyle birlikte siyasete yeni bir soluk kazandırmak, özellikle yerel siyaset anlamında gençliğin vizyonunu ortaya koyacak projeler ve halkımıza dokunacak çalışmalar gerçekleştirmenin üzerimizde ayrı bir sorumluluğu var. Ama bu bizim açımızdan keyif verici bir şey” diye konuştu. 

Genç adayın sahada da ciddi bir karşılık bulduğunu ifade eden Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, “Ben bunun havasını Karşıyaka’da yaşıyorum. Özellikle Karşıyaka’da büyümüş Karşıyaka’da yetişmiş ve özellikle genç bir yerel idareciyi karşılarında görmeleri tüm Karşıyakamızın hoşuna gittiğini sahada gözlemliyorum. Karşıyaka tabi ki de kadının ve gençliğin ön planda olduğu bir ilçe. Bunlara sahip çıkıyorsanız toplumun kültürel ve sanatsal anlamda tüm değerleri de hareketli ve dinamik bir şekilde yaşıyor demektir” açıklamasını yaptı. 

“KARŞIYAKALIYA KARŞIYAKALININ İSTEDİĞİ ŞEYLERİ VEREBİLMEK İÇİN ADAY OLDUM”
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu ayrıca, “AK Parti’de aldığım görevlerin tamamının hayatımda bir tecrübesi oldu ama bu yerel seçimler geldiğinde benim için en önemli şey Karşıyaka’ya belediye başkan adayı olmaktı. Benim siyaset anlaşımda yaşadığım yere faydalı olmak var. Dolayısıyla ben kentime faydalı olmak, Karşıyakalıya Karşıyakalının istediği şeyleri verebilmek arzusuyla aday oldum. Bu çerçevede de her şeyi bir kenara bıraktım çünkü siyaset bir ey meydanı işidir. Karşıyaka’da gençliğin getirmiş olduğu yeni bir vizyonla, Karşıyaka’nın yerel siyasetine bir dinamizm getirerek burada başarıyı elde etme hedefi ve başarıyı ancak gençlerin öncülüğünde gerçekleştirebileceğim inancıyla kentime hizmet için bir yolculuğa koyuldum” dedi. 

“KARŞIYAKA ATATÜRK’ÜN KENTİDİR, HİÇ BİR PARTİNİN KALESİ YA DA TEKELİNDE DEĞİLDİR”
“Karşıyaka Atatürk’ün kentidir. Karşıyaka Zübeyde Anamızın bize emanetidir. Dolayısıyla cumhuriyetin değerlerinin kentidir. Hiçbir kimsenin, hiçbir siyasi partinin kalesi ya da tekelinde olan bir kent değildir” diyen Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, “Karşıyaka özgürlüğü, mutlu insanları sembolize eden, tüm eksiklerine rağmen herkesin de yaşamaktan keyif aldığı ve kimliğini ifade ettiği bir yerdir. Biliyorum ki Karşıyaka kendisine ve hayatına dokunuşları yapabilecek, kolaylaştıran, sosyal ve kültürel anlamda da doğru çalışmalar yapacak bir belediyeciliği tercih edecek, yerelle genel siyasetin dinamiklerini birbirinden ayırarak adayları yarıştıracak bilinçli bir seçmen kitlesine sahip” diye konuştu. 

“YÜKSEK STANDARTTA HİZMET VEREMEZSENİZ KARŞIYAKALI BUNUN CEZASINI KESER”
Karşıyaka Adayı AK Partili Çiftçioğlu, “Dolayısıyla ben bu seçimde özellikle Karşıyakamızın geride bıraktığımız seçim tecrübelerinden dolayı yıprandığını ve yorulduğunu görüyorum. Ben söylemiyorum seçmen her gittiğimizde yerde bunu kendisini ifade ediyor. Hayretle dinlemek zorunda kalıyorum, belediyeciliğin en rutin hizmetleri ihtiyaç haline gelmiş vaziyette. Dolayısıyla benim bütün şiarım şu: Türkiye’nin kendine has en değerli ilçesinde yaşıyoruz. Her yaştan insanıyla zamanı yakalayan ve başka kentlere de ilham veren bir yerdir Karşıyaka. Özgürce hayal kurulan ve geleceğe güvenle bakılan bir yerdir. Demokrasinin sorgulama ve itiraz kültürünün içselleştirildiği ve bundan dolayı da beklentilerin hayli yüksek olduğu bir yerdir. Buna paralel hizmet anlayışı beklentilerinin de çok yüksek olduğu bir yer Karşıyaka. Böyle güzide bir kente yüksek standartta hizmet sağlayamazsanız Karşıyakalı bunun cezasını keser” dedi. 

“KARŞIYAKALI NE İSTİYORSA ONU YAPACAĞIZ”
Karşıyaka’da mahallelerin yeterli ve eşit hizmet alamadığının altını çizen AK Parti Adayı Çiftçioğlu, “Her mahallemizin ihtiyaçları aynı değil. O nedenle her mahallemize özel bir çalışma planımız var. Dersimize iyi çalıştık. Karşıyakalımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız, ne istiyorsa, neyi bekliyorsa, neyi görmek istiyorsa daha fazlasını sağlamak için çalışacağız” mesajını verdi. 

VATANDAŞLA DİREKT TEMAS VE DİNAMİZM VURGUSU 
Programda seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı olacağına yönelik soruyu da yanıtlayan AK Parti Adayı Çiftçioğlu, “Öncelikle haftanın 7 günü sahada olan, görevinin başında olan bir belediye başkanı olacağım. Karşıyaka’nın en önemli şikayetlerinden bir tanesi de belediye başkanını görememek ve ulaşamamak. O nedenle haftanın 1 gününü mutlak halk günü olarak planlayacağım. Tüm Karşıyakalı bilecek ki ben o gün İsmail Başkana ulaşırım. Haftanın bir günü de mutlak sabah mesaisine bir mahallemizle başlayacağım. Orada birçok beklentiyi yerinde dinliyor olacağız. Vatandaşın şahsen benimle temas edeceği ve taleplerini bildireceği çalışma ortamlarını haftanın 2 günü sağlamış olacağım. Geri kalan 5 gününde de kentime strateji, proje ve ulusal-uluslararası tüm organizasyonları yapabilme kabiliyetini üretebilen bir belediyecilik anlayışıyla görev başında olacağım. Sahada, dinamik, vatandaşın herhangi bir aracı olmadan doğrudan ulaşabildiği, sistematik bir başkanlık anlayışıyla görev yapacağım” dedi. 

VERİMLİ KAYNAK KULLANIMI VURGUSU VE İŞÇİLERE GÜVENCE 
“Karşıyaka Belediyesi’nin kaynakları verimli kullanılamıyor” mesajı veren Çiftçioğlu şunları söyledi: Bizler göreve geldiğimizde Karşıyaka’yı Karşıyakalılara yakışır bir kent yapmak için öncelikle Karşıyaka Belediyemize yeniden yatırım yapabilme kabiliyetini kazandırmamız gerekiyor. Bu bizim için en öncelikli hedeflerden bir tanesi. Belediyemizin ciddi bir borç yükü altında olduğunu biliyoruz ama kentin sahip olduğu kaynakları doğru kullandığımızda bunun iyileşeceğine de biliyoruz. Şu anda elime gelen bilanço ve raporlara baktığım zaman sadece ilk 6 ay içinde yüzde 25’e yakın bir verimliliği ortaya koyabileceğimi görüyorum. Burada şunu da söyleyeyim Karşıyaka için çalışacak tüm personelimizle aynı şekilde yola devam edeceğiz. Herhangi bir işten çıkarma asla gündeme gelmeyecek. Birlikte bu Karşıyaka’yı yöneteceğiz. Mevcut personelimizi doğru yönlendirip bu kangren olmuş durumdan Karşıyaka Belediyesi’ni çıkartacağız. Çünkü şu an göreve kim gelirse gelsin Karşıyaka Belediyesi’nin mali tablosu pek parlak değil, bunu görüyoruz. 

SOSYAL PROJELERİ ANLATTI 
Çiftçioğlu şöyle devam etti: Zaten şöyle bir şey de var. Karşıyakalı bizden büyük projeler beklemiyor, hayatına doğrudan dokunan doğru projeler bekliyor. Mesela Karşıyakamız’da sosyal belediyecilik anlayışının sınırlarını genişletmemiz gerekiyor. Karşıyaka’da ciddi bir yaş alan nüfusu var. Bu da bizim için belediyecilik açısından yeni özellikler ortaya koymamız gerekliğini doğuruyor. Mesela şu anda Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi var. Konu başlığı olarak doğru bir proje ama alan anlamında, kapasite anlamında yeterli değil. Biz bunu daha da büyütüp yaygınlaştıracağız. Bir engelli bireyi, bir bakıma muhtaç olan aile ferdini yalnız bırakamadığınız durumlarda belediyede kuracağımız tesiste psikolog desteğinden sağlık hizmetlerine kadar, kuaförden yemek hizmetine kadar tüm bakımlarını gerçekleştirecek şekilde ağırlayacağız. Belediyeler vatandaşın en zor anında yanında olması gereken müesseselerdir. Aynı zamanda çocukların eğitimine ve gelişimine önem veren sosyal alanların olduğu, sokaklarından herkesin güvenle dolaşabildiği bir Karşıyaka yaratacağız. Sokakların, mahallelerin her alanı doğru bir şekilde planlayacağız, aydınlatmalar ve sosyal donatılarla Karşıyaka’nın her yerini günün her saatinde ayak basılabilir, dışarıya çıkabilir yerler haline getireceğiz. 

Mesela Karşıyaka Belediyemizin 4-5 noktasında aktif olarak çalışan kreşler var. Gerçekten çok kaliteli kreşler. Ama Karşıyaka gibi büyük bir kentte bu sayı yeterli değil. Bunu ilk etapta en az 35’e çıkaracağız ve belli bir gelir grubunda olan çalışan anne-babalara aynı eğitim ve kalitede hizmet vereceğiz. Sadece yılın belli ayı değil 12 ay aktif çalışan kreşlerle aile bütçelerine katkı koyacağız.

 

“O STADI YAPACAĞIZ”
Karşıyaka Adayı Çiftçioğlu ilçede yılan hikayesine dönen stat konusunda ise, “Bu stat yapılacak. Bunu Hamza Dağ Başkanımızla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte önümüzdeki dönemde bu stadı yapmak bize nasip olacak. Biz stadımızın Karşıyaka’ya yapılmasını ve Karşıyakamızın da hak ettiği olan Süper Lig’e yolculuğunda sonuna kadar destek olan bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Tüm Karşıyaka’nın hayal ettiği yerinde, Zübeyde Anamızın da adını vereceğimiz o stadımızda maçlarımızı izliyor olacağız” açıklamasını yaptı. 

OPERA BİNASI 
Çiftçioğlu yarım kalan Opera Binası hakkında ise şu açıklamayı yaptı: Maalesef Opera Binası yarım kaldı. Halen belli bir seviyede kalmış durumda. Orayı tamamlamak yerine farklı bir alana çevirecekleri yönüne söylemler de oldu. Biz orayı Opera Binası olarak, kültürün sanatın merkezi diye anlattığımız Karşıyakamıza Hamza Dağ Başkanımızla birlikte biz kazandıracağız. 

7/24 YAŞAYAN ÇARŞI VAADİ 
Karşıyaka Çarşısı’na da bir parantez açan Çiftçioğlu, “Çarşı bizim kanayan bir yaramız. Tarihimize baktığımız zaman yeri çok yüksek ve değerli bir alan. Maalesef şuan saat 8’den sonra 9’dan sonra Çarşı’ya ve ara sokaklarına giremiyorsunuz bile. Biz Karşıyaka Çarşısı’nı günün her saati yaşanabilecek alanlar haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Karşıyaka Çarşısı eskiden Kadıköy Çarşısı gibi gözde çarşılar arasında konuşulurdu. Karşıyaka Çarşı’yı yeniden 7/24 yaşar hale getirmemiz lazım. Biz bir takım olanakları sağlayınca, altyapıyı düzenleyince zaten peşinden yatırımcı da esnaf da gelecek” dedi. 

YAMANLAR’A YENİ YAŞAM PROJESİ 
Yamanlar için de bir proje ürettiklerini ifade eden Çiftçioğlu, “Orayla alakalı çok değerli bir projemiz var. Biz orada ciddi sosyal alanların, mesir alanlarının, yürüyüş parkurlarının olduğu değerli bir projeyi çalışıyoruz. Maalesef ihmal edilmiş, bazen Karşıyakamızın da unuttuğu bu alanı tekrar kazandıracak bir planlamayı hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

NASIL BİR KARŞIYAKA SAHİLİ? 
Karşıyaka Sahili hakkında da konuşan Çiftçioğlu, “Ben kendine özgü berraklığıyla, sadeliğiyle daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Karşıyaka kültürünün en önemli özelliklerinden birisi de kendimizi sahilde omuz omuza, bir arada bulmamız. Karşıyaka Sahili’nin öyle bir özelliği var ki herkesin kendisini birleştirdiği, bütünleştirdiği bir alan. Kent olarak da kimliğimizin oluştuğu bir yer. Dolayısıyla ben özellikle sahilin insanımızın kullanımında özgür alanlar olarak kalmasının taraftarıyım. Biz sahilimizi daha temiz tutacağız, pırıl pırıl yapacağız, sadece yılda birkaç gün değil her hafta bakımı yapılan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Özellikle yaz günlerinde de sanat aktivitelerinin merkezi getirmeyi de hedefliyoruz. Buna paralel birkaç noktada festival alanları oluşturarak daha verimli kullanımını da sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE AFET PLANI VURGUSU 
Kentsel dönüşüm ve dirençli kent konusunda da mesajlar veren Çiftçioğlu, “Karşıyaka’da dönüşüm konusu daha bir ehemmiyet taşıyor. Mesele Aksoy Mahallesi’nde, Donanmacı Mahallesi’nde oturan bir kişi yine aynı yerde kalmak istiyor. Herkesin kendi yaşadığı mahalle artık içselleştirdiği bir yaşam alanı olarak ortaya çıkmış vaziyette. Özellikle kentsel dönüşümde biz belediye olarak öyle bir organizasyon şeması kuracağız ki vatandaşımızı doğruda müteahhitin eline bırakmayan projeler geliştireceğiz. Deprem çok önemli bir gerçek. Acil durumlardaki eylem planının maalesef şuan yeterli olmadığını görüyorum. Eskiden Karşıyaka Belediyemizin bir deprem tırı vardı, afet alanları vardı. Şu an bunlar maalesef aktif halde değil. Bunlar önceki dönemlerde belediyemize kazandırılmıştı. Dolasıyla acil eylem planlarını ortaya koyan yapıyı yeniden dizayn etmeliyiz. Yerinde dönüşümle alakalı da hızlandıracak bir takım plan ve projeleri sunmamız lazım. Çoğu vatandaşımız dönüşüm konusunda maddi olarak geri adım atarak güvensiz binalarda oturmaya devam etmek zorunda kalıyor. Özellikle bu noktalarda doğru bir emsal düzenlemesiyle müteahhitle vatandaşın uzlaşması anlamında katkı sağlayacak belediye dokunuşları yapılması lazım. Belediye tüm olumsuz koşullara set çekip ilçesindeki gelişimleri kolaylaştırmaya odaklı projeler üretebilir. Biz Karşıyakalımızın yerinde dönüşümünü destekleyen bir politika izlemekle kendimizi görevli adlediyoruz” açıklamasını yaptı. 

“DAĞ İZMİR İÇİN BİR FIRSAT
Çiftçioğlu Cumhur İttifakı’nın İzmir Adayı AK Partili Hamza Dağ konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı: Büyükşehir adayı noktasında hem Cumhur İttifakı hem de İzmir çok şanslı. Çünkü 13 yıldan bu yana İzmir’de aktif bir görevde olan, tüm ilçelerini, mahallelerini, semtini bilen bir Büyükşehir Adayımız var. Aynı zamanda da milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı döneminde de kentte birçok yatırımın gelmesi için çalışmış, emeği olan bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Bunun yanı sıra CHP’li Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyeler için de Ankara’da tıkanan, Ankara’dan onay alınması gereken birçok noktada da omuz vermiş, destek olmuş bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Sadece kente değil insanımıza da dokunmuş, herkeste de olumlu bir hava bırakan bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Dolayısıyla bu hem Cumhur İttifakı açısından hem de İzmir açısından çok anlamlı ve önemli. Hamza Dağ Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması İzmir ve Karşıyaka için de çok büyük bir fırsat. 

 
Alışveriş merkezinde yangın kabusu!
 
Buca vizyonunu anlatan CHP’li Duman’dan iddialı ‘5 yıl’ ve sandık hedefi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Özel'den sandık güvenliği talimatı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanları ile yaptığı toplantıda başkanlardan ...
AK Partili Kırkpınar’dan işçilere güvence, depremzedelere kredi sözü, Sandal ve Önal’a salvo!
AK Parti’nin Bayraklı adayı Bilal Kırkpınar seçim mesaisinde tüm hızıyla ...
8. Yargı Paketi: İlk iki madde meclisten geçti
TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza ...
 
Aslanoğlu'ndan Eskinazi'ye destek, AK Partili İnan'a tepki!
Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Eskinazi’nin “Milli Eğitim ...
AK Partili İnan, Eskinazi'ye açtı ağzını yumdu gözünü!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ: Gayemiz İzmir’i Türkiye’nin itici gücü yapmak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bizim ...
 
Tugay tarih verdi: 4 sene sonra yüzülebilir Körfez!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Sanayici ...
Kafe Siyaset bu akşam Duman ve Çiftçioğlu'nu ağırlayacak!
Gazeteci Sercan Avcı'nın birbirinden önemli konu ve konuklarıyla yerel ...
CHP'li vekilden çarpıcı çıkış: Stadın önündeki en büyük engel AK Partililer!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, her seçim öncesi Karşıyaka Stadı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri