POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 09:01

AK Partili Nasır'dan 'Mimar Kemalettin' çıkışı: İhmal edilmişliğin merkezi oldu!

İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, merkezin başta otopark sıkıntısı olmak üzere, altyapısıyla üst yapısıyla ihmal edilmişliğin merkezi haline geldiğini söyledi.

AK Partili Nasır dan  Mimar Kemalettin  çıkışı: İhmal edilmişliğin merkezi oldu!

İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, merkezin başta otopark sıkıntısı olmak üzere, altyapısıyla üst yapısıyla ihmal edilmişliğin merkezi haline geldiğini söyledi. İzmir’i elmasa benzeterek üstündeki tozları temizleyeceklerini söyleyen AK Partili Nasır, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Mesleki Eğitim Merkezlerinde, 33 Alan ve 183 farklı dalda mesleki eğitimler verildiğini belirterek hem kursiyerler hem de işverenler için avantajlı bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Konak’ta bulunan Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafını ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği'ni AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Necdet Heppekcan il birlikte ziyaret etti. Milletvekili Nasır, Dernek Başkanı İzzet Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve esnafı ile merkezin geleceği, esnafın sorun ve talepleri üzerine görüştü.

İzmir çöküntü alanları haline geldi

Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin İzmir ve bölge için önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Maalesef bu güzide moda merkezimizde sektörel canlılığını kaybediyor. Başta otopark sıkıntısı olmak üzere, altyapısıyla üst yapısıyla ihmal edilmişliğin merkezi haline gelmiş durumda. Esnaf bölgenin ihmal edilmesinden şikayetçi. İhmal edilen sadece Mimar Kemalettin değil. Eskiden Anadolu’dan akın akın insanların geldiği, Akdeniz’in yıldızı, Ege’nin incisi İzmir çöküntü alanları haline geldi.’’ dedi. 1970 yıllarda Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin karşısında otel işletmeciliği yaptığında fuar zamanı yer kalmayınca otelin koridorlarındaki koltuklara müşteri yatırdıklarını söyleyen Nasır, ‘’Sadece tribünlere oynayarak, algı ile siyasi ikballerini ön planda tutan, İzmir’i kokan ve çöküntü bölge haline getiren zihniyet, sorumluluk alanı içindeki devletin yapmaya çalıştığı yatırımları da engelliyor. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ CHP zihniyeti yıllardır oyalıyıcı ve günü kurtarmaya çalışan söylemler içerisinde, Mimar Kemalettin Moda Merkezi’miz ile de ilgili birtakım vaatlerde bulundular. Ancak, gel gör ki durum ortada. Esnaf, yerel idarenin, bölgeyi ihmal etmesinden şikayetçi.’’ dedi. İzmir’i elmasa benzeten AK Partili Nasır, 2024 yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyesini AK belediyecilik ile tanıştırarak, elmasın üstündeki tozları temizleyip, İzmir’i hakkettiği noktaya getireceklerini söyledi.

Devlet maaşlarını veriyor sigortalarını ödüyor

Esnafın çalıştıracak ve yetiştirilmek üzere personel bulamadıklarını kendilerine aktaran AK Partili Nasır, ‘’Esnafımıza, sektörlerine, mesleki eğitim ve yetişmiş personel konusunda ki Hükümetimizin desteklerini anlattık.  Bu anlamda, Milli Eğitim Bakanlığımız İllerimizde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla açtıkları kurslar hem çalışmak isteyen, iş öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlıyor hem de işverene bu kurslardan temin ettiği personelden avantajlar sağlıyor. Mesleki Eğitim Merkezlerinde, 33 Alan ve 183 farklı dalda mesleki eğitimler veriliyor. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir. Çıraklık eğitimi 3 yıl, kalfalık eğitimi 1 yıl sürmektedir. Öğrenciler için Ortaokulu bitirenlere zorunlu lise eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde tamamlayabilme fırsatı; 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin en az yüzde 30'u, 12. sınıftaki kalfalara asgari ücretin en az yarısı kadar maaş imkânı sağlıyor. Mezun olduğu alanda yüzde 88 istihdam oranı yakalanmış durumda. Mesleki Eğitim Merkezlerinin işverene sağladığı avantajların başını Mesleki eğitim gören öğrencilerin ücreti ve sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. İşverenler 4 yıl boyunca öğrencileri yetiştirip kendi işletmelerinde istihdam edebilmekte. Ve sayamadığımız birçok avantajı bulunuyor.’’ dedi.

 
2 kişiyi katletti, 'İntikam benim işim' dedi!
 
Aliağa'da Nae Sao Paulo'ya karşı direniş nöbeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan 'kuzey' mesaisi: Tek reçete seçim!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, bir dizi program çerçevesinde Aliağa ve ...
CHP’li Koç’tan ‘oy oranı’ mesajı, adaylık ve ‘Tugay’ sorularına yanıt!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç, CHP İzmir tarafından kendisine açıklanan ...
Sürekli'den Soyer'e 'genel siyaset' salvosu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ulusal kanalda katıldığı ...
 
Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek
Birleşmiş Milletler, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde BMGenel Sekreteri ...
CHP İzmir'de sürpriz gelişme: İlçe başkanı istifa etti
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler istifa etti.
"S400 tedarikinde yeni bir gelişme söz konusu değil"
Savunma Sanayii Başkanlığı, Rusya'dan S-400 tedarikiyle ilgili çıkan haberler ...
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Şam yönetimiyle Türkiye arasındaki ilişkiler ...
Sertel'den İstanbul Havalimanı tepkisi!
İstanbul Havalimanı’nın kira borçlarının ertelenip ertelenmediğine ilişkin ...
CHP'de o ilçede başkan ve yönetim düştü
CHP Bergama’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Yönetim içinde yaşanan istifalar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri