POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
24 Eylül 2021 Cuma - 13:19

AOSB'de 'travmay' krizi: Çalışmalara isyan ett, raylara kum döktürdü!

Karşıyaka’dan Çiğli’ye uzatılması için yapılan tramvay çalışmaları AOSB'de krize neden oldu. Tramvay inşaatı nedeniyle üretim ve nakliye araçlarının fabrikalarına giriş-çıkış yapamadığını ileri süren sanayiciler isyan etti. Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin araçların fabrikadan çıkmasını sağlamak için raylara kepçeyle kum döktürerek araçlarını çıkarttı.

AOSB de  travmay  krizi: Çalışmalara isyan ett, raylara kum döktürdü!

Karşıyaka'dan Çiğli'ye uzatılan tramvay hattının Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) inşa çalışmaları krize neden oldu. 

Tramvay inşaatı nedeniyle üretim ve nakliye araçlarının fabrikalarına giriş-çıkış yapamadığını ileri süren sanayiciler isyan etti. Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, “Ben ihracatçıyım, önce ülkeme ve devletime karşı sonra da iş yaptığım uluslararası şirketlere karşı sorumluluklarım var. Araçlarım fabrikama girmek ve çıkma zorunda. O sebeple gerekli dolgu çalışmasını yapacağım” diyerek fabrika girişindeki raylara kepçeyle kum döktürdü. 

Dirin, “İzmir AOSB Türkiye’nin önemli üretim ve ihracaat merkezlerinden biridir. Bunu da herkes bilir. Fakat bu inşaat sebebiyle bir haftadır üretimimizi durdurmuş durumdayız. Üretim müdürlerimiz yetkililere defalarca ulaştı. Biteceği günlerle ilgili sözler alındı. Fakat belirtilen süreler geçmesine rağmen hala fabrikamıza giriş çıkışlar normal hale gelemedi. Biz de kendi imkanlarımızla fabrikamızın önüne açılan hendekleri doldurma kararı aldık” ifadeleri kullandı.

Melih Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin’in açılan hendekleri doldurmaya başlaması sonrası AOSB yetkilileri ve müteahhit firma yetkileri gereğinin yapacaklarını bildirerek hemen işe koyuldu. Dirinler A.Ş. önündeki aşılan kanalları vakit kaybetmeden kendilerinin dolduracağını ifade etti. Dirin, “Bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrikamızın çalışmasını durdurmak, çalışanlarımızın emeğini engellemektir. Bu engellemeye daha fazla izin vermeyeceğim” dedi. Yetkililer de iş makinalarıyla fabrika giriş çıkışlarının normal hale gelmesi için çalışma başlattı. 

TRAMVAYA KARŞI DEĞİLİZ!
Dirin ayrıca, “Biz tramvaya karşı değiliz. Hiç de olmadık. Ama keşke bu yapılanlar dünya ülkelerindeki örneklerine uygun olsaydı. Hiç olmazsa İstanbul’a Bursa’ya ya da burnumuzun dibindeki ALOSB İZBAN projesine bakılarak gerçekleştirilseydi. Dünyanın hiçbir yerinde ağır sanayi bölgelerinin içine tramvay girmez. Hep kapısında kalır. Tramvay gibi toplu taşım araçları bu tip sanayi bölgelerinde iş yavaşlatmaya ve aksatmaya sebep olur. Bu bütün dünyada böyledir. Keşke proje yapılırken daha doğru adımlar atılsaydı. AOSB’nin ortasından değil de arkasından veya girişinden geçirilseydi. Maalesef bunlar yapılırken AOSB Müdürlüğü de bizlere bilgi verip fikrimizi sormadı. Aksaklıkları o zamandan görüp daha iyi bir uygulama ortaya çıkarabilirdik” açıklamasını yaptı.

İHRACATÇI OLMAYAN ANLAYAMAZ!
Dirin, “Ben ihracatçıyım. Ülkeme ve insanlarıma karşı sorumluluklarımın yanında iş yaptığım ülke ve firmalara karşı da sorumluluklarım var. Bunu herkes anlayamaz. Uluslararası sözleşmelerde günler ve saatler çok önemli. İhracatçı olmayanların bunu bilmemesi normal. Ama yetkililerin bunu bilmesi gerekirdi. Üretimimizi bir hafta durdurduk. Hala sonuç alamadık. Ama hala fabrikamıza araç ve ekipmanlar giremiyor. Bunun çok ağır maliyetleri ve sorumlulukları var. AOSB Bölge Müdürü Hilmi Uğurtaş bunları bilerek gerekli önlemleri almalıydı. Bizleri niye dinlemediğini de anlayabilmiş değiliz! Keşke dinleseydi. O zaman böyle mağduriyetler ve sıkıntılar yaşanmazdı” dedi.

 
Göztepe kara bulutları dağıtmak istiyor
 
Çin'den piyasayı sarsan kripto para açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 mültecinin öldüğü bot faciası sanıklarına ceza yağdı, karar istinafta bozuldu
Kuşadası ilçesi açıklarında, 3 yıl önce, 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin hayatını ...
İzmirli balıkçıların ağlarına takıldı, böylesi görülmedi!
Egeli balıkçılar, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaklaşık 1 metre ...
Başsavcılık açıkladı: Bebeğe virüs aşısı skandalına soruşturma!
Cumhuriyet Başsavcılığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ...
 
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonunda 1 şüpheli yakalandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silah kaçakçılığı operasyonunda 1 kişi gözaltına ...
FETÖ operasyonu: 27'si asker 51 gözaltı kararı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli ...
İzmir'de otomobille iş makinesi çarpıştı: 1 ölü
İzmir'in Dikili ilçesinde, otomobil ile iş makinesinin çarpışması sonucu ...
 
Milli Eğitim'den 'Konak'ta mülteci okulu' iddiasına yanıt!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Milli Mücadele kahramanı Mustafa Necati ...
Olimpiyat madalyalı Arıcan’ın mutlu günü
Japonya'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 2020 Tokyo ...
MEB açıkladı: Hangi branşa kaç öğretmen alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri