POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
24 Eylül 2021 Cuma - 11:51

Başsavcılık açıkladı: Bebeğe virüs aşısı skandalına soruşturma!

Cumhuriyet Başsavcılığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün, bir bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığını söylemesi üzerine sorumlu kişiler hakkında ‘taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık açıkladı: Bebeğe virüs aşısı skandalına soruşturma!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı vurulduğu iddiasına ilişkin resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ege Üniversitesinde görevli bir öğretim üyesinin, "bazı sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığı" yönünde ifadelerinin basına yansıdığı belirtildi.

Öğretim üyesinin, tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak, "Sadece bir bebeğe yanlış aşı yapıldığını ve çocuğun Ege Üniversitesi Hastanesine getirildiğini, aşının İzmir’de yapılmadığını" belirttiği aktarılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştır. Bunun dışında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca da 'sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyu gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir." denildi.

Sağlık Bakanlığı, İzmir'de hatalı aşı uygulamasına ilişkin sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelinin tutanağı üzerine soruşturma yürütüldüğünü, hastanın sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir durum olmadığını, ayrıca "bebeklere yanlış aşılar yapıldığını" iddia eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl hakkında da soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Bebeklerine yanlışlıkla Kovid-19 aşısı vurulduğunu belirten ailenin avukatı Dilek Güzel de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

'KARIŞIKLIĞIN AYNI ODADA AŞI VURULMASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'
İzmir'de 1 Temmuz'da bir aile sağlığı merkezinde 30 günlük kızlarına yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen ailenin avukatı Dilek Güzel, hatanın aynı odada hem bebeklerin hem yetişkinlerin aşılanmasından kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. Bebeğin sağlık durumun iyi olduğunu belirten Güzel, ailenin olayın hemen ardından hukuki işlem başlattığını söyledi.

Adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Güzel, "Sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştığının farkındayız. O nedenle sorumluluğun hem bakanlık hem il sağlık müdürlüğü hem de aşıyı uygulayan sağlık görevlilerinde olduğunu düşünüyoruz. Bu ilgililer birbirinden ayrılmaz. Yaralama ile meslek ve sanatta acemilik suçu işlendiğini düşünüyoruz" dedi.

'AİLE TOPLUMDAKİ AŞILAMAYI OLUMSUZ ETKİLEMEK İSTEMİYOR'
Güzel, ailenin bilime inandığını, aşı karşıtı olmadığını ve kendi aşılarını yaptırdığına dikkati çekti. Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün açıklamalarını ailenin doğru bulmadığını belirten Güzel, ailenin 'Bizler sadece kendi bebeğimize yanlışlıkla koronavirüs aşı vurulduğunu biliyoruz. Başka bir bebeğe de aynı şekilde aşı yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz' dediğini aktardı. Güzel, ailenin bu olayın aşılamanın önüne geçmesi, toplumdaki aşılama oranını düşürüp olumsuz etkilenmesini istemediğini de kaydetti.

Tek çocukları olan ailenin yanlışlıkla vurulan aşı sonrası çok korktuklarını aktaran Güzel, "Çok kaygılılardı. Bebeklerini yaşamsal riskinin olup olmadığını bilmiyorlardı. Şu an bebek iyi. Ailenin tek tesellisi bugüne kadar herhangi bir sağlık sorununun ortaya çıkmaması" dedi. Güzel, ailenin mahremiyet gereği kendilerini açıklamak istemediğini, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını da ifade etti. (AA, DHA)

 
Büyükşehir’den engelli farkındalığı için söylem kampı
 
SODEMSEN'in yönetim kurulu toplantısı İzmir'de yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonunda 1 şüpheli yakalandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silah kaçakçılığı operasyonunda 1 kişi gözaltına ...
FETÖ operasyonu: 27'si asker 51 gözaltı kararı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli ...
İzmir'de otomobille iş makinesi çarpıştı: 1 ölü
İzmir'in Dikili ilçesinde, otomobil ile iş makinesinin çarpışması sonucu ...
 
Milli Eğitim'den 'Konak'ta mülteci okulu' iddiasına yanıt!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Milli Mücadele kahramanı Mustafa Necati ...
Olimpiyat madalyalı Arıcan’ın mutlu günü
Japonya'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 2020 Tokyo ...
MEB açıkladı: Hangi branşa kaç öğretmen alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı. ...
 
İzmir'de metruk ev alev alev yandı
Konak ilçesindeki tek katlı metruk evde yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle ...
Prof. Dr. Hülya Nutku'ya son görev!
İzmir'de, önceki gün, pankreas kanseri tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi ...
'Bebeğe yanlışlıkla virüs aşısı'na soruşturma!
Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri