POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
26 Nisan 2024 Cuma - 00:55

Bakanlıktan İzmir’in turistik ilçesinde özelleştirme kararları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İzmir’in Urla ilçesindeki denize sıfır konumda bulunan iki taşınmazı satış yoluyla özelleştirme kararı aldı.

Bakanlıktan İzmir’in turistik ilçesinde özelleştirme kararları!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İzmir’in Urla ilçesinde bulunan iki taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirme kararı aldı.

Söz konusu taşınmazlar Urla’nın Kalabak ilçesinde yer alırken geçmişte Vilayetler Birliği’ne ait olup, sonrasında İzmir İl Özel İdaresi tarafından satın alınan Urla Zeytinalanı Mahallesi’ndeki 20 bin 310 metrekarelik dev arazi üzerindeki tesis 15 milyon TL’lik geçici teminat bedeli ile özelleştirilecek.

Tesisin daha önce imar durumunun değiştirilmesi tartışmalara yol açmıştı. Tesise verilen ticaret ve turizm imarı TBMM'ye dahi taşınmıştı. 

URLA’DAKİ ALANIN TARİHİ

Yaşar Neng Lisesi binası, 1993 yılında Vilayetler Hizmet Birliği tarafından yapılmıştır. 1994 yılında 232 milyar (bin) lira bedelle İzmir Özel İdaresi’ne satılan bina, 1996’da okula dönüştürülmüştür. 1997 yılına kadar 1 yıl süreyle “Yaşar Neng Özel Lisesi” adıyla kullanılan bina, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün “Güçlendirme gerektirir” raporu üzerine 1997 yılında boşaltılmış, 2002 yılında engelli üretim merkezi yapılmak istenmiş, ancak proje verimli bulunmayarak iptal edilmiştir. Milli takımlar kampı yapılması için 2004’te 15 yıllığına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilen tesis, çivi bile çakılmayınca geri alınmış, yıllarca kimsenin el atmadığı, camları ve doğramaları kırılan binanın son olarak bakımsızlık yüzünden çatısı da tamamen uçmuştur. İl Özel İdaresi, 2011 yılında araziyi huzurevi yapılması amacıyla 25 yıllığına bedelsiz tahsis etmek istemiş, bu girişimler de başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 2014 yılında yayınlanan Bütünşehir Yasası sonrasında kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınmazları arasında yer alan mülk, daha sonra tartışmalı şekilde Hazine’ye devredilmiştir. Arazi son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından ilçe kaymakamlığına lojman alanı olarak tahsis edilmiştir. Kendine ait arıtma tesisine dahi sahip olan binadan deniz kenarına altgeçit ve özel plajı da bulunmaktadır. Okul olarak da kullanılan 3 katlı ve 24 odalı binanın bahçesinde çift daireli 15 bağımsız motel binası, yüzme havuzu ve yazlık kafeterya da yer almaktadır. Dönemin parasıyla 10 trilyon lira harcanarak yapılan bina ve çevresindeki yapıların güçlendirilmesi için Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün 2005’te hazırladığı raporda yenileme çalışmalarının yine o günün parasıyla 4 trilyon lira tutacağını belirtilmiş ve tadilat çalışmasından vazgeçilmiştir.

Satış yoluyla özelleştirilecek diğer parsel ise denize sıfır konumda bulunuyor. Satışa çıkarılan iki parseli Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı ayırıyor. Denize sıfır konumda olan parsel 3 bin 969 metrekarelik bir alanı kapsarken taşınmazın 4/3 hissesi 1.5 milyon TL teminat bedeli ile satışa sunulacak.

Satışa sunulan taşınmazların çevresinde yoğun yerleşim yer alırken villa tipi konutlar da bulunuyor.

İhale kapalı zarf yöntemi ile pazarlık usulü gerçekleştirilecek. İhale teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma sureti ile sonuçlandırılacak.

 
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
 
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehnaz Kızılkaya 26 Nisan 2024 Cuma 14:10

Bu binalar vali kutlu Aktaş zamanında valiler için dinlenme tesisleri olarak ihale edilmiş olup bir çok usulsüzlük ten sonra yarım bırakılmış depreme dayanıksız olarak bitirilen bu binalar daha sonra okul olarak kullanılmıştır denize sıfır değildir bu binalarin geçmiş döneminin araştırılması da İzmir açısından önemlidir

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Boğazı Akbaş önlerinde makine ...
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, geçen yıl haziran ayında sabah yürüyüşü ...
İzmir'in havalimanı Adnan Menderes'in otları satılık!
DHMİ Adnan Menderes Hava Limanı Başmüdürlüğü Adnan Menderes Havalimanı ...
 
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
İstanbul Beşiktaş'ta 10 Kasım'da cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua ...
TÜİK verileri açıkladı: İzmirli en çok o markayı tercih etti!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 Mart ayı sonu itibarıyla ...
Kuru otlar, İzmir'de bir mahallenin geçim kaynağı oldu
İzmir'in Bayındır ilçesinde kuru otları boyayarak süs bitkisi haline getiren ...
 
Çorlu tren katliamı davasında karar!
2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin ...
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-29” ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
İzmir ve Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri