POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
20 Ekim 2021 Çarşamba - 14:30

Akşener: Tahammül kalmadı, vakit artık seçim vakti!

İYİ Parti lideri Meral Akşener "Haydi Sayın Erdoğan vakit tamam. Çırpınmanın, çamura yatmanın alemi yok. Milletimizin tahammülü kalmadı. Vakit hesap vakti, vakit artık seçim vakti" dedi.

Akşener: Tahammül kalmadı, vakit artık seçim vakti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Ekonomideki gidişatı özetleyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiren Akşener, "Arkadaş bizlere dolarla, enflasyonla nasıl mücadele edilir gösterecekti değil mi? Bankalar, hazine, maliye hatta Merkez Bankası onun yetkisinde... Peki ya etki? Dolar 10 liraya koşuyor, işsizlik almış başını gitmiş. İşte size partili cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye. Merkez Bankası başkanları artık mevsimlik işçi oldular. Sayın Erdoğan, sen bildiğini okumaya, sorumsuzca konuşmaya devam ettikçe dolar artıyor. Dolar arttıkça milletimizin alım gücü düşüyor. Dolar arttıkça çiftçinin mazotu, tohumu zamlanıyor" diye konuştu.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Senin seyrettiğin gibi Merkez Bankası Başkanı da seyrediyor. O kadar rezervin var doların artışına müdahale etsene. Edemez, çünkü rezervler Merkez Bankası'nın değil. 128 milyar doları çatır çatır yediler. Şimdi de ödünç aldıkları dövizler için alacaklılar kapıda bekliyor. Merkez Bankası'nın net rezervi eksi 43 milyar dolar. Her sorunun çözümü doğru teşhisle başlar. Dolar kurunun son 3,5 yılda 4 liradan 9 liraya çıkmasının sebebi sensin."

Akşener, "Haydi Sayın Erdoğan vakit tamam. Çırpınmanın, çamura yatmanın alemi yok. Milletimizin tahammülü kalmadı. Vakit hesap vakti, vakit artık seçim vakti" dedi.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİLERİ
Dış politikaya yönelik eleştirilerini sıralayan Meral Akşener, "S400 işinin bize maliyeti 13,5 milyar dolar. Bunun karşılığı elimizde F35 posterleri kaldı" dedi.

İdlib ve Suriye'deki gelişmeleri aktaran Akşener, "Bu milletin parasını daha fazla sokağa atamazsın. Afrin'de kalmak için Putin'e 2,5 milyar dolar ödeyeceksen sana kiracı denir. Ya Esad'la masaya otur, ya da Mehmetçiğimizi korumak için gereken tedbirleri al. Ama Putin'e o haracı ödemeyi aklından bile geçirme" ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİN UMUDU KALMADI"
Tokat ve Bursa'daki vatandaşlarla temaslarını aktaran Akşener, "Bir tarafta geleceğe umudu kalmayan gençlerimiz, diğer tarafta onları aşağılayan, suçlayan Sayın Erdoğan ne yapıyor? Utanmadan şarkı, türkü söylüyor. Yazıklar olsun. Gençlerin karnı o türkülere tok. Git o türküleri bu gençlerimizin yanında söyle bakalım. Artık milletten o kadar koptun ki, geçmişte sana oy veren, AK Parti teşkilatlarında emek veren kardeşlerimizden haberin yok" dedi.

İYİ Parti lideri, "Geçmişte sana güvenip oy verenleri umursamayacak kadar gerçekten kopmuş olsan da ben milletimizin dertlerini konuşmaya, milletimizle buluşmaya devam edeceğim. Sen görülmesin, duyulmasın diye yayınları kestirsen de ben sözü millete bırakmaya devam edeceğim" diye konuştu.

İSTİHDAM SORUNU VE İŞSİZLİK
"Ülkemizde özel sektör neden istihdam sağlayamıyor" diyen Akşener "Özel sektör önünü göremiyor. Yapması gereken yatırımları erteliyor. Böyle bir ortamda hem ücretler düşük oluyor hem kayıt dışı artıyor. Bu acı tablo içinde kamuda işe girmek için AK Partili akrabalar üzerinden giden torpil mekanizmaları çalışmaya başlıyor" dedi. "TÜGVA gibi alengirli yapılar bu sayede güçlenmeye başlıyor" diye sözlerini sürdüren İYİ Parti lideri, "Ülkemizde çalışma çağında olanların yüzde 28,7'si iyi işlerde çalışıyor. 6 kadından 1'i iyi işlerde çalışabiliyor. Bu mesele sanıldığından daha derin. En önemli nedenlerden biri göç politikası. Sığınmacılara sövmek, onları düşmanlaştırmak işin en kolayı. Bu işin sorumlusu Sayın Erdoğan'dır, günahı da kefareti de onundur" diye konuştu.

"ESAD'LA OTUR, ANLAŞ"
"Buradan bir uyarı daha yapayım" diyen Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"5,5 milyon sığınmacı var, sayısı da bilinmiyor. Türkiye bir hendek oldu. Bu insanların okul durumu yok, dil öğrenmeye yönelik durumu yok, Türkiye'de ne yapacaklarına dair bir bilgi yok ve nüfus... Almanya'ya 367 bin kişiydi, bugün Almanya'da 5 milyon insanımız yaşıyor. 5,5 milyon sığınmacının kalması durumunda nüfusun ve demografinin nasıl değişeceği başka bir tehdit. Sayın Erdoğan abidik gubudiği bırak otur Esad'la anlaş. Can güvenliklerinin sağlanmasıyla bu insanların gönderilmesini sağla. Yoksa hayal ettiğinin çok ötesinde işler ortaya çıkar. Suhuletle git anlaş. Bir insanlık suçu işliyorsun, yarın bir başkası senden hesap sorar." (Habertürk)

 
Aliağa'da emek ve barış şenlikleri
 
Erdoğan duyurdu: Nijerya ile 7 anlaşma birden!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den yeni 'kredi' çıkışı: Dünya Bankası 'Böyle bir anlaşma yok' diyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'de depremzedelere yeni ...
AK Partili Sürekli'den emsal artışında plan tadilatı vurgusu: Hiç bir mahkeme bozamaz!
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği ile yapılan toplantının ardından ...
Suriye ve Irak tezkeresi 2 yıl daha uzatılıyor
Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyonunun 2 yıl daha uzatılmasını öngören ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Doğu Akdeniz tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan, Mısır ve GKRY liderlerini yayınladıkları ...
CHP'li Kotan'dan duruşma sonrası iktidara salvo!
CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın ve partili iki genç ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bilal Erdoğan'a: Kimsin sen ya!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara yaptığı çağrının ardından ...
 
Erdoğan’dan dünyaya reform çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 5’incisi düzenlenen TRT World ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na bürokrat tepkisi
Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokrat açıklamasına tepki ...
Seferihisar'da muhtarlar zirvesi!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, mahalle muhtarları ile bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri