POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 16:03

Başkan Engin'den çarpıcı açıklamalar: Vaka raporu, Soyer'e destek ve 'kutuplaşma' mesajı!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulunurken, ilçede vaka sayısının 10'u geçmediğini ve koronavirüs nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti. Engin ayrıca 'İzmirliler Günü' ilanı sonrası gelen eleştirilere karşı durarak Başkan Soyer'e destek çıkarken, "Narlıdere’de Kaymakamlık-Belediye kutuplaşması yok” diye konuştu.

Başkan Engin den çarpıcı açıklamalar: Vaka raporu, Soyer e destek ve  kutuplaşma  mesajı!

GERÇEKİZMİR - Narlıdere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Can Radyo’da yayınlanan 10. Köy programında Birol Soylu’nun konuğu oldu.

Koronavirüs ile mücadele sürecini değerlendiren Başkan Engin önemli açıklamalarda bulundu. Hükümete koronavirüs sürecini yönetme konusunda bir takım eleştirilerde bulunan Engin, maskenin salgın başladığından bu yana zorunlu olması gerektiğini dile getirdi. Narlıdere’de koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Engin, ilçede Kaymakamlık ve Belediye arasında kutuplaşma olmadığını vurguladı.

Narlıdere’de şuan vaka sayısının 10’u geçmediğini belirten Başkan Engin, ilçede virüsten dolayı ölüm yaşanmadığını da açıkladı. Üniversite hastanelerinin güçlendirmesi gerektiğini ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı, İzmir’deki iki üniversitenin borç batağında olduğunu ileri sürdü. Yakın zamanda hayat geçirecekleri projeler hakkında da konuşan Başkan Engin, Narlıdere’nin 3 yıl sonra bir turizm destinasyonu olacağını ve 5 yıl sonunda ise ilçenin ekonomisinin yüzde yüz büyüme göstereceğini ifade etti. Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin plaka rakamlarından yola çıkarak 3-5 Mayıs tarihlerini Dünya İzmirliler Günü ilan etmesinin ardından AK Parti ve MHP cephesinden gelen eleştirilere de değinerek, “Soyer’in arkasında durmalıyız’ mesajı verdi. Narlıdere Belediye Başkanı ayrıca, bir sonraki yerel seçime yönelik olarak da "Belediye başkan adayı kim olursa olsun Narlıdere’de yüzde 90 oy alalım" dedi.

HÜKÜMETİN EKSİKLERİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Koronavirüs sürecinin ülkede nasıl yönetildiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Engin, “Ülkemizde kısmen doğru bir şekilde yönetildi. Daha birinci dalgayı atlatamadık. Burada hükümetin eksikleri olduğunu görüyoruz. Maske ilk günden beri zorunlu olmalıydı. Madem bu insandan insana nefes yoluyla bulaşabilen bir şey ise en doğru yolu korunmak.. Halen daha maske yok, nereden nasıl alacağız belli değil. Hükümetin başarılı olduğu konular var ama maalesef bu konularda da keşke olunsaydı. Bunun en doğrusu marketlerde diğer ürünler gibi satın alınabilmesi. İnsanlar, eczanelerden marketlerden alabilmeli” ifadelerini kullandı.

NARLIDERE’DE KAYMAKAMLIK-BELEDİYE KUTUPLAŞMASI YOK!

Narlıdere’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aldıkları tedbirleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Engin, “Narlıdereliler ilk günden beri dikkatli davrandılar, hepsine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 35-40 bin maske dağıttık. İlk günden  beri hijyen ve sterilizasyon konusunda önemli çabalar gösterdik. Pazartesi günü berberler açılacak, Perşembe ve Cuma günü de Narlıdere’mizde  bulunan 100’e yakın berberimizi dezenfekte edeceğiz. Bu süreçte temizlik, sterilizasyon, dezenfekte hiçbirini ihmal etmedik. Pazar tezgahlarında mesafeleri en az 3 metreye düşürdük. Narçiçekleri Anaokulumuz var, bu yıl inşallah ikincisini açacağız. Uzaktan eğitime geçtik, çok yararlı oldu. Her hafta sonu kent konseyimizle sokak hayvanlarımıza mama dağıtıyoruz. Küçük bir ilçe olmamıza rağmen şuana kadar 2 bin koli gıda dağıttık, 2 kere tavuk dağıttık. Kahvehane, berber çalışanlarına, işini kaybeden çıraklara dükkan sahiplerine 500 koli dağıttık. Vatandaşa sık sık binlerce sesli mesaj atarak uyardık. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm CHP’li belediye başkanlarımızın bu dönemde takdire şayan bir çaba gösterdiğini görüyoruz. Narlıdere’de 20 büyük dernek var, onlara dedik ki; siz isim belirleyin üyelerinize gıda yardımı yapalım. Onlara gıda yardımı yaptık, muhtarlara yaptık. AK Parti, MHP, HDP ilçe başkanlarını aradım, onlardan isim istedim. İYİ Parti’yi de arayacağız, onlardan da isim isteyeceğiz. Her hafta 600-700 gr mama dağıtıyoruz sokaklarda, vefa grubu, kent konseyi olarak… Kaymakamlık Vefa Grubu ile iyi bir işbirliği yapıyoruz. Narlıdere’de Kaymakamlık-Belediye kutuplaşması yok” diye konuştu.

VAKA 10’U GEÇMEZ, ÖLÜM YOK

Narlıdere’de ki vaka sayısının şuanda 10’u geçmediğini ve ölüm yaşanmadığını dile getiren Başkan Engin, “Türkiye’nin en büyük huzurevi Narlıdere’de bulunuyor. Orada maalesef hem personel hem sakinlerinde salgının başladığı hafta görece olarak vaka sayısı vardı ama sonra onlar tedavi edildi. Bugün Narlıdere’de normal vatandaşımızda vaka sayısı 10’u geçmez, ölüm hiç yok, benim aldığım bilgilere göre…” dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ GÜÇLENDİRİLMELİ
İZMİR’DE İKİ ÜNİVERSİTE BORÇ BATAĞINDA

Üniversite Hastanelerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Engin, İzmir’de 2 üniversitenin borç batağında olduğunu öne sürdü. Narlıdere Belediye Başkanı şunları söyledi: “İzmir’in 2 köklü üniversitesi var. Şehir hastanesi yapılacağına milyar dolara, bu üniversitelerin milyon metrekare bahçesi var, mevcut binalar yenilenerek çoktan bitmişti. Şuan İzmir’de 2 üniversite de borç batağında… Ege Üniversite’nin milyar dolar borcu var. Neden bunlar güçlendirilmedi? Buralara yeni binalar yapılabilirdi. Biz şehir hastanesi neden yapıyorsunuz demiyoruz. Partimiz dedi ki; üniversiteleri batırmayın, güçlendirin, para varsa buralara yatırım yapın. Niye hastane yapılıyor diyen bir partinin genel başkanının aklından kuşku duyulur. Şehir hastanelerinin çoğu hala daha hizmete girmedi, İzmir’de dahil. Üniversiteleri güçlendirmemiz lazım. Bizim sağlık sistemini ayakta tutan fedakar bilgili sağlık çalışanlarımız ve en iyi öğrencilerimiz tıp fakültesini tercih ediyor. Bunlar bizim çocuklarımız bunların Avrupa’ya Amerika’ya gitmelerini engellememiz lazım. Onlara iyi imkanlar sunmamız lazım. Pandemi bize bunu da öğretti.”

BÜYÜKŞEHİR 30 İLÇEYE ADALETLİ DAVRANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 ilçe belediyesine de adaletli davrandığının altını çizen Engin, “Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleriyle görüşüyoruz, taleplerimize mümkün olduğunca destek oluyorlar. Büyükşehrin de imkanları sınırsız değil, 30 ilçe var. Biz de gerçekçi taleplerde bulunuyoruz, imkanlar ölçüsünde… Sınırsız bir destek zaten gerçekçi değil. Tunç Soyer ve ekibinin, büyükşehrin bu konuda 30 ilçe belediyesine adaletli davrandığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

3 YIL SONRA NARLIDERE BİR TURİZM DESTİNASYONU OLACAK

Hali hazırda devam eden çalışmalar ve yakın zamanda hayat geçecek projelerle ilgili açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı şöyle konuştu:

“Barış Caddesi yayalaştırma, sağlıklaştırma projemiz vardı. Proje tam ortasındaydı Mart ayında… Şuanda bitti. Bayramdan sonra açılışını yapacağız. Dört kilometrelik bisiklet yolumuzu Temmuz’a doğru açacağız.  Narlıdere ormanında bisiklet yolu devam ediyor, Sahilevleri’nde çay bahçesi devam ediyor. Bayramdan sonra bunların hepsini açacağız. Eylül ayında Barış Sokağı’nın devamı Güngören Caddesi’ni yenileyeceğiz, 1 kilometrelik bir alışveriş caddesine ulaşmış olacağız. Temmuz ayında 100 eski yapıyı restore edeceğiz, toplam 12 milyon TL bedelle… Orayı günübirlik turizm merkezi haline getireceğiz. 12 milyon bedelin yüzde 60’ını Valilik karşılayacak, yüzde 40’ını biz karşılayacağız. Her şeyi hazır…Pir Sultan Abdal Parkı 25 bin metrekare… İçinde 400 kişilik düğün salonu, 150 araçlık otopark, meydan, çay bahçesi, konser alanı ve yürüyüş alanları yapacağız. Müthiş bir proje… Yaklaşık 20 milyona mal olacak, proje imar işleri bitti.  Kasım gibi inşaat ihalesine çıkacağız, bu noktada büyükşehirden de destek almayı planlıyoruz, kendisi de söz verdi. Bu proje Narlıdere’yi ayağa kaldıracak. 4 buçuk kilometreli bisiklet yolunu Eylül’e kadar tamamlıyoruz. Alsancak’tan çıkan bir bisiklet sporcusu Ali Onbaşı Deresi’ne kadar non stop gidebilecek. 9 bin metrekare barış sokak ve Yukarıköy arasında büyük bir yeşil kuşak yapıyoruz. Yaya aksları ve meydanları tamamen birbirine bağlayacağız. Yani yaya olarak her yere gidebilecek. Eylül’de Sasalı’dan bisiklete binen bir insan Narlıdere’ye kadar non stop gidebilecek. Sahil evlerinde Türkiye’nin en büyük tenis tesislerinden birini yapacağız, sonbaharda ihalesine çıkacağız. Uluslar arası standartlarda yapıyoruz. 2021 sonunda Narlıdere Metrosu bittiğinde istiyoruz ki en az 1 milyon insan günübirlik Narlıdere’yi ziyaret etsin. Yeni betonlar olmayacak, en fazla butik otelciliği özendirebiliriz. Slowfood Birliği’ne üye olduk. Şuanda 100’e yakın kadınımız kooperatifimizde bununla ilgili eğitim alıyor, önümüzdeki süreçte onları girişimci yapacağız. 3 yıl sonra Narlıdere bir turizm destinasyonu olacak. Artık şehirler kasabalar yarışıyor dünyada… Biz de Narlıdere olarak önümüzdeki yıllarda bütün şehirlerle tüm bunları yaparak yarışmak istiyoruz. Beşinci yılın sonunda Narlıdere ekonomisini yüzde 100 büyüteceğiz.”

SOYER’İN ARKASINDA DURMALIYIZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin plaka rakamlarından yola çıkarak 3-5 Mayıs tarihlerini Dünya İzmirliler Günü ilan etmesinin ardından AK Parti ve MHP cephesinden gelen eleştirilere de değinen Başkan Ali Engin, ‘Soyer’in arkasında durmalıyız’ çağrısı yaptı. Engin’in açıklaması şöyle:

“İzmir’de bazı tartışmalar var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in arkasında durmamız lazım. Demokrasiyi, Atatürkçülüğü, Hukuk Devletini, Türkiye’nin birliğini savunan herkes bizim dostumuz, yurttaşımız. Bu değerleri savunan herkesle beraber olmamız lazım. Bu konuda büyükşehir belediye başkanımıza saldırılar var, İzmirliler günü nedeniyle… Bunu bahane ederek belediyemize başkanına, tarihimize saldırılar var. Avrupa’da her kasabada, her şehirde festivaller var, bundan ekonomi yaratılıyor. Ben buradan Tunç Soyer’e, demokrasi barış özgürlük isteyen, gerginlik istemeyen herkese sahip çıkalım diyorum. Ak Parti’ye oy vermiş olsun, MHP’ye, HDP’ye hiç önemli değil. Genel başkanımızın biz belediye başkanlarımıza talimatı var; ‘hizmet ederken kesinlikle insanları ayırmayın, mümkünse beldenizde kimse yatağa aç girmesin’ diye. Bizim görevimiz bu. Gururla onurla söylüyoruz, biz CHP’den seçildik. Ben, CHP il başkanlığı yaptım, bunun onuru hep taşıyacağım ama biz yurttaşlarımıza hizmet edeceğiz.”

KİM ADAY OLURSA OLSUN YÜZDE 90 OY ALALIM

Narlıdere’de önümüzdeki yerel seçimde kim aday olursa olsun ‘yüzde 90 oy alalım’ mesajı veren Engin, “Türkiye’de en yüksek oyu Narlıdere’de biz aldık, teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçimde Narlıdere’de aday kim olursa olsun yüzde 90 oy alalım diyorum. Bu dönem bize gösterdi ki bir tane ülkemiz var, ülkemizde olan iyi kötü her şey hepimizi ilgilendiriyor. Bizim zaten çatıştırıcı kutuplaştırıcı bir tavrımız olamaz” dedi.

 
Erdoğan'dan Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusu
 
Göztepe'de tüm testler negatif!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 20 Temmuz 2020 Pazartesi 08:46

Narlıdere'nin yerlisi tepelere doğru oturur sosyal ve kültürel seviyesi çok çok iyidir. Deniz'e doğru kesim ise havası suyu, merkeze yakınlığı dolayısı ile sonradan yerleşmiş kesimdir. Ancak bu kesimin şehir planlaması yoktur ve maalesef çarpıktır. Ali Engin gibi bilgisi, dürüstlüğü ve sevilen bir başkana çok iş düşüyor. İnşallah başarılı olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Psikolog Baş anlattı: 'Karantina süreci'yle baş etme yolları!
DEÜ Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi ve TPD İzmir Şube Başkanı Uzman ...
Soyer'le korona gündemi hakkında her şey: Dibi gördük ama dağ gibi umudum var!
Gönül Soyoğul sordu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer korona günlerinde ...
Kırgöz 1 yılı anlattı: Hikayeyi tersine çevirdik!
Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz, görevde geride kalan bir yılını ...
 
Başkan Gürbüz 1 yılı anlattı: Nasıl bir başkan oldu, neleri değiştirdi?
Pazarcılıktan itfaiye erliğine kadar pek çok işte çalıştıktan sonra Mart ...
Karakayalı 'CHP burada kalıcı olacak' dedi, formülü açıkladı!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, Gerçekizmir’e konuştu. Karakayalı, ...
Nalbantoğlu ilk kez Gerçekizmir'e konuştu: Soyer ile birbirimize 'yoldaş' deriz!
Gönül Soyoğul sordu, Rıfat Nalbantoğlu yanıtladı... Genelden yerele, Kültürpark’tan ...
 
CHP'li Türkbay'dan il kongresi çıkışı: Mağdur edildik!
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda ...
CHP'li Gruşçu'dan yeni dönem ajandası, 'Yücel'in oyu' çıkışı, 'Konsey'e çağrı!
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, yeni dönem hedefleri ve projeleri, ...
Sorun, ‘her şeyi isterük’de!
Gönül Soyoğul sordu, Dr. Engin Önen yanıtladı... Masada gündeme damga ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri