POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
1 Haziran 2022 Çarşamba - 20:59

Başkan Sandal'dan sert çıkış: Anasını ağlattınız!

Meclis oturumunda AK Partililerin eleştirilerine sert yanıt veren Sandal, “Çiftçinin, hayvancının, sanayicinin, küçük esnafın anasını ağlattınız. Millet elektrik faturasını ödeyemiyor, ekmeğe muhtaç ettiniz. İnsanların temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı bir ülkede sanki her şey güllük gülistanlık gibi ‘Şu hizmeti yaptınız mı, bunu yaptınız mı’ diye soruyorsunuz. Siz satmak dışında ne yaptınız?” dedi.

Başkan Sandal dan sert çıkış: Anasını ağlattınız!

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Meclisi haziran ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirdi. 

Oturuma dilek ve temenniler bölümünde yaşanan tartışma damga vurdu. 

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, Belediye Başkanı Sandal'ı vaatleri üzerinden eleştirirken,, "“2024’te gidiyorsunuz” çıkışında bulundu. Başkan Sandal'dan bu çıkışa, "Ben daha buradayım sen canını sıkma” yanıtı geldi. 

Demir eleştirilerini, “Asfaltı Pakistanlılar milattan önce bulmuş, onlar bile, ‘Asfaltı biz bulduk, yamayı CHP’liler’ diyor” sözleriyle sürdürürken, bir kez daha söz alan Başkan Sandal da “Emre Bey’e teşekkür ediyorum, siyasi varlık gerekçesi sadece benim” dedi.

"CHP'Lİ BELEDİYELERE, VEKİLLERE TÜM KANALLARI KAPATTINIZ!"
Bunun üzerine Demir, “Ne dediğinizi bilmiyorsunuz” sözleriyle Sandal’a tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından sert çıkan Sandal şunları söyledi: Haddini bil! Bugüne kadar konuştuğun her şey benim sosyal medyam, verdiğim demeçler... Deprem siyaset üstü evet ama biz depremde gördük ki bütün kanalları CHP’li belediyelere, vekillere kapattınız. Bize havuz medyasından mikrofon uzatan bir insan gördünüz mü? Büyükşehir Belediyelerine enkaz üzerindeki çalışmalarında bile uyarılar yaptınız, sadece bazı birimler kaldı, havuz medyanız yayına geçti. Siyaset yapmadınız mı, yaptınız. Biz 300 aileye beyaz eşya dağıttık. Burada marifet bunu parayla alıp vermek değil, markaları da sayarım. İlla parayla mı vermek gerekiyor. Van’da da yapsaydınız. Gelen yardımlar talan edilmeseydi. Tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmayla ilgili abuk subuk şeylerle böyle konuşamazsınız! 

"ANASINI AĞLATTINIZ" 
Sandal sözlerini şöyle sürdürdü: Faiz oranları, inşaat maliyetleriyle milleti ekmeğe muhtaç ettiniz. Çiftçinin, hayvancının, sanayicinin, küçük esnafın anasını ağlattınız. Millet elektrik faturasını ödeyemiyor, ekmeğe muhtaç… Sizin bulduğunuz ne var? Yamayı CHP bulmuş diyorsunuz, siz 20 yıldır ülkeyi ne hale getirdiniz! Kamu bankalarına, ‘CHP’li belediyelere kredi vermeyin’ talimatını ben mi verdim? Size oy verenler dışında herkesi kendinize düşman sanıyorsunuz. İnsanların temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı bir ülkede sanki her şey güllük gülistanlık gibi ‘Şu hizmeti yaptınız mı, bunu yaptınız mı’ diye soruyorsunuz. Siz satmak dışında ne yaptınız? Ülkedeki her şeyi sattınız... 

AK Parti sıralarından gelen "Bayraklı'yı konuşalım" çıkışına da yanıt veren Sandal, "Bayraklı, Afganistan’da, Yunanistan’da, Almanya’da bir ülke değil! Sekiz liralık mazot 25 lira olduysa Bayraklı diyemezsin!" dedi.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"
Sandal oturumda AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal'ın CHP Bayraklı İlçe Kongresi sürecinde partililere iş sözü verildiği yönündeki iddiasına da yanıt verdi ve “Geldiğimiz gündeki personel sayımız ile bugünkü personel sayımız arasında söylenildiği gibi 100-200 gibi bir artış söz konusu değil. Emekliye ayrılanların yerine aldığımız arkadaşlarımız var. Ayrıca belediye başkanı olarak kimi işe alacağımız, kaç kişi alacağımız bizim uhdemizdedir” dedi 

"ÇATIŞMA DERDİMİZ YOK"
Toplantı sonunda da açıklamalarda bulunan Sandal, “Burada herhangi bir meseleyi tartışırken demokrasinin gereği olarak yapıyoruz. Bu sadece siyaseten yaptığımız bir işlem… Kimsenin şahsıyla kişiliğiyle ilgili art niyetli bir işlem yok. Siyaseti meclisin ana konusu yaparsak buradan pozitif sonuçlar çıkaramayız. Sonuç olarak bizim kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak işler yapmamız lazım. Biz deprem sürecinde yeri geldi hükümetin yanında durduk, istedikleri belgeleri gününde yetiştirdik. Nasıl biz seçimle gelmişsek tüm seçim sonuçlarına saygı duyarız. Keşke Cumhurbaşkanı belediyemize gelseydi, talimatlarını alır yerine getirirdik. Bizim kamu bürokrasisi ile çatışma gibi bir derdimiz yok. Kent meydanı ile ilgili çalışmalara başladık, bunu el birliğiyle yapalım” diye konuştu. 

 
Koca açıkladı: Koronavirüs tablosunda yeni dönem!
 
Modanın kalbi İzmir'de atacak: Eş zamanlı 3 büyük fuar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde 'Zorlu' gündem... Batur: Yargı ne derse uygulayacağız!
Uzun süredir İzmir gündeminde yer alan Zorlu Holding Gökdelen Projesinin ...
O ilçede 2015 ve 2021'den sonra bir kriz daha: CHP Grubu'nda çatlak, o plana ret!
Gaziemir'de 2015 yılında Şenol döneminde CHP Grubu’nda büyük çatlağa yol ...
İZBAN'da arıza: O istasyonlar devre dışı kaldı!
Makaslarda yaşanan teknik sorun nedeniyle seferler yaklaşık 1 saat Alsancak ...
 
Soyer'den buğday üreticisine müjde!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözleşmeli üretim yapan çiftçilerden ...
PERGEL üyelerine çocuk odaklı eğitim
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için oluşturduğu PERGEL ...
Gaziemir çocuk meclisinde ilk zirve!
Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısında ilçedeki okul ...
 
Çeşme'de klasik otomobillerle ralli heyecanı!
Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ikinci yarışı Batı Anadolu Rallisi 4-5 ...
Konak'ta şehit yakınları ve gaziler için örnek imza!
Konak Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ...
Karşıyaka Mandıra Filozofu'nu ağırlayacak
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde ünlü yönetmen, oyuncu ve senarist ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri