POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
22 Ocak 2021 Cuma - 11:52

Başkan Soyer: ‘Köylü milletin efendisidir’ dedirtene kadar çalışacağız!

Bayındır ve Ödemiş'te hayata geçirilen iki önemli süt ve et tesisinin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu tesis son yıllarda kamu eliyle açılan en büyük tesislerden birisi” dedi. Başkan Soyer ayrıca, “Tarımda dışa bağımlılığımızı değiştirmek için İzmir’den doğan bir misyonumuz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Köylü milletin efendisidir’ dedirtene kadar tarım konusunda çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

Başkan Soyer: ‘Köylü milletin efendisidir’ dedirtene kadar çalışacağız!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır süt işleme ve Ödemiş et işleme tesislerinin açılışında konuştu.  

‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla hayata geçirilen adımları bir bir açıklayan ve kentte adeta devrim niteliği taşıyacak kırsal kalkınma hamlelerini önceki gün duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer bugün de Bayındır'da belediye iştiraklerinden BAYSAN'ın 65 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek süt işletme fabrikası ve Ödemiş'teki et işletme tesisinin tanıtımını yaptı.



Toplantıya CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOOP) Başkanı Ersoy Sümerkan da katıldı. 



"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR" DEDİRTENE KADAR ÇALILACAĞIZ!
Belediye Başkanı Soyer, “Bugün Bayındır halkının dört gözle beklediği ve ilçemizi kalkındıracak UHT tesisimizi açacağız. Büyük bir mutlulukla duyurmak istiyorum ki 65 milyon TL’lik bütçeyle 7 bin metrekarelik zemin alana oturacak. Bu tesis son yıllarda kamu eliyle açılan en büyük tesislerden birisi. Fabrikalarını yabancılara satan anlayış yerine kendi fabrikamızı kurmak toprağımızın bereketini büyütmek demek. İşleme, pazarlama ve satış aşamalarında üreticilerimize destek olmak en büyük amacımız. Fabrikamızda 100 kişi istihdam edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu fabrikada işlenecek sütle alım ve satım garantisi verecek. Ürünlerimizi aldıktan sonra işleyeceğiz, pazarlama ve satışını birlikte yapacağız. İnek sütü alımlarımızı 16 milyon litreden 22 milyon litreye çıkarıyoruz. 'Süt Kuzu Projesi'yle ulaşacaklarından kalanlar paketlenerek piyasaya sunulacak. 7 milyon 500 koyun 5 milyon metre keçi 2 milyon litre manda sütü satın alacağız. Günlük 100 ton süt işleme kapasitesi olacak. çeşitli peynir türleri üretilecek. Manda sütünden kaymak ve dondurma da yapacağız. Tesisimizde yüksek miktarda atık su arıtımı yapılacak. Bu su tarımsal sulamada kullanılacak. Bu tesis dün açıkladığım İzmir tarımının önemli bir vizyonunu oluşturuyor. İzmir’de yeni bir tarım politikasını inşa etme politikasıdır. Tarımda dışa bağımlılığımızı değiştirmek için İzmir’den doğan bir misyonumuz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Köylü milletin efendisidir’ dedirtene kadar tarım konusunda çalışmaya devam edecek” dedi.

ÜRETİCİYE DESTEK RAPORU 
Başkan Soyer önceki gün yaptığı açıklamalar kapsamında belediye tarafından yapılan alımlar, sözleşmeler için rakamlar verdi. 

"2019 yılında yaptığımız toplam alımların miktarı 125.377.092 Türk Lirası. Bu alımın İzmir kooperatiflerinden alınan kısmı 121.447.379 lira. 2020’de yaptığımız toplam alımların miktarı ise 144.762.472 lira. Bu alımın 127.595.174 liralık kısmı İzmir kooperatiflerinden yapıldı. Bu alımları 2021 yılında da artırarak sürdüreceğiz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı, 2021 yılı içinde Büyükşehir’in Ödemiş’teki Et Entegre Tesisi için üreticilerden 50 bin adet kuzu ve 4 bin adet karasığırı satın alacaklarını da söyledi ve “Et Entegre Tesisi, önümüzdeki Nisan ayından itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlıyor. Havza ölçeğinde yapacağımız alımlarda ise örneğin Beydağ’dan 100 ton kestane, Ödemiş’ten 300 ton patates, Bayındır’dan 200 ton salçalık biber satın alacağız” ifadelerine yer verdi. 

Soyer, Büyükşehir’in 2021 ve 2022 döneminde toplam 338 milyon 600 bin TL’lik alım yapacağını da açıklayarak, “Böylece Büyükşehir’in köylüye yapacağı maddi destek neredeyse üç, dört katına çıkacak. Bunun 154 milyon 600 bin lirası süt ürünlerine, 97 milyon lirası et ürünlerine, 15 milyonu yem bitkilerine ve geri kalan 72 milyon ise diğer ürünlere tekabül ediyor. Tüm et ve süt alım sözleşmeleri, kuraklıkla mücadeleye katılan üreticilerle bu yıl içinde imzalanacak. Büyükşehir, 2021’de alım garantisi verdiği tüm bu ürünleri, piyasa değerinin üzerinde bir bedelle satın alacak. Bu da üreticilerin emeğinin karşılığını almasını sağlayacak” dedi.  

 
'Koca şiddete' isyan: Canıma bir şey olmadan...
 
Kemalpaşa Belediyesi can dostları unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Bakan Tüzmen'den Kınık çıkarması
59’ncu ve 60’ncı Hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet ...
Bayraklı Belediyesi'nde 'sıfır atık' gururu
Bayraklı Belediyesi’nin atıkları kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme ...
Eşrefpaşa Hastanesi'nde bir devrin sonu: Artık o isme emanet!
Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren hastanede 2015 yılından bu yana ...
 
Buca'da 'temiz' neşter: Belediye o araçları bünyesine aldı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin kronikleşen temizlik sorununa ...
Menemen’de yeni mezarlık için onay çıktı
Menemen’deki ilçedeki mezarlık ihtiyacının karşılanması için Emiralem ...
Bornova’da kaçak moloza geçit yok!
Son iki yılda kaçak moloz dökenlere 1 milyon TL’nin üzerinde para cezası ...
 
Konak’ta apartman görevlilerine temizlik seti
Apartman görevlilerine konteyner, temizlik setleri ve hijyen paketleri ...
Soyer Ödemiş'te açıkladı: Arka sıralardaki çocukların botlarını buradan alacağız
Ödemiş'te Ayakkabıcılar Sitesi'ni ziyaret eden Soyer, ülkenin içinde bulunduğu ...
Görsel anlatım: 6 aşamada İzmir'de tarım devrimi!
Temel önceliği refahı büyütmek olan kuraklık ve yoksukllukla mücadeleyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri