POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Kobani davasında karar ertelendi
Kobani davasında karar ertelendi
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
2 Aralık 2019 Pazartesi - 20:57

Batur'dan Meclis'te 'Gökdelen Projesi' çıkışı ve yargı mesajı!

Konak Belediye Meclisi’nde Başkan Batur, Zorlu Holding tarafından ilçede yapılması planlanan gökdelen projesiyle ilgili 'içime sinmiyor' dedi, ilgili hukuki birimleri harekete geçireceklerini söyledi. Öte yandan Konak Belediyesi eski Başkanı Pekdaş döneminde tartışmalara neden olan, Halkapınar Mahallesi sınırları içinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın arkasındaki geniş araziyle ilgili imar planı değişikliği mecliste tartışma yarattı.

Batur dan Meclis te  Gökdelen Projesi  çıkışı ve yargı mesajı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR -Konak Belediye Meclisi Aralık ayı olağan birinci birleşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantını başlangıcında Başkan Batur, belediyenin gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan Batur,  Pasaport’taki Passtel AVM ve eski tütün depolarının bulunduğu 3 bin 532 metrekarelik alana inşa edilecek, 146 metre yüksekliğinde,  42 kattan oluşacak Zorlu Konak projesine olan itirazını dile getirdi.

Öte yandan, Halkapınar Mahallesi sınırları içinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın arkasındaki geniş araziyle ilgili imar planı tadilatında bölgeye hastane imarı verildi. AK Parti Grubu karara muhalefet şerhi koyarken, Başkan Batur da eleştirilere yanıt verdi.

Zorlu Holding tarafından İzmir'in Konak ilçesi Pasaport mevkiinde yapılması planlanan ve ruhsat alan gökdelen projesine ilişkin açıklama yapan Başkan Batur, projeyi ‘Konak’ın kalbine hançer gibi saplanan yüksek bina’ olarak nitelendirdi.  Batur, Zorlu Holding tarafından inşaatı yapılacak binayla ilgili, “İçimize hiçbir şekilde sinmiyor. Seçim çalışmalarında söylemiştim hala da söylüyorum; kentin merkezinde bu tür yapılar kentin değerini siluetini kaybettiren yapılar. Kentin merkezinde bu tür yapıların yapılmasına karşı bir anlayış içerisindeyiz” dedi. Söz konusu projenin ruhsat kararının önceki dönemde alındığını belirten Batur,  “Bu konuda ilgili hukuk birimlerimizi harekete geçiriyoruz, inceliyoruz. Bu işin peşini bırakmış değiliz. Gerekli değerlendirme ve çalışmaları yaptıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz. İçimize sinmiyor” ifadelerini kullandı.

HASTANEYE KARŞI OLUNMAZ

Konak Belediyesi Aralık ayı meclisinde ayrıca Halkapınar'da Başkent Hastanesi'ne ait olan arazi ile ilgili alınan imar komisyonu kararı da gündeme geldi. Başkan Batur,İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen 1/5000'lik plana göre çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi. Batur, yapılan çalışma içinde belediyeye pay çıkarılması var . Burada belediyemizin maddi, bir kaybı yok. Bu alan o yılın raiç bedeliyle tamamlanmıştır. Biz buna kente gelen bir yatırım olarak bakıyoruz" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız planla ilgili eleştirilerde bulundu.   Yıldız, " Eğer böyle bir plan tadilatını belediye hissesi varken yapıyor olsaydık, belediye şuan bu arsayı 30 milyon daha fazlaya satmış olurdu. Buradaki CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımın da bu konuyu kendi içlerinde çok tartıştığını biliyorum. Komisyonda biz bunu tartışırken, kentsel dönüşüm komisyonunda üye olan arkadaşlarımızın katıldığı geniş katılımlı bir toplantı yapığımızda o toplantıya katılan CHP’li arkadaşlarımız; geçmiş dönemde buna oy verdiklerini, ama şuanda bundan doğan zarardan dolayı mutlu olmadıklarını özellikle belirttiler. Ben bir dedikodu üzerine konuşmuyorum” açıklamasında bulundu.

Yıldız, şöyle devam etti;

“Burada çok net bir şekilde inşaat artışı getiriyoruz, 22 bin metrekareyi 25 bin metrekareye çıkarıyoruz ancak meclis olarak Başkent Hastanesi bu projeyi düşünüyor mu, ne kadar zamanda yapacak, yaratacağı istihdam nedir, bunlar hakkında bilgi sahibi değiliz. Ayrıca tam 30 milyonluk bir değer kaybı yaşıyoruz. Bu konuda oyumuz rettir."

BATUR’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Yıldız'ın eleştirilerin ardından açıklama yapan Başkan Abdül Batur şunları söyledi: “Bu hisseyle ilgili dediğiniz şey ihdas,  yani yapılan plan çalışmaları içinde belediyeye pay çıkarılması. Belediyenin orada bir tapusu yok, sadece ihdası var. Geçmişte bunu meclisimiz değerlendirmiş ve büyükşehir belediyemiz de 2018 tarihinde bu bölgeyle ilgili plan yapmış. Genelde tüm belediyeler bu bir bölü beş binlik planlara uygun şekilde plan anlayışı geliştirirler ve planda bütünlük hizmette bütünlük anlayışla yaparlar. Burası bir vakıf… Özel bir hastane değil. Vakıfların, bizim vakfımız onun vakfı gibi ayrımcı bir anlayışla değerlendirilmemelidir. Burada ilgili yönetmelikte bir madde var; sosyal altyapı alanları olarak geçer. Bu madde, sosyal altyapı alanı olarak değerlendirilen; sağlıklı bir çevreyle yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik kamu veya özel sektör tarafından yapılan eğitim, dini, sağlık, kültürel, spor tesisler, meydan rekreasyon alanı gibi alanlara verilen genel isimdir diyerek sosyal altyapı tesisini onaylıyor zaten. Burada kar zarar hesabı yapılıyor. Belediye, kar zarar kuruluşu değil. O dönemdeki meclis üyesi arkadaşlarımız değerlendirmiş ve onun karşılığında olan rakamı belediyemiz de tahsil etmiş. Özellikle kentte hastane yapımı ve diğer konularda çalışma yapan kurumlara belediyeler her zaman olumlu bakar.  Ruhsat alacak, plan tadilatı olan kişilere, ‘sen bu inşaata ne zaman başlayacaksın’ diye sorma şansımız var mı? Öyle bir şey olmaz.  Ekonomik kriz var. Her tarafta inşaat çukurları var. Temeli atılan inşaatına başlanamayan yerler var. Bu inşaatlar neden devam etmiyor deme şansımız var mı? Özgürlük var, ne zaman ekonomik durumu iyi olur o zaman başlar. Bununla ilgili kanunlar var, yönetmelikler var. Ne zaman başlayacağına, ne yapacağına kendisi karar verir. İzmir’de kent içindeki duruşumuz belli, bu değişmeyecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ama bu konuda kente gelecek bir hastanenin, vakıf hastanesi olması doğal bir şey. Herkesin buna kente gelen bir yatırım olarak bakmasını rica ediyorum.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kentte farkındalık oluşturacak Engelsiz Yaşam Köyü projesinde de sona yaklaşıldığını kaydeden Başkan Batur, "Eğitim verilecek iki bina bitmek üzere. Yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Ağaç evler de yılbaşından sonra tamamlanmış olacak. 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle farkındalık yaratacağımızdan eminiz" dedi. Batur, tamamlanmak üzere olan Toros Parzaryeri ile de bilgi vererek, "Toros Pazaryeri nikah salonu, kreş ve semt merkeziyle o bölgenin ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Teşrif işleri kaldı" dedi.

Beş Tepeler Kadriye Mahallesi'nde de yapılacak olan semt merkezi, düğün salonu ve kreş projesinin de bu ay içinde ihalesinin tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi.

Gültepe Orman Alanı'nın da konak Belediyesi'nin sorumluluğuna verilmesinin valilik gündeminde olduğunu belirten Batur, "Biz o bölgeye en iyi şekilde bakarız, eğer yanarsa Konak'ın tek ormanlık bölgesi de yok olur" dedi.

 
Başkan Tugay'dan 'tadilat tepkileri'ne detaylı yanıt!
 
Karşıyaka son dakikada yıkıldı: 1-2
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan 'tadilat tepkileri'ne detaylı yanıt!
Karşıyaka'da hizmet binası zemin katında yapılan tadilat üzerine çıkan ...
Engelsiz bir dünya için ağaç diktiler
Konak Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ...
İzmir’de temiz hava için tam gaz denetim!
İzmir’de kömür satış yerleri ve merkezi ısıtma sisteminde kömür kullanan ...
 
Balçova'da engeller birlikte aşılıyor
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ...
Bornova'da briç heyecanı
Bornova Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Briç Turnuvası, büyük heyecana sahne oldu.
Hedef engelsiz Narlıdere!
Narlıdere Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık etkinliği yapacak.
 
Urla'da belediyeden çevre dostu adımlar
Çalışmalarını çevre dostu belediyecilik anlayışıyla gerçekleştiren Urla ...
Çiğli'de 'engellere karşı' çalıştay!
Çiğli Belediyesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde engelli bireylerin ...
ESHOT acil durumlara hazır!
ESHOT Genel Müdürlüğü Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde yapılan deprem ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri