POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 14:28

Bayraklı'da halaylı toplu sözleşme sevinci

Bayraklı Belediyesinde görev yapan memur ve sözleşmeli memur 372 çalışana toplamda yüzde 21 oranında zammı kapsayan toplu iş sözleşmesi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt tarafından imzalandı.

Bayraklı da halaylı toplu sözleşme sevinci

Bayraklı Belediyesinde görev yapan memur ve sözleşmeli memur 372 çalışana toplamda yüzde 21 oranında zammı kapsayan toplu iş sözleşmesi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt tarafından imzalandı. Törende konuşan Başkan Sandal, “Çalışan arkadaşlarımızın şartlarını iyileştirmek bizim asli görevimizden bir tanesi. Eski sendikacı bir babanın oğlu ve sendikal faaliyetlerde bulunmuş biri olarak şimdi masanın diğer tarafında bulunmak heyecan verici. Biz sendikacı arkadaşlarımızla tek oturumda meseleyi kapattık. Çok uzatmadık. Sözleşmeden doğan haklarınızı güle güle harcamanızı diliyorum” dedi.

Toplu iş sözleşmesi töreni Bayraklı Belediyesi hizmet binası bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Başkan Sandal ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Bozkurt’un yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar ve memurlar katıldı. Tören öncesi canlı müzik dinletisi sunuldu.

Bayraklı’da bir görevi devralmadıklarını yeni bir sayfa açmaya geldiklerini vurgulayan Başkan Sandal, “Bizim işçi arkadaşlarımızla, memur arkadaşlarımızla, çalışan emekçi arkadaşlarımızla bir alıp veremediğimiz yok. Onların şartlarını koşullarını iyileştirmek bizim asli görevlerimizden bir tanesi. Emek mücadelesinde bu her iki sendikamızın da şu an örgütlü olan DİSK ve KESK’in Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesindeki rolünün de farkındayız. Bu arkadaşlarımızın da bugün burada örgütlü olmaları çalışanlarımızın temel haklarıyla ilgili mücadele etmeleri bizi özellikle memnun ediyor. Biz Bayraklı’da bir görevi devralmadık. Biz yeni bir sayfa açmaya geldik. Bir görevi devralmıyoruz. Yapılan işlerin sürekliliği ile ilgilenmiyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz. Bu sayfamızın ilk sayfasına ahlakı, vicdanı, liyakati, kamuya hizmeti, vatandaşa hizmeti, birlikte üretmeyi, birlikte paylaşmayı, kenti yeni vizyonlara götürmeyi yazacağız. Süreç ilerledikçe bizim yapmak istediklerimizi çalışan arkadaşlarımız daha yakından görecekler. Onun için çalışan arkadaşlara belirli vaatlerde bulunmanın anlamı yok. Biz yapacağız arkadaşlarımız görecekler ve takdir edecekler” diye konuştu.

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Bugüne kadar atıl bırakılmış bir kentin temel sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Sandal, “ Katılımcılığın ne demek olduğunu aslında stratejik planı hazırlarken paydaşlarımıza giderek sorularımızı sorarken, beklentilerini alırken göstermiş olduk. Bizim burada bu stratejik plana destek veren arkadaşlarımızla birlikte aslında ufkumuzda ve hayalimizde ne olduğunu da kısa vadede bütün Bayraklı ve çalışan arkadaşlarımız görmüş olacak. Daha yolun başındayız. Desteklerinizi esirgememenizi diliyorum. Ben şahsi bir destek istemiyorum. Ben beni seven bir sendikacı istemiyorum. Benim sözümü dinleyen bir sendika istemiyorum. Ben sadece görevinizi hakkıyla yapmanızı, elinizi vicdanınıza koyarak, çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, yoksullarımızın, yatağa aç giren vatandaşlarımızın, okula gidemeyen çocuğumuzun derdine derman olacak şekilde şekillendirmenizi istiyorum. Ben 7/24 çalışacağım. Bütün arkadaşlarımda da aynı özveriyi bekliyorum. Şunu bütün arkadaşlarımız bilsin ki, farklı anlamlarda iş dışındaki herhangi bir işleme müsaade etmeyeceğiz arkadaşlar. Liyakate ne kadar önem veriyorsak; sendikayla sözleşme imzalarken, nasıl üzerimizden düşen görevleri yerine getiriyorsak, sizden beklediğimiz performansın da takipçisi olacağız. Bu vesile ile sözleşmeden doğan haklarınızı güle güle ailenizle güzel günlerde harcamanızı diliyorum” dedi.

BOZKURT: HAYIRLI OLSUN
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise, “Biz hizmeti birinci elden üreteniz. Halka en yakın yine o birinci elden götüren bizleriz. Ama bir başka şey var o götürdüğümüz hizmeti aynı zamanda kullananız. Yani çok iyi bir park yaparsak, çocuklarımız faydalanacak. Çok iyi asfaltlar, yol bordür yaparsak, yürüme, yaya bisiklet yolları yaparsak, bizler kullanacağız. Dolayısıyla hizmeti üreten olarak en iyisini yapmakla mükellefiz. İyisini yapacağız. Evet Bayraklı Belediyesi halkıyla birlikte mutlu, memnun olacak. Pasta büyüdüğünde de emin olun şu masada konuştuklarımızda rakamlarsa sorun rakamlar da büyüyecektir. Bu konuda bizim yol arkadaşımız yoldaşımız sevgili Serdar Sandal başkana gerçekten destek olmak katkı sunmak gibi temel bir görevimiz var. Çünkü içimizden biri. Birbirimize sahip çıkan destekleyen bir süreci mutlaka büyütmeliyiz. Hani İstanbul’da gencecik bir kardeşimiz dedi ya “Her şey çok güzel olacak” O kartopu büyüdü çığa dönüştü. Şimdi bunu büyütmek, umudu yeşertmek, yine bizim elimizde. Ben bu duygularla emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından masaya oturan taraflar imzaları atarak toplu sözleşmeyi hayata geçirdi. Daha sonra Başkan Sandal, çalışanlarla davul zurna eşliğinde halay çekti.

 
Trump'a 'beceriksiz' diyen İngiliz Büyükelçi istifa etti
 
Menemen'de kadınlara danışma çatısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Stratejik plan zirvesi: Bayraklı'da söz kadınlar, gençler ve çocuklarda!
Bayraklı Belediyesi’nin 5 yıllık yol haritasını belirleyecek stratejik ...
Soyer 18 aydır onay bekleyen Buca Metrosu için Ankara'ya seslendi: İstediğimiz sadece bir imza!
Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na ...
Başkan İduğ'dan 'Bornova'nın geleceğini birlikte planlayalım' çağrısı
Bornova Belediyesi, kent estetiğinden, çevre, sosyal ve ekonomik kalkınma ...
 
Başkan Batur’dan amatör spora tam destek
Batur, amatör spor kulüplerine verdiği destek sözünü tuttu. Konak Belediyesi, ...
Çiğli'de sanat kursları yola çıktı
Çiğli Belediyesi tarafından verilen görsel sanatlar yaz dönemi kursları ...
Başkan Kırgöz'den sabah mesaisi!
Göreve geldiği günden itibaren yoğun çalışma temposu ile dikkat çeken ...
 
Başkan Kayalar’dan 100 gün raporu ve proje ajandası
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda ...
Ve ilk harç döküldü: Ödemiş'e gerdanlık olacak!
İzmir'in doğa güzelliklerinden biri olan Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük ...
Büyükşehir'den kritik 'Harmandalı' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri