POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
4 Ağustos 2020 Salı - 20:48

Bayraklı’da kentsel dönüşüm tartışması: Sandal ve AK Parti karşı karşıya!

Bayraklı Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci oturumu kentsel dönüşüm tartışması yaşandı. İlçedeki bazı mahallerin imar planlarının iptal edilmesi kararına AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Aktaş’ın “CHP’nin anlayışında sorun var. Mikrofonu kapatarak bizi susturamazsınız” çıkışına Başkan Sandal’dan sert yanıt geldi. Sandal, “Bana burada AKP’nin kentsel dönüşüm anlayışını anlattırmayın. Şov yapma otur yerine" dedi.

Bayraklı’da kentsel dönüşüm tartışması: Sandal ve AK Parti karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olan toplantısına Başkan CHP'li Serdar Sandal ilçede çıkan yangın nedeniyle gecikmeli katıldı. Başkan Sandal yangında can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.   


ATAMALAR TARTIŞMA KONUSU OLDU
Bayraklı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına eski Meclis Üyesi Gaffar Akyel’i, Bay-Bel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ise Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal’ı atanması Meclis’ten oy çokluğuyla geçti.  Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş yapılan atamaların isimlerin tanınması ve alacak maaşların öğrenilmesi için önergenin komisyonlara gönderilmesi talep edilmesi ret edildi.  


SAYIN SANDAL SİYASİ KARAR ALMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Yapılan atamaları eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Mali yapısı olarak en ciddi sıkıntı çeken şirketler. 16 ay boyunca her meclis toplantılarında bu şirketlerin zararlarını nasıl aşağı çekebiliriz tartışmasını yapıyoruz. Bu karara ‘siyasi karar’ denildi. Sayın Sandal Belediye Başkanı olduğunda hiçbir meseleye siyasi olarak yaklaşmayacağını söylemesi bizi umutlandırmıştı. ‘Ben belediye başkanı olarak bu iki şirketin çok daha iyi yönetilmesi için daha profesyonel yaklaşacağım’ demişti. Siyasal yaklaşmayacağını söylemişti. Bunlar sizin söylemlerinizle uyuşmuyor.Daha öncesinde meclis üyeliği yapmış ama teşkilat içinde bir takım sorunların olduğunu duyduğumuz birisini atıyorsunuz. Tekrar söylemek zorundayım. Bayraklı’nın çok ciddi sorunları var. Eğer siz Bayraklı Belediyesi’nin bünyesindeki şirketlere sadece siyasi olarak atama yaparsanız, bu şirketlerin borçları 100 milyonlara ulaşacak. Korkarım ki çok yakın zamanda yine sizin örgüt içerisinde bir takım sorunları ortadan kaldırmak bazı meclis üyelerini için yönetim kurulu üyesi yapacaksınız. Geldiğimiz bu noktayı yarın, daha sonraki günlerde aynı atamaları yapacaksınız.  Geçen ay bir yılın değerlendirmesini yaptık. 16 ay boyunca yapısal çalışma yapılmamış. Sadece birkaç tane bağış yaptığınız masal evi dışında Bayraklı’da bir çivi çakıldı mı? Gerekçesi geçmiş dönemin borçları olarak gösterildi. Geçtiğimiz dönemde aynı gerekçeler sizin için söylenecektir. Bu yüzden karanınızı tekrar bir değerlendirmenizi temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.  


İŞ YAPILIYOR MU, YAPILIYOR. BİZ BUNA BAKARIZ
AK Partili Hızal’a cevap veren Başkan Sandal, “Şirketlerin kamu ve özel borçları belli. Belediyenin de borç yükü belli. Bizim Bayraklı’ya ne tür işler yaptığımız da belli. Bu işi ister hayırseverle yaptırırız ister, Büyükşehir yaptırırız. Burada bütün mesele; iş yaptırıyor muyuz, iş yapılıyor mu, yapılıyor. Bunun dışında bizim iller bankasından aldığımız gelirlerle, Büyükşehir’den gelirlerle personel maaşlarını ödeyemezken bu işleri yapmamız bizim bu süreci ne kadar iyi kullandığımız göstergesidir. Şimdiye kadar kaç tane çivi çaktığımızı Bayraklı vatandaşlarımızın taktirine bırakıyoruz.  İçinden geçtiğimiz ekonomik kriz ve salgına rağmen yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışmaya devam edeceğiz. İsraftan kaçınıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda imkanlarımız doğrultusunda cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.  
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞMASI
Onur, Yamanlar, Postacılar, Org. Nafız Gürman, Körfez ve Soğukkuyu mahallelerinde imar planı iptal edilmesi Meclis’te tartışmaya neden oldu. AK Partili Hızal’ın konuyla ilgili, “10 yıldır kentsel dönüşümle ilgili bir çalışma yapılmadı. Son 16 ayda da sizin de bir çalışmanız olmadı. Bu alanların planları yok. Sizin bunu yapmamız gerekiyor” diye konuştu.  


SANDAL’DAN BİRLİKTE ÇÖZELİM ÇAĞRISI
Kentsel dönüşüm konusunda yapılacak toplantıya meclis üyelerinin davet eden Başkan Sandal, “Uzun soluklu bir çalışma gerekiyor.  Bu anlamda bütün iş adamlarla görüştük. Daha tecrübeli arkadaşlarımıza da gittik. Bir arkadaş gurubumuz İstanbul ve Ankara’da birer belediyelere göndereceğiz. Bu üç ayaklı bir saçtır. Ayakları doğru oturtmamız gerekiyor. Bu işler niyet okumakla olmuyor. Bizim irademizin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız ‘yaptık, ettik’ anlayışının tersin. Biz garibandan yana tavır koyuyoruz. İlk olarak onların sevindirmek istiyoruz” dedi.   


ŞOV YAPMA OTUR YERİNE!
Abdullah Aktaş ayağa kalkarak “CHP’nin anlayışında sorun var. Mikrofonu kapatarak bizi susturamazsınız” çıkışına Başkan Sandal’dan sert yanıt geldi.  Sandal, “Bana burada AKP’nin kentsel dönüşüm anlayışını burada anlattırmayın. Şov yapma otur yerine! Sosyal medyaya şov yapıyorsunuz. Burası köy kahvesi değil. Lütfen dinleyin. Meclis’te her şeyin tanımı ve kuralı vardır. Meclis’te söz verildiğinde hatibin mikrofonu açılır. Söz alın öyle konuşun” diye konuştu   

 

 
Karşıyaka Meclisi'nde gündem o arazilerin satışı: İkinci oturum için flaş karar!
 
81 il valiliğine corona virüs tedbirleri genelgesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 13 Eylül 2020 Pazar 17:01

Adam sürekli CHP ye oy veriyor oy verdikleri sürekli siz gecekondu insanisiniz orda kalin diyor. Bu saatten sonra plan çıksada kimse oralara inşaat fln yapmaz öyle kalir.

Yorumu oyla      0      0  
VfV 5 Ağustos 2020 Çarşamba 13:48

Şu fotoğraflarda bir şey dikkatinizi çekti mi?O her zaman eleştirdirtiğiniz AKP gibi, kendi fotoğraflarınızı asma sevdası ne zaman bitecek.İnsan kendi fotoğrafının önünde meclis toplantısı yapmaktan utanır.Orada olması gereken yegane fotoğraf ülkenin kurucusu olmalıdır.Yazık.Bu narsistlik olduğu sürece bir arpa boyu yol alamazsınız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi'nde gündem o arazilerin satışı: İkinci oturum için flaş karar!
Karşıyaka Meclisi’nde gündem TOKİ’nin Mavişehir’de sattığı araziler oldu. ...
O ilçede flaş gelişme: 20 mahalle için 'birleştirme' kararı!
Konak Belediye Meclisi'nde, ilçede bulunan ve nüfusu 300’ün altında kalan ...
Balçova iyiliği paylaştı!
Balçova Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesinde başlattığı “İyiliği Paylaşma” ...
 
Askıda kurban kampanyası hedefine ulaştı
Konak Belediyesi’nin askıda kurban kampanyası İzmirlilerden ilgi gördü. ...
Kızılay'dan Bornova'ya dayanışma teşekkürü
Türk Kızılay'ı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, Bornova Belediye Başkanı ...
Muhtar istedi, belediye kabul etti: İzmir’de o mahallenin ismi değişti!
Buca’da bulunan Kırıklar Mahallesi’nin Muhtarı Öğüt’ün Ocak ayında belediyeye ...
 
O belediyeden sağlıkçılar ve merhum başkan için hamle!
Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen süreçte hayatlarını ortaya koyarak ...
Bornova kendi betonunu üretiyor!
Bornova’yı büyütme hedefiyle kaynaklarını etkin ve verimli kullanıp, kaynağı ...
Manda Çayı’nda büyük değişim
İzmir Körfezi’nin temizlenmesi hedefine bir adım daha yaklaşılıyor. Bu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri