POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
24 Kasım 2021 Çarşamba - 12:31

Binlerce kişiyi mağdur eden Saadet Zinciri liderleri birbirini suçladı!

İzmir merkezli 21 ilde düzenlenen ve 60 milyon lira haksız kazanç elde edildiği ortaya çıkarılan saadet zinciri operasyonunda, tutuklanan CEO ve 4 yöneticinin ifadeleri ortaya çıktı. 3 bin 200 kişiyi mağdur eden şüphelilerin suçu birbirlerine attıkları öğrenildi.

Binlerce kişiyi mağdur eden Saadet Zinciri liderleri birbirini suçladı!

Örgütün CEO'su olan T.B.'nin lüks otellerde düzenlenen lansmanlarda konuşmaları yapan kişi ve saadet zincirinin yüzü olduğu belirtildi. Bu arada, şüphelilerin 2018 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde Çiftlik Bank gibi bir projeyi hayata geçirmek için mağdurlardan para topladıkları, ancak Çiftlik Bank dolandırıcılığının ortaya çıkmasıyla bu projeyi hayata geçiremedikleri ifade edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 21 ilde 89 şüpheli hakkında 'saadet zinciri' kurarak, çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Kasım sabahı şüphelilere yönelik başlatılan operasyonda 83 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, hiyerarşik yapı oluşturarak, örgüt disiplini ve dayanışması içinde hareket ettikleri, mağdurlara sosyal medya, dergi ve toplantılarla ulaştıkları, kurdukları firmalar üzerinden çeşitli unvanlarla üyelik paketleri sattıkları, elde ettikleri gelirleri başka alanlara ve kişilere aktararak akladıkları belirlendi. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar 3 bin 200 kişinin mağdur edildiği tespit edilirken, dolandırıcıların elde ettiği haksız kazanç miktarının da yaklaşık 60 milyon TL olduğu belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca 'Fons Şirketler Grubu' ismiyle çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Fons Danışmanlık Proje Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret A.Ş., A Kazanç Plus Danışmanlık ve Ağ Pazarlama, Fons Enerji ve Elektrik Sanayi, Fons Gıda Tarım ve Hayvancılık, Fons Hologo Reklam ve Organizasyon, Fons Proje Gayrimenkul Sanayi şirketlerini kurdukları; İzmir, İstanbul, Antalya gibi şehirlerdeki rezidanslardan kiraladıkları dairelerde şubeler açtıkları ve vatandaşı etkilemek için lüks araçlara bindikleri de belirlendi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 67 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden lider ve CEO T.B. ile yöneticiler S.O, A.E.G, H.E. ve A.Ö. tutuklandı, 1'ine 'konutunu terk etmeme', 10'una ise 'karakola düzenli imza verme' adli kontrol şartı getirildi. Yöneticilerden A.Y.Ç.'nin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

'LİDERLER BİRBİRLERİNİ SUÇLADI'

Saadet zincirinin kendi içindeki hiyerarşide T.B. ve S.O.'nun para hareketleriyle ilgilendikleri, diğer yöneticilerin ise WhatsApp grupları, katılımcı sağlayıcı bulma, arsa, arazi sorumlusu şirket adına taşınmaz bulma, reklam ve sosyal medya gibi işlerle ilgilendikleri öğrenildi. Yöneticilerin WhatsApp gruplarında, üyeleri motive ettikleri, daha fazla üye getirmeleri durumunda zincirde yukarı basamaklara yükselip lider konumuna çıkacaklarını söyledikleri belirtildi. T.B.'nin lüks otellerde düzenlenen lansmanlarda konuşmaları yapan kişi ve saadet zincirinin yüzü olduğu belirtildi. Savcılıktaki ifadesinde T.B.'nin, toplanan paraların S.O. tarafından harcandığını ve üzerine de bir şey olmadığını söylediği öğrenildi. S.O.'nun benzer bir şekilde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği, toplanan paraları kendisinin harcamadığını T.B.'nin harcadığını söylediği belirtildi. İfadeleri alınan yöneticilerin ise para işleriyle T.B. ve S.O.'nun ilgilendiğini, para hesaplarını hiç görmediklerini söyledikleri kaydedildi.

Bu arada, şirketin 2018 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde FONS Gıda, Tarım ve Hayvancılık adı altında bir yer almayı, orada Çiftlik Bank gibi proje uygulamayı planladıkları, ancak Çiftlik Bank dolandırıcılığının ortaya çıkmasıyla bu projenin hayata geçmediği de ortaya çıktı.

DOLANDIRILDIKLARINDAN HABERLERİ YOK

Yaklaşık 3 bin 200 mağdurun olduğu bilinen saadet zincirinde, bazı mağdurların henüz dolandırıldıklarından haberleri olmadıkları belirtildi. Saadet zincirinin başındakilerin, insanları bu zincire dahil etmek için lüks otellerde birçok kez lansman ve seminer yaptıkları, saadet zincirine vatandaşların referans yoluyla alındığı, dolandırıcıların bunu güven telakki etmek ve kurumsal havası vermek için kullandıkları da ortaya çıktı. Dolandırıcıların sosyal medyada saadet zincirini Türkiye'nin en yatırım karlı modeli olarak tanıttıkları, kaybetme olanağının olmadığı şeklinde reklamlar yaptıkları ifade edildi. Oluşumun 2017 yılında kurulup 2018'de güçlendiği belirtilirken, aynı yıl emniyet tarafından takibe alındıkları, MASAK raporlarıyla da vurgunun çok daha fazla olduğunun ortaya çıktığı aktarıldı. (DHA)

 
Ateş hattındaki Göztepe moralli Fenerbahçe'ye karşı!
 
Efes Selçuk'ta 'Eşim Değil, Eşitimsin' yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Gül açıkladı: Finans mahkemeleri kuruluyor
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin ...
Atanmayan öğretmen kapıcı oldu... Her yıl hediyesini çöpten topluyor!
Yıllardır atanmadığı için kapıcılık yapan sosyal bilgiler öğretmeni Hasan ...
İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı
İzmir'de düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD adına faaliyet ...
 
Dikkat: İzmir için sarı kodlu uyarı!
Kente dün zor saatler yaşatan sağanak yağışın bugün de etkili olması beklenirken ...
TBB seçimine 'İzmir' bakışı: "Türkiye yeni bir sabaha uyanacak!"
‘İktidara yakın’ iddiaları nedeniyle bir çok baronun tepkisini çeken mevcut ...
Vatandaşlar sokağa çıktı, Alaattin Çakıcı hedef gösterdi!
Mafya lideri Alaattin Çakıcı, artan döviz kuruna ve ekonomik tabloya tepki ...
 
Baba ve oğlu iki saat arayla hayatını kaybetti
Kalp krizinden ölen babasından iki saat sonra oğlu da büyükbaş hayvanının ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
Seferihisar, Çeşme, Dikili ve Menderes açıklarında, yasa dışı yollarla ...
Meclis'ten geçti: İcra ile çocuk teslimi bitiyor
5'inci Yargı Paketi'nin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri