POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
5 Nisan 2021 Pazartesi - 12:56

Bir dayanışma şarkısı: 10 günde 100 fatura!

Salgın süreci müzisyenler için içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yaşanan çöküş yaşama son vermeye kadar uzanırken, İzmirli müzisyenler artık dayanma gücü kırılan meslektaşları için ‘Askıda Fatura’ uygulaması başlattı. Dayanışma sayesinde 10 günde 100 fatura ödendi!

Bir dayanışma şarkısı: 10 günde 100 fatura!

Salgın sürecinin ve kısıtlamaların olumsuz yönde etkilediği sektörlerden birisi de kültür-sanat alanı. Müzisyenler yaşadıkları sıkıntıları her platformda dile getirmeye çalışıyor ancak koşullar onlar için giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kimileri yaşama tutunma adına enstrümanlarını satarken, geçim derdinin yarattığı buhran yaşama son vermeye kadar uzanıyor. Aylardır işsizlikle baş etmeye çalışan müzisyenler bu zor koşullarda ayakta kalabilmek için el ele vererek önemli dayanışmalara da imza atıyor. İzmir Müzisyenler Derneği, salgın sürecinde zor günlerin birlik, beraberlik ve dayanışma ile aşılması amacıyla kurduğu ağı ‘askıda fatura’ uygulaması ile büyüttü.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre son süreçte artık dayanma gücü kırılan müzisyenler için hayata geçirilen uygulama kapsamında derneğe ulaştırılan faturalar sosyal medya hesaplarında ve gruplarda paylaşılırken, dayanışma sayesinde 10 günde 100 fatura ödendi.

DAYANIŞMA AĞI BÜYÜYOR

Salgın döneminden müzik dünyasının nasıl etkilendiğini ve ekonomik anlamda yaşanan çöküşü anlatan İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, “İzmir Müzisyenler Derneği olarak dernek üyelerimiz ve yol arkadaşlarımızın katıldığı bir dayanışma ağı kurmuştuk. Mülteciler, müzisyenler, özellikle tek başına veya çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren şiddet mağduru kadınlar, yoksul aileler, hasta ve engelliler ile yakınları ve depremzedeler başta olmak üzere dezavantajlı gruplarla imkanlarımız ölçüsünde sosyal ve ekonomik bir dayanışma içindeyiz. Pandemi sürecinin başından itibaren İzmir’de yaklaşık 1000 müzisyenle tek tek iletişim kurarak telefon görüşmesi yaptık. Dernek gönüllülerinin desteğiyle oluşturduğumuz bütçelerden kira, erzak gibi yardımlar yaptık, doğum yapacak olanlara, evinde acil hastası olanlara masraflarına destek olarak en azından bir dayanma gücü sağlamaya çalıştık. İş arayanlara iş imkanı sağlayacak kanallar oluşturduk. İletişimde olduğumuz kurumlar aracılığıyla sağlık hizmeti, psikolojik destek, hukuki ve sosyal destek başta olmak üzere insanların yararlanmasını sağladık” sözleriyle müzisyenler için örülen dayanışma ağından bahsetti.

10 GÜNDE 100 FATURA!

Son aylarda artık dayanma gücü kırılan müzisyenler için başlatılan ‘askıda fatura’ uygulaması sayesinde 10 günde 100 faturanın ödendiğini söyleyen Çaparoğlu, “Zor durumda olan elektriği, suyu, doğalgazı, telefonu kesilen müzisyenlerin faturalarını derneğimize ulaştırıyor. Bunları sosyal medya hesaplarımızda ve gruplarımızda paylaşarak dayanışma ile ödüyoruz. Müzisyen arkadaşlarımız işsizlik nedeniyle çok zor durumdalar. Bu yapılan çalışma elbette yeterli değil ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ‘askıda fatura-askıda kira’ uygulaması başlatılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca konser organizasyonları ile hizmet alımı sağlayarak gelir oluşturmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda derneğimizin sosyal medya hesabı üzerinden yasal izinler alındıktan sonra konserler düzenleyerek müzisyenlere ek bir gelir imkanı da sağlayacağız. Kime dokunabilirsek bunu kar saydığımız zorlu bir süreç... Bu dönem ayrıca Kızılay gibi yardım kurumları başta olmak üzere yerel yönetimlerle de iletişime girerek müzisyenlere yönelik destekte bulunmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Bu tarz çalışmalar müzisyenler için bir nefes olsa da daha kalıcı ve etkili çözümlere ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
Vali Köşger'den başkanlara 'medeniyet' mesajı: Kuracağınız şehirlerde...
 
O başkandan ilçeyi karıştıran rekor kredi yetkisi talebi: 30 milyon dolar, 4 milyar yen, 217 milyon lira!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dario Moreno'nun 100.yaşına özel çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir aşığı sanatçı Dario Moreno’nun 100. ...
'İzmir'in eşitlikçi çizgileri' Ankara'da sergiye çıktı: Kılıçdaroğlu'na özel hediye!
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası ...
Kanuni Sultan Süleyman'ın portresine 5 milyon TL
Kanuni Sultan Süleyman'ın Londra'da satışa çıkan portresi 5 milyon liraya alıcı buldu.
 
Tiyatronun bugünü ve geleceği Çiğli masasında!
Çiğli Belediyesi tarafından, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Tire Belediyesi Oda Tiyatrosu kapılarını açtı
Tire Belediye Oda Tiyatrosu "Dünya Tiyatro Günü'de, düzenlenen mini törenle açıldı.
Tiyatro pandemide cebe girdi!
İzmir'de 16 yıldır sahne alan tiyatro grubu, pandemi sürecinde kameraya ...
 
Kütüphaneler haftasına özel etkinlikler
Bornova Belediyesi, her sene Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu ...
Bornova'da 'ahde vefa' sergisi
Bornova Belediyesi, ’18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ kapsamında ‘Gezgin Kadınlardan ...
Buca Aşık Veysel dinletisi
Buca Belediyesi, unutulmaz halk ozanı Aşık Veysel’i Dünya Şiir Günü’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri