POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:40

Bornova’da pazaryeri seferberliği

Bornova Belediyesi, sebze meyve alışverişinin en hijyenik koşullarda yapılabilmesi için pazaryerlerinde başlattığı temizlik hareketinin kapsamını daha da genişletti. Hijyen sağlayan özel temizlik ürünleriyle pazaryerlerinin zemininde derinlemesine temizlik yapan Bornova Belediyesi, fiziki eksikliklerin giderilmesi için de çalışma başlatarak Merkez Pazaryeri’ndeki yürüyen bantları da yeniledi.

Bornova’da pazaryeri seferberliği

Sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından biri olan taze sebze meyvenin aynı zamanda en hijyenik koşullarda satılmasını da sağlamak için adeta seferberlik başlatan Bornova Belediyesi, bu alanda önemli bir aşama kaydetti. Pazarcı esnafının, pazar kurulan günlerde satışlarını tamamladıktan sonra, zeminin tam olarak temizlenebilmesi için, tezgahlarını tamamen kaldırmaları konusunda uzlaşma sağlandı. Hem esnafın hem de alışveriş yapan Bornovalıların kokudan ve pislikten rahatsız olmaması için başlatılan uygulama başarıya ulaştı. Her hafta pazar kalktıktan sonra tezgahlarını da kaldıran pazarcı esnafı, tüm alanların eksiksiz bir şekilde temizlenebilmesi için Bornova Belediyesi’nin temizlik ekipleriyle işbirliği yapmaya başladı.

Yürüyen bant yenilendi

Pazaryerlerini basınçlı suyla baştan aşağı temizleyen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, özel temizlik ürünleri kullanılarak uzun süredir zemine işlemiş olan lekeleri temizliyor. Binaların fiziki eksikliklerin tamamlanması için de hızlı bir çalışma başlatan Bornova Belediyesi, Merkez Pazaryeri’ndeki arızalı yürüyen bandı da yeniledi. Üst kattaki tekstil ürünlerinin satıldığı tezgahlara erişimi sağlayan yürüyen bandın yanı sıra diğer aksaklıklar da giderildi. Merkez Pazaryeri’nde uzun süredir kırık olan camların yenileri yerlerine takıldı.

Yürüyen bantların uzun süredir arızalı olan el bantları, tarak anahtarları, tarak bantları, zincir kırılma anahtarları, faz koruma röleleri, giriş ve çıkış fotoselleri değiştirildi. Yürüyen bantlarda, vatandaşın temas ettiği bütün noktalar temizlenirken, giriş ve çıkış makine dairelerinde biriken pislikler de atıldı.

Halk sağlığı için titiz çalışma

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, pazaryerlerinde koku ve kirliliğin önüne geçmek için tüm pazaryerleri, süpürülüp yıkanmayan tek bir metrekaresi kalmayacak şekilde temizlediklerini söyleyerek, “Pazaryerlerinin temizliğinde olduğu gibi, hizmet verdiğimiz bütün alanlarda halk sağlığını korumak için en titiz çalışmaları yürüteceğiz. Bu kapsamlı temizlik çalışmamızda herkesin sağlığı için bizimle uyum içinde çalışan pazarcı esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bornovalılar ne dedi

Sevda Karaaslan:

“Yürüyen merdiven uzun bir süredir bozuktu o yapıldı. Camlar kırıktı ve çok çirkin bir görüntüsü vardı. Onlar da yapılınca çok daha güzel bir görüntüye kavuşmuş oldu. Biz çok memnunuz.”

Hüseyin Çalışkan:

“Bornova Merkez Pazaryeri’ni kullanıyorum. Daha önce yürüyen merdivenler çalışmıyordu. Bizim yaşımızdakiler biraz zorlanıyordu. Camlarımız takıldı. Temizlikler de çok iyi oluyor. Ben belediyemizle gurur duyuyorum.”

Yusuf Yapıcı:

“Merdivenlerimiz yapıldı, çalışmıyordu. Yaşlılarımız mağdur oluyordu. Camlarımız kırıktı, camlarımız da yapıldı. Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

 
Mecliste İzmirim Kart kararı ve kesin hesap mesaisi!
 
Bayraklı’da kurban satış yerleri belirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste İzmirim Kart kararı ve kesin hesap mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı üçüncü olağan meclis toplantısı yapıldı.
Tugay: Biz bütün Makedonya ile kardeşiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ...
Dünya Bankası'ndan İzmir'e 168 milyon euro!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Bankası heyeti ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde yeni hizmet binası için düğmeye basıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’deki depremde hasar alan ...
Kemalpaşa'da e- ruhsat devri başlıyor
Kemalpaşa Belediyesi E-Ruhsat hizmetini hayata geçiriyor.
Konak’ta Günbatımında Gençlik Buluşması
Konak’ta gençler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Günbatımında ...
 
Ödemiş'te muhtarlarla tanışma zirvesi!
Ödemiş Belediyesi tarafından muhtarlara tanışma ve bilgilendirme toplantısı ...
Narlıdere'de işçileri sevindiren imza!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, 66 kadrolu işçiyi ...
Gaziemirli çınarların ikinci evi 9 yaşında
Gaziemir Belediyesi’nin, ilçede yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri