POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
12 Mayıs 2022 Perşembe - 12:02

Büyükşehir'de kritik zirve, masada 'Basmane Çukuru': Soyer ve Sürekli ne mesaj verdi?

Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamı önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Başkan Soyer ile AK Parti İl Başkanı Sürekli, AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Hızal, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Çiftçioğlu ve Derici'nin katıldığı zirvede önemli konular masaya yatırılırken ana gündem maddesi kentin kanayan yarası 'Basmane Çukuru' oldu. Soyer ve Sürekli görüşmenin ardından önemli mesajlar verirken, ilkesel birliktelik vurgusu yaptı...

Büyükşehir de kritik zirve, masada  Basmane Çukuru : Soyer ve Sürekli ne mesaj verdi?

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamı önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer AK Parti heyetini ağırladı.  

Başkan Soyer ile AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti İl Başkan Yardımcıları İsmail Çiftçioğlu ve İbrahim Derici'nin katıldığı zirvede önemli konuklar masaya yatırıldı. 



Yaklaşık 1 saat süren zirvenin ana gündem maddesi ise İzmir'in kanayan yarası 'Basmane Çukuru' hakkında çözüm arayışı oldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli zirvenin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 

ÖNEMLİ MESAJLAR: NELER KONUŞULDU? 
Başkan Soyer, 'Basmane Çukuru' konusunda bir müjde için erken olduğunun altını çizerken, "Bu kentin en çıbanbaşı diyebileceğimiz, en kronik hale gelmiş sorunlarından biri… Bu konuda uzun zamandır çalışma yapıyorduk ama sorun hala aşılamadı… Neredeyse kördüğüme dönüşmüş bir tablo var. Bütün bu hazırlık çalışmalarının ardından bunun çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı görüştük ve bundan da çok mutluyuz. Diliyorum ki bu büyük sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Ben İl Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. AKP Grup Başkanvekilimiz, İl yönetiminden İbrahim Bey’le meseleyi masaya yatırdık ve ne yapılabileceği konusunda istişarede bulunduk" diye konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Sürekli ise, "Çok verimli bir görüşme oldu, İzmir açısından çok faydalı bir görüşme oldu. İlkesel anlamda Basmane Çukuru’nda bütün İzmirliler gibi ivediklikle çözümden yanayız. İzmir’in kanayan yarası… Ben 2009-2014 yılları arasında Büyükşehir meclis üyeliği, AK Parti’de de Grup Sözcülüğü yaptım. Konuya da vakıfız. İlkesel anlamda mutabıkız, ancak teknik çalışmalar var, bunları arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Buraya gelmeden önce Son Başbakanımız Binali Bey ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Bey ile de görüştük. Onlar da ilkesel olarak suratla bu işin çözülmesinden yanalar ama teknik çalışmalar görmek istiyorlar. Teknik çalışmaları yapacağız, ondan sonra Ankara ile görüşerek yol haritasını belirleyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

İkili Soyer'in dünkü meclis oturumunda yaptığı Gediz Barajı çıkışından hareketle DSİ'nin Büyükşehir'den para almaması önerisinin gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya da yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Sürekli görüşmede 'Basmane Çukuru' dışında gündeme gelen iki konu hakkında bilgi verdi. 

MEZARLIK VE DÖNÜŞÜM DE MASADA: BÜYÜKŞEHİR SUNUM YAPACAK 
Büyükşehir Belediye Başkanı soruya yanıt olarak, "Genel olarak konuştuğumuz çok şey var, daha konuşacağımız da çok şey var" açıklamasını yaptı. Sürekli ise "Genel olarak İzmir’in sorunlarında bir çözüm irademizi yansıttık. Örnek verelim bir tane… Mezarlık konusu var, ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Bu konuda Özgür Bey’in çalışmaları var, bize aktarmıştı. Biz de Milli Emlak nezdinde gerekli girişimleri bazı çözümler geliştirdik. Yetmedi daha ne yapabiliriz onu konuştuk. Mezarlık konusunu çözeceğiz. Bizim bir talebimiz oldu, Başkanımız memnuniyetle karşıladı. Kentsel dönüşümde kooperatif modeli konusunda çekincelerimizi başkanımıza ilettik. Başkanımız da bu konuda teknik sunum yapılması için gerekli iradeyi gösterdi. Gelecek günler de bu konuda sunum da yapılacak. İzmir’in sorunlarının çözümü için her konuda mutabıkız. Gelecek günlerde bu görüşmeleri de tekrarlayacağız. Dediğim gibi İzmir’in sorunlarının çözümü için her iki taraf da her şeyi yapmaya hazır" ifadelerini kullandı. 

İLKESEL BİRLİKTELİK VURGUSU! 
'Basmane Çukuru'nda yapılacak yeni inşa sonrası Büyükşehir Belediyesi için bir hizmet binası kullanımının açılıp açılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan ikiliden Soyer, "Daha bunlar için erken, daha bunları ilk kez masaya yatırdık. Biraz sabır rica ediyoruz. Bir çalışıp olgunlaştıralım" mesajını verirken, Sürekli de "Önemli olan ilkesel olarak bir araya gelmemiz. Sadece bizim de değil Başbakanımız Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ… Çözüm için oy birliğiyle mutabıkız" diye konuştu. 

 
"Türkiye Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!"
 
Alaçatı'da 'tadım' şöleni... Parola: Toprağı koru!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adem yiğit 13 Mayıs 2022 Cuma 08:57

İzmir için 20 yıllık bu büyük sorunun çözümü için 2 başkanın attığı bu adımı desteliyoruz. Bakalım gerekli çalışmalar yapılabilecek mi. Yoksa yine başladığı nokta da mı bırakılacak. Biz de kamuoyu olarak bunun takipçisi olacağız. Çözüm yönünde irade koyanlara İzmir adına teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!"
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde yaşanan yönetimsizliği açıkladı.
Çıray 'radyoaktif kabus'u Meclis'e taşıdı: Bakan Dönmez'e 6 kritik soru!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, uzmanların dile getirdiği ve Manisa'da ...
"Ekonomimizin kronik problemi ihracat!"
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat; Sanayi, Ticaret, Enerji, ...
 
Çapın'dan Güldoğan'a: Buyurun er meydanına!
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova’da da İzmir’de de yaşanan ...
"Milli Savaş uçağı 2023 yılında hangardan çıkacak"
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, NTV yayınında savunma ...
Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na kritik ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
Bakanlığın suç duyurusuna Özdağ'dan sert yanıt
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı'nın, Zafer Partisi ...
CHP’li Sertel: Sınırlarımız yol geçen hanına döndü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, tarım ve ...
Sığınmacı mesajı: Asla geri itmeyiz!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, sığınmacı konusunda, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri