POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
6 Kasım 2019 Çarşamba - 10:47

CHP İl Başkanı Yücel sandık öncesi örgüte seslendi: Hiç kimsenin ve hiç bir oluşumun...

İl Başkanı Yücel örgüte çağrıda bulunduğu açıklamasında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyen CHP’nin, parti içi yarış mesaisinden daha güçlü çıkacağını belirterek, "Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisi'ni hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim. Bunu yapmaya çalışanların aramızda yeri yok" ifadelerini kullandı. 

CHP İl Başkanı Yücel sandık öncesi örgüte seslendi: Hiç kimsenin ve hiç bir oluşumun...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde hafta sonu başlayacak delege seçimleri öncesi İl Başkanı Deniz Yücel'den önemli bir açıklama geldi. 

İl Başkanı Yücel örgüte çağrıda bulunduğu açıklamasında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyen CHP’nin, parti içi yarış mesaisinden daha güçlü çıkacağını belirtere, "Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisi'ni hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim. Bunu yapmaya çalışanların aramızda yeri yok" ifadelerini kullandı. 

Yücel örgüte şu sözlerle seslendi: 
Değerli yol arkadaşlarım;

Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, laikliğin, özgür, çağdaş ve kardeşçe yaşamın teminatı olan, ülke genelinde toplumsal huzuru ve barışı tesis etmek için örgütlü bir şekilde mücadele veren Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 11 büyükşehir, 10 il ve 191 ilçe belediyesi olmak üzere, Türkiye nüfusunun yarısını yönetecek şekilde büyük bir başarıya imza atmıştır.

31 Mart yerel seçimlerinde sağlanan başarı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimseyi ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan siyaset anlayışının bir sonucudur. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi bu siyaset anlayışıyla İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bolu, Ardahan ve Kırşehir gibi illerde seçimi kazanmış ve iktidar kapısını aralamıştır. AKP iktidarının 17 yıldır toplumun tüm kesimlerini ayrıştırdığı, kutuplaştırdığı bir ortamda, ülkemizin toplumsal uzlaşıya ihtiyacı vardır ve uzlaşının adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

İl Başkanlığı görevine geldiğim günden bugüne kadar, en büyük hedeflerimden biri, ekipçiliği, klikçiliği, adamcılığı reddeden bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde, sadece yerelde ve genelde, iktidara odaklanmış bir örgüt anlayışı yerleştirmekti. Bu hedefimi katıldığım her toplantıda, yaptığımız her çalışmada, bulunduğum her ortamda dile getirdim, getirmeye devam edeceğim.

Hiç kimsenin ve hiçbir oluşumun Cumhuriyet Halk Partisini hiçe sayarak veya partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kariyer planları için örgütümüzde kavga çıkarmasına, ayrışma yaratmasına izin vermedim, bundan sonra da izin vermeyeceğim.

31 Mart başarısı ayrıştırarak, ötekileştirerek, gruplaştırarak ya da hizipleştirerek gelmediği gibi, Cumhuriyet de böyle bir anlayışla kurulmamıştır.

Hiç bir beklentileri olmadan sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için mücadele eden partililerimizin, bu tarz ayrıştırıcı hareketlere alet olmayacağına yürekten inanıyorum.

2 yıldır başkanlığını yaptığım örgütümüzün hiçbir üyesi, kapı kapı beraber dolaşıp partisi için oy istediği, sandık başında birlikte nöbet tuttuğu, meydanlarda omuz omuza mücadele verdiği, sokak sokak afiş, broşür dağıttığı, bayrak astığı hiçbir yoldaşını delegelik, başkanlık veya koltuk için ayrıştırmaz, kötülemez ve o yoldaşının emeğini hiçe saymaz. Örgütümüzün hiçbir üyesi haksızlığa uğramış olsa bile, kendi hakkını ararken partisini kamuoyu önünde tartışılır hale getirmez ve kendi elleriyle yükselttiği partisini kendi elleriyle aşağıya çekmeye çalışmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir asırlık parti kültüründe, kişilere değil partimize karşı aidiyet duygusu vardır. Başta şahsım olmak üzere tüm yol arkadaşlarımın, demokrasi şöleni dediğimiz parti içi seçimlerimizin parti içi kavgalara veya bölünmelere dönüşmemesi için büyük gayret göstermesi gerekmektedir. Yıllarca şikayet ettiğimiz, artık yeter dediğimiz hizip ve şahsi çıkarlara dayalı siyaset anlayışına el birliğiyle hayır demek zorundayız.

Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden giden yol arkadaşları olarak rozetimiz de, programımız da, Cumhuriyet ilke ve değerlerine bakışımız da aynıdır. Parti içerisinde yapacağımız seçimler demokrasinin gereği, inandığımız değerlerin peşinden gittiğimizin göstergesidir. Coşkuyla, heyecanla parti içindeki bu demokrasi şölenimizi gerçekleştireceğiz. Kongre süreçlerinin öncesinde ve sonrasında küskünlüklere, kırgınlıklara asla yer vermeyeceğiz. Bu kongrelerimizde, partimizi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğimizi aklımızdan çıkarmamız gerekiyor.

Yaklaşan mahalle delege seçimleri ve kongrelerimizin yarattığı heyecan, son günlerde renkler ve kendi kendimizi hedef alan manifestolar yüzünden, kamuoyunda tartışılır hale getirilmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi asla tek renk olmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi kırmızı, beyaz, mavi, yeşil ve bildiğiniz tüm renklerdir.

Bu renklerin her biri ayrı ayrı güzeldir ama bir araya gelmedikleri ve kaynaşmadıkları sürece, o göz kamaştıran renk yelpazesini asla oluşturamazlar.

Mahalle delege seçimlerimizin ve kongrelerimizin bir rövanş veya hesaplaşma aracı yapılmasına, örgütü ayrıştırarak kendi etrafında bir güç toplama anlayışıyla kongrelere girmeye çalışanlara, partimizin 31 Mart seçimleriyle yakaladığı başarının yarattığı iktidar havasını bozmak isteyenlere, örgütümüz asla izin vermeyecektir.

Süslü sözlerle, boş vaatlerle, kişisel gelecek kaygılarıyla Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışanlara bu örgüt asla prim vermeyecektir.

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, partimizde kavga çıkaran, kavga eden veya bu kavgalara zemin hazırlayan kim varsa, bizim aramızda yeri yoktur.

Bizim üyelerimizin kendi partililerini hedef alan manifestolara, allı pullu sözlere ihtiyacı yoktur. Bizim manifestomuz tüzüğümüzdür, parti programımızdır.

Bizler İl Yönetimiyle, Milletvekillerimizle, İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Kadın ve Gençlerimizle, Meclis Üyelerimiz ve tüm örgüt emekçilerimizle birbirine bağlı, amaç ve ilke birliği olan büyük bir gücüz. Bu gücümüzü İzmir’e ve Türkiye’ye hizmet etmekten başka hiçbir şey için kullanmayacağız.

Tüm üyelerimizin, kendilerine zemin ve destek arayışı içinde olanlara değil, kendi partilerine ve kendi emeklerine sahip çıkarak bu süreçte renkler, ekipler, kavgalar ve vaadler üzerinden yapılmak istenen ayrışmalara asla izin vermeyeceğini biliyor, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin gücüne güç, birliğine birlik katacak delege seçimleri ve kongrelerimizin, tam bir demokrasi şöleni içinde geçmesini diliyorum.

 
Bornova'da 'ilk milli maç' heyecanı
 
Torbalı'da sahte zeytinyağı denetimi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DERYA KARAKUŞ 9 Kasım 2019 Cumartesi 20:38

Deniz Bey ekipçilige, adamcılığa karşı olduğunuzu söylüyorsunuz.Sizi Kocaoğlu ekibi İl Başkanı yapmadı mı?Şu anda Delege seçimleri demokratik bir şekilde gerçekleşmektedir.Kimsenin örgütü ayrıştırdığı falan yok. Ayrıca örgüt hiç bir gücün marabası değildir.Çok renklilikten niye rahatsızlık duyuyorsunuz?Tek liste ile seçime girmek faşizan bir tutumdur.Demokrasiye inanıyorsak yarıştan ve çok renkten yana olmalıyız.

Yorumu oyla      0      0  
Siyaset 7 Kasım 2019 Perşembe 11:30

Bu güç yeni başlıyan bir yalnış değil ne zamanki CHP izmirde belediye başkanlıklarını kazandı işte ondan sonra belediye başkanları belediye iş gücünü yıllardır kulanıyor.il başkanı kimin yalnışını düzeltecek kendiside Aziz kocaoğlunun desteğini alarak seçildi yoksa oktuğu rüyasında bile göremezdi.bir gücün desteğini alarak gelen ilbaşkanı kimseye birşey söylemeye hakı yok yani görgüt gücü değil kocaoğlunun gücü ile seçildi.çünkü örgüte Deniz yücel gücü yoktu nokta.

Yorumu oyla      0      0  
Üye 6 Kasım 2019 Çarşamba 23:21

Madem baksanız mı acaba çalışanlar üzerinde yapılan baskılara? Sadece sözde kalınca olmuyor işte başkan, olmuyor. İnsanları birbirlerine düşürdüler bile. Yarış değil düşmanlık kol geziyor ilçelerde. Gücü olan gücünü olmayan çevresini kullanıyor. Daha aktif rol almanızı dilerdim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de o ilçede 'sandık' öncesi kriz: 5 üye, 1 delege, çift liste ve ‘usulsüzlük’ iddiası!
CHP’de 8 Kasım’da başlayacak delege seçimlerinde sandıkta ilginç rekabetlerde ...
Ve revizyon tamam: İşte yeni MHP İzmir!
İl Başkanı Şahin Genel Merkez'den aldığı yetkiyle düğmeye bastı, MHP İzmir’de ...
Sürekli'den Soyer'e salvo... 'Yeni partilere geçiş' çıkışı: Kolonlar sağlam!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentteki basın temsilcileriyle ...
 
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'çöp' çıkışı: Yanılgı içinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli’deki ziyaretlerinde ...
Buca'da ses getiren 'görevden alma' sonrası İlçe Başkanı Akdağ'dan flaş çıkış!
Buca Belediyesi’nde Başkan Erhan Kılıç’ın siyasi başkan yardımcısı Serkan ...
Bülent Ecevit İzmir'de anıldı
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 13'üncü yılında İzmir'de anıldı.
 
Bahçeli'den Arınç'a tepki Hadsizlik!
Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerini eleştiren MHP lideri Bahçeli, ...
Kılıçdaroğlu: Zam geldikçe enflasyon düşüyor!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Kayyumu hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle ...
İzmir'de parti içi yarış perde açıyor... İşte ilk haftanın takvimi!
CHP’de 8 Kasım itibariyle delege seçimleri start alıyor. İşte İzmir’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri