POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
1 Ekim 2018 Pazartesi - 12:55

CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Kocaoğlu’ bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

CHP İzmir Milletvekilleri Gerçekizmir’e açıklamada bulunarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun aday olmama kararını değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Kocaoğlu’ bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinin koltukta en uzun süre oturan ismi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi bir karara imza atarak yeniden aday olmayacağını açıkladı. 

Karar kent ve ülke kamuoyunda büyük ses getirirken, CHP İzmir Milletvekilleri Kocaoğlu’nun seçimini Gerçekizmir’e değerlendirdi. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: Aziz Bey’in kararıdır. Saygı duyuyoruz. İzmir’e 15 yıl hizmet etmiş bir şahsiyet. İzmir halkına 15 yıllık sürede  eşinden çocuklarından ailesinden feragat edip hizmet etti. İzmir’e yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek düşer hepimize. Yaptığı bütün hizmetler ve ortaya koyduğu eserler onunla anılacak. Zor bir görev yaptı. Merkezi yönetimde olmayan, ana muhalefet partisinin bir belediye başkanı olarak alnının akıyla çıktı. Bütün baskılara karşı iyi bir sınav vererek 15 yıllık bir dönemi geride bıraktı. Bundan sonraki süreçte de İzmir'imize değerli katkılarını sürdürmekten kaçmayacaktır. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: Aziz Kocaoğlu bu kararıyla Türkiye siyasal tarihine örnek bir siyasetçi olarak geçmiştir. Cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne siyaseti kendi isteğiyle bırakan politikacı sayısı pek azdır. Genellikle siyaset politikcıları bırakır ve bu hep eleştirilen bir durumdur. İzmir'de yaptığı 3 dönem belediye başkanlığı süresince İzmir'i yağmalatmadı, kırsal kalkınmadan ulaşıma kentin kültür ve tarihine sahip çıkmaktan finansal yapısına kadar pek çok alanda örnek bir belediyecilik yaptı. Türkiye tarihinin en büyük belediyecilik operasyonuna maruz kaldı ve bu süreçten yüzünün akıyla çıktı. Bu kararın tüm politikacılara örnek olmasını diliyorum. Kendisi aday olmamak suretiyle belediye başkanlığını bırakacak olabilir ancak bu kentin bir bilgesi, bir abisi olarak siyaset sahnesinde varlığını her zaman sürdürecek, bizlere bilgi ve birikimi ile gerek yerel gerekse genel siyasette destek olacaktır.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL: Önce kendisi ve ailesi için hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Aziz Kocaoğlu 15 yıl süreyle dürüst, namuslu, İzmir’e katkı koyan bir çizgi izledi. Bir kısım çevreler O’nu eleştirdi ancak hiç kimse kendisine ve ailesine en ufak bir yolsuzluk haksızlık göndermesi yapamadı. Bu anlamda kendisini kutluyorum. Aldığı kararın hayırlı olmasını diliyorum.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR: Geçmiş dönemde aday olmayacağının altını çizmiştim. Bugüne kadar ki hizmetlerine teşekkür ederiz. Yaptığı hizmetlerle anılacak. Çakmur gibi, Piriştina gibi... En fazla oyu kimle alacaksak umarım o adayı seçer Genel Merkez... CHP bayrağı yine İzmir’de dalgalanmaya devam edecektir.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT: Biraz hüzünlü oldu. Kentin efsaneleri arasında bir başkan...Kente önemli hizmetleri dokundu. Büyük bir onurla yaptı bu görevi... Kendini yıpratmadan zirvede bırakması sevindirici. Her siyasetçi yapamaz. Partiye ve İzmir’e hayırlısı olsun.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEDRİ SERTER: 15 yıllık hizmetlerinden dolayı İzmirli olarak teşekkür ederiz. Her belediye başkanının vekilin dürüst düzgün yönetmesi gerek... Kendisi örnek başkanlık yaptı. Kendisine ve ailesine uzun sağlıklı yıllar diliyorum. İzmir için yeni bir aday gösterecek partimiz. Adayımız kim olacaksa başarılı olacağına örgütün ve İzmirlilerin arkasında olacağına inanıyorum. Takdir Genel Başkan ve genel merkezin. Büyük ihtimalle 1-2 ay içinde Genel Merkez aday için bir karara varacaktır. Sadece İzmir’de Ankara’da, İstanbul’da, Antalya ve Balıkesir’de de iddialıyız.

 
Kocaoğlu'nun tarihi kararına CHP'den ilk tepki!
 
CHP'den MHP'ye 'Kemal Derviş' yanıtı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sarıkamış 1 Ekim 2018 Pazartesi 16:53

Aziz bey en doğru kararı verdi. Genç isimlerin aday olması gerekiyor. Örgütü tanıyan, egosu olmayan,yıllardır bu partinin mutfağında yer almış, halkın sesi olacak, bir başkan istiyoruz. Halkın arasında olup her daim telefonlarını açan tek vekil tanıyoruz: TACETTİN BAYIR.... Milletvekiliği maaaşıyla öğrenci okutması da ayrıca takdir edilesi.. Çapacı başkan Tacettin Bayır

Yorumu oyla      0      0  
İzlen 1 Ekim 2018 Pazartesi 13:08

Bundan sonra izmir bir kere daha düşünsün.özellikle Chp sinin üst akılı.

Yorumu oyla      0      0  
YALÇIN KOCABIYIK 1 Ekim 2018 Pazartesi 13:06

İZMİR MİLLETVEKİLLERİNİN AÇIKLAMALARINI HAYRETLE İZLİYORUM.BİR TANESİ ÇIKIPTA İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN TABANI, ÖN SEÇİM DELEGELERİ SEÇSİN DİYEMİYOR.AÇIKLAMA YAPAN VEKİLLER ŞİMDİDEN ATAMAYI KABULLENMİŞ DURUMDALAR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun tarihi kararına CHP'den ilk tepki!
Özel, "CHP olarak Aziz Bey'in bu kararına saygılıyız. İzmir'de Büyükşehir ...
TBMM Başkanı Yıldırım İzmir'de ilk dersi verecek!
TBMM Başkanı Yıldırım, Perşembe günü İzmir'e gelerek Ege Üniversitesi'nin ...
MHP İl Başkanı Şahin 'Biz hazırız' dedi, güçlü oldukları ilçeleri saydı!
Kızılcahamam'daki seçim kampının ardından önemli açıklamalar yapan MHP ...
 
Erdoğan'dan EURO 2024 yorumu: Masraftan kurtulduk!
Cumnurbaşkanı Erdoğan'dan, EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesiyle ilgili değerlendirme geldi.
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'Derviş' çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ...
"Yerel seçimde 2 artı 2, 4 etmeyebilir!"
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
 
Erdoğan: Almanya ve ABD'ye terör listeleri verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya ve ABD'ye terör listeleri verildi. Almanya'nın ...
AK Partili Dereci'den 'pist ve sandık' mesajları: '18 ay' çıkışı ve ilçe halkına çağrı!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci yerel seçim süreci ve ilçedeki ...
CHP İzmir'de 30 ilçeden 'adaylık' raporu: Başkanlar ne yapacak?
CHP İzmir’de örgütlere takvim genelgesi gönderildi. İzmir’de gözler ilçe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri