POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
1 Ekim 2018 Pazartesi - 08:25

AK Partili Dereci'den 'pist ve sandık' mesajları: '18 ay' çıkışı ve ilçe halkına çağrı!

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci yerel seçim süreci ve ilçedeki yarış pisti tartışması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "CHP'nin bu dönem işi çok zor" mesajı veren Dereci, pist krizinde Başkan İnce'ye "18 aydır neredeymiş?" diye seslenirken ilçe halkına da AK Parti'ye şans verme çağrısı yaptı.

AK Partili Dereci den  pist ve sandık  mesajları:  18 ay  çıkışı ve ilçe halkına çağrı!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci, yerel seçim süreci ve ilçede izleyecekleri yol haritası hakkında Gerçekİzmir’e detaylı açıklamalarda bulundu.

Yelki bölgesindeki yarış pisti projesi tartışmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Dereci, 2019 için önemli mesajlar verdi.

CHP’nin yönetiminde olan Güzelbahçe’de 2019 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için iddialı olduklarını belirten AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci süreçte izleyecekleri yol haritası, seçim stratejileri, ilçe halkının görmek istediği belediye başkanı profili, ittifak adayı, parti dışı aday, kadın aday noktasında detaylı açıklamalarda bulunarak, aday adayı olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi. Bir süredir gündemde olan ilçenin Yelki bölgesindeki yarış pisti projesi tartışmaları hakkında çarpıcı yorumlarda bulunan Dereci, mevcut belediye başkanının söz konusu tartışmadaki tavrını sert bir dille eleştirdi.



Güzelbahçe’nin Yelki bölgesindeki yarış pisti tartışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Mevcut Belediye Başkanı ve Güzelbahçe Sivil Toplum Platformu bu konuda net bir tavır çizdi. Sizce yarış pisti bölge için gerekli mi? Bu tavrı nasıl buluyorsunuz?

Şu an süreci araştırma aşamasındayım o nedenle çok kesin cümleler kurmak istemiyorum. Ama başvuru sırasında Belediye Başkanımızın onayı olmuş, bunun izin yazıları bize geldi. Buradaki sivil toplum örgütlerinin tamamını maalesef belediye başkanımız organize ediyor. Şuan konuyla ilgili bilgi topluyorum, süreci inceliyorum. Proje tabiattaki zarar verebilir gibi duruyor ancak önlemleri alınırsa neden olmasın. Ama bunu bir proje olarak görmek lazım ve biz gelişebilir biz ilçedeyiz. Ona hayır buna hayır dersek bu gelişmeyi zaten tamamlayamayız. Bunun başvurusu 18 ay önce yapılmış, izinleri verilmiş. Ben Belediye Başkanı’na soruyorum; 18 aydır neredeymiş? Madem bu kadar çevreye karşı duyarlı neden biz şuan yapı problemleri yaşıyoruz, neden bir çok yerde altyapı sorunu yaşıyoruz? Bana çok gerçekçi gelmiyor. Eğer çevreye ve insanlara zararlı olduğunu düşündüğü bir projeyse önce kentleşme ile ilgili sıkıntılara baksın. Bunların çıkış sebebi kendisi… O yüzden bu konunun iyi incelenmesi lazım. Ama ben isterim ki ilçemi ileriye götürecek projeler çoğalsın. Bu yarış pisti değil her proje için geçerli. Bizim burada yeşil alanımız çok, bu alanları değerlendirebilmek için de fırsatımız var. Buraya iyi şeyler getirmezsek, burası kendi halinde kalan bir kasaba olacak. Bu ilçeyi kalkındırmak lazım. Tabi bu kalkındırma onların yaşantılarına zarar vererek asla olmayacak. İlçeye kazanım sağlayacak her projenin ben yanındayım. Ama yine söylüyorum; belediye başkanı 18 aydır neredeymiş? Acaba ne değişti? Orada yaşayan insanlar istemiyor diyor ama o bölgedeki halkın bu projeye tepkisi yok, bu da insanda soru işareti yaratıyor. Mesela projeye karşı çıktıkları bir eylem beni çok rahatsız etti, küçücük çocukların eline pankart vermişler. Bu çok yanlış bir şey, biz fikirlerimizi masum çocuklarla dile getirecek süreçleri artık geride bırakmalıyız. O çocuklar görüş bildirecek yaşta değiller, çocuklarımızın geleceğini savunacak olan bizleriz. O pankartları biz tutalım içindeki amaç çocuklarımız olsun ama pankartları çocuklara vermeyelim. Bana bu çok sahte geliyor. Eğer bu bir toplum hareketiyse bizim niye haberimiz yok. İlçe başkanlığını geçtim burada yaşayan ve iki çocuk annesi olarak benim niye haberim yok? Başkan bu konuyla ilgili bana dosya ileteceğini söyledi, dosya hala gelmedi. İlçe için bir eylem yapılırken niye sadece bir kesimle yapılıyor, niye burada yaşayan halkın haberi olmuyor. Bence farklı algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar. Seçim süreci yaklaşıyor, devletimizi karalamak için farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Eğer zararlı bir şeyse hep beraber oturulur konuşulur, anlatılır ve hep beraber bir duruş sergileriz. Ben burada iki çocuk yetiştiriyorum, ilçem için zararlı olan bir şeye önce ben karşı dururum. Bu bana biraz propaganda kokuyor, açıkçası çok gerçekçi gelmedi.  Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre var, bu bana biraz kurguymuş gibi geliyor ama konuyu inceliyorum.

Yerel seçimlere 6 aydan kısa bir süre kaldı. Süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? Şuan ilçede seçimlere yönelik bir kamuoyu yoklaması yapıyor musunuz?

Biz 24 Haziran sürecinde de sahada erken çalışmaya başladık. Biz parti olarak seçimden seçime çalışmıyoruz, biz 7 gün 24 saat sahada olan bir partiyiz. Genel Merkez’imiz süreçle ilgili zaten bize bir yol haritası çizecek ama biz rutinimizde de yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güzelbahçe zor değil, ilçemizin yapısı belli; Modern yaşamın hissedildiği, kültür seviyesinin yüksek olduğu beraberinde rahat yaşantının asla bozulmasının istenmediği bir yapısı var. Teşkilat olarak ilçe halkımızla hem aynı restaurant da oturup yemek yiyip hem de bir tarlaya gittiğimde sohbet edecek bir yapıya sahibiz. Bu dönemde de daha önceki dönemlerdeki gibi birebir çalışacağız. Biz burada yaşayan insanlarız, çalışma programımız aslında rutin hayatımız. Ben partide çok fazla vakit geçirmiyorum genelde hep sokaktayım. Bunda ne parti ne oy, biz öncelikle halkımızla birebir diyalog kurmayı başardık. 24 Haziran bizim için bir prova olmuştu, şuan çok daha keyifli bir programla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Güzelbahçe Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarının en yüksek olduğu ilçelerden biri… AK Parti Güzelbahçe Teşkilatı olarak 2019 yerel seçimlerinde Güzelbahçe için öngörünüz ve hedefiniz nedir?

İzmir’de şöyle bir zihniyet var; Hani ceketini assa CHP alır diyoruz ya… Ama yerel seçimlerde İzmir’de bir çok ilçede olacağı gibi bizim ilçemizde de göreceğiz. Artık insanların körü körüne bir partiye oy verme zihniyeti değişiyor. Çünkü hizmet, eskisi gibi göze gelmez bir halde değil, hizmet edilmiyor. Bunu Güzelbahçe’de yaşayan herkes görüyor. Belediyenin insiyatifinde olan işleri devletten bekler hale geldik. Belediye burada tam zamanlı efor sarf etmediği sürece bu seçimlerde CHP’nin işi gerçekten Güzelbahçe’de zor. O yüzden ben bir daha burada bir Cumhuriyet kuracaklarını düşünmüyorum. Artık, “CHP ne yaparsa yapsın bizim oyumuz CHP’ye” diyen zihniyet dağılıyor. Partilerinin içinde bile ayrılıklar var, kendi içlerinde çıkaracağı adaylarda, kurumsallaşmalarında bile sıkıntılar var. Ben bunları bizim için avantaj olarak görmüyorum ama İzmir için avantaj. Çünkü artık herkes neyin ne olduğunu görebilecek. Yerel seçimler biraz kişiye göre şekilleniyor. Biz inşallah bu dönem tabanımıza uygun bir aday ile yürüyeceğiz. Ben Güzelbahçe’den çok umutluyum. Çünkü biz sokağa çıktığımızda köklü CHP’lilerin bile “Biz artık CHP’ye oy vermeyeceğiz” dediğini duyuyoruz. Güzelbahçe’ye AK Belediyeciliği getirme şansımızı sokağa çıktığımızda net bir şekilde görebiliyoruz.

Vatandaşla birebir diyalog kurduğunuzda ilçe halkı nasıl bir belediye başkanı profili görmek istediğini söylüyor? Güzelbahçe halkının bu noktada beklentisi ne?

Öncelikle kendilerini dinleyen bir belediye başkanı istiyorlar. En ufak bir şeyde mahallelerimizin cezalandırıldığını görüyoruz, bunu istemiyorlar. Bizim herhangi bir organizasyonumuzun önünden geçtiği için o mahalledeki insanın hakları elinden alınıyor. Belediyeler, devletimizin verdiği imkanlarla insanlara hizmet götürmek için var. Artık bunun dışına çıkan belediye başkanları istemiyorlar. Tehditvari konuşan, halkı dinlemeyen bir belediye başkanı istemiyorlar. Belediye başkanının bizden bir farkı yok, sadece ona hizmet götürsün diye bir makam ve görev verilmiş. Güzelbahçe halkı artık onlara hizmet getirmeyen, ilçeyi geliştirmeyen, menfaatlerini ilçesi için kullanmayan bir belediye başkanı istemiyor.

Genel Merkez bazı il veya ilçeler de aday noktasında parti dışı aday formülü uygulanabileceğine dair bir açıklama yaptı. Güzelbahçe’de bu formül uygulanır mı? Eğer uygulanırsa avantaj mı dezavantaj mı olur ?

Genel Merkez’in takdiri bizim için çok değerli ancak ben ilçemde dışarıdan bir adayın başarılı olacağını çok düşünmüyorum. Ben 15 senedir buradayım,  ilçe başkanı seçilirken dahi ilçede yerli-yabancı diyaloğu kuruluyordu. Güzelbahçe’de AK Parti değerleriyle yetiştirdiğimiz bir adayın çok daha başarılı olabileceğini düşünüyorum. Bu benim kanaattim ama genel merkezimiz farklı bir takdir çizerse biz de sürece ayak uydururuz.

İlçe teşkilatında aday adaylığı için çok talep var mı? Süreçte küskünlük yaşanmaması için nasıl bir yaklaşımınız olacak?

Şuan için resmi olarak bize bir talep ulaşmadı ancak talepler olduğunu duyuyoruz. Biz ilçe başkanlığı kongresinde bile 9 aday adayı çıkarttık, bunun belediye başkanlığı için daha fazla olacağını düşünüyorum. Göreve geldiğimden itibaren en çok dikkat ettiğim noktalardan biri; aramıza yeni insanlar eklemekten önce içimizdeki mevcut kırgınlıkları sonlandırmak… Ben bunun için çok çaba sarf ettim, teşkilatımıza bu işi daha önce yapmamış insanları da dahil ettim ki heyecanları artsın. Aynı zamanda da küskün olanları da teşkilata entegre etmeye çalıştım. Benim ilçemde AK Parti’yi ideolojisi olarak almış, emek vermiş herkes çok değerlidir. O yüzden küskünlere yenilerini eklememek için çalışıyorum, mevcut küskünlerin de parti ile olan bağlarını güçlendirmek için çaba sarf ediyorum.



24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlere de yansıyacağı gündemde… Olası bir ittifakta Güzelbahçe de sizce ittifak adayı çıkarılmalı mı? Eğer çıkarılırsa seçimlerde nasıl bir tablo oluşur?
Bunu konuşmak için çok erken. Ancak zaten mevcut MHP İlçe Başkanımızla uyum içerisinde çalışıyoruz, sık sık fikir alışverişinde bulunuyoruz. Keşke bunu tüm partiler olarak yapabilseydik. Şuan netleşmiş bir ittifak olmadığı için benim şuan bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Ama, önceliği ilçe olan, önceliği ilçemizin insanlarının konforu olan herkesle zaten işbirliği içerisinde olmaya hazırız.

Sizce yerel seçimlerde Güzelbahçe için kadın aday avantaj olur mu?
AK Parti şuan kadın üye sayısı Türkiye’de en fazla olan parti. Biz kadınların görünebilirliğini Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde daha da arttırdık. Benim ilçemde daha önce kadın ilçe başkanı olmamış. Ben farklılık getirdim mi? Bence getirdim… Bayan aday birçok yerde fazla olmalı. Ben istiyorum ki biz İzmir’den bir kadın harekatı başlatalım. İzmir’e bu yakışır. Güzelbahçe için bayan aday avantaj olabilir. Ben bayan bir belediye başkanı ile çalışmayı çok isterim.

İlçe belediye başkan adaylığı noktasında kulislerde sizin de isminiz geçiyor. Genel Merkez böyle bir teklifle gelse sıcak bakar mısınız?
Ben ilçe başkanı olarak çok güzel bir sinerji yakaladım. Çok güzel bir teşkilat var ettik, çok iyi çalışıyoruz. Benim açıkçası adaylık niyetim yok ama ben ilçe başkanlığım için de aynısını söylemiştim. Partimin benim için verdiği her görevi canımla başımla seve seve yaparım. Ancak öyle bir niyetim yok. Çünkü Güzelbahçe’de çok sağlam bir ekip oluşturduk. 

AK Parti 2019’da Güzelbahçe’de iktidar olmak için ne yapmalı?
Her yerde yaptığımızdan biraz daha farklı şeyler yapmak zorundayız. Güzelbahçe’de ulaşamadığımız bazı kesimler var. Mesela yüksek gelirli kesime burada çok fazla ulaşamıyoruz, bunlara ulaşmanın yolları da standart yollar değil. İstiyoruz ki; içinde her şeyi dahil edeceğimiz projelerle Güzelbahçe’yi marka haline getirelim. Çünkü Ege kıyıları içerisinde en kıymetli yerlerden biri bizim ilçemiz. O yüzden burada iyi projeler gerekiyor. İnsanların hayatlarını kısıtlayıcı değil, doğayı tabiatı bozan projeler değil, hayatımıza birebir uygulayabileceğimiz yaşanılabilir projeler lazım.  Bunlarla ilgili çok güzel çalışmalarımız var. 10 yıl önceki Güzelbahçe ile şuan ki Güzelbahçe arasında çok az fark var. Ben, Güzelbahçe’yi bir marka haline getirmek, burada yaşanılabilirliği artırmak istiyorum. Buraya bir kimlik gerek, AK Parti Güzelbahçe’ye bir kimlik getirmeyi vaat ediyor. Bu yüzden kendimizi şanslı görüyorum... 


31 Mart için Güzelbahçe seçmenine çağrınız nedir?
Lütfen bizi artık bu zihniyetten kurtarsınlar. İster kabul etsinler ister etmesinler Türkiye mozaiğine bakıldığında AK Parti, belediyeciliği çok iyi yapıyor. Ben yaşadığım yerde artık hizmet görmek istiyorum. Lütfen kendilerine artık bunu yapmasınlar, bir şans versinler. Eğer bir dönem şans verdiklerinde istediklerini göremezlerse bir sonraki seçimde şans tekrar onların elinde… Güzelbahçe’de bir kere AK Belediyeciliği görsünler, ben eminim ki çok memnun kalacaklar. Çünkü biz bu işi gerçekten iyi yapıyoruz.

 
CHP İzmir'de 30 ilçeden 'adaylık' raporu: Başkanlar ne yapacak?
 
Çandarlı Halk Tiyatrosu’na yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uygar 1 Ekim 2018 Pazartesi 18:37

Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz 5 yıldır aldığınız oyları toplasanız yineGüzelbahçe de iktidar olamazsınız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de 30 ilçeden 'adaylık' raporu: Başkanlar ne yapacak?
CHP İzmir’de örgütlere takvim genelgesi gönderildi. İzmir’de gözler ilçe ...
CHP Çiğli'de miting gibi seçim zirvesi!
CHP Çiğli Örgütü önemli bir buluşmaya imza attı. CHP Çiğli İlçe Başkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Endonezya mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeş Endonezya halkının başı sağ olsun. Türkiye, ...
 
MHP'den flaş ittifak görevlendirmesi!
MHP'de Genel Başkan Yardımları Semih Yalçın ile Sadir Durmaz ittifak görüşmeleri ...
Bahçeli'den kritik ittifak ve af mesajları!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İki parti arasında görüşmeleri sulandırmaya ...
AK Parti İl Başkanı Şengül: İzmir’in bizimle olan hasreti 6 ay sonra bitecek
Şengül, “İzmir’in altyapı, ulaşım, pis koku ve otopark gibi birçok konudaki ...
 
Kılıçdaroğlu ittifak stratejisini anlattı!
Belediye meclisi adaylarını 'fermuar sistemi' ile belirlemeye hazırlanan ...
AK Partili Doğan'dan İZSU'ya suda indirim çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Eski Grup Başkanvekili Bilal ...
"Mesut ve İlkay'ı fotoğraf çektirdik diye dışladılar!"
Berlin temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln'de cami açılışında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri