POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:18

CHP İzmir'den net mesaj: ''Canan Türkiye'dir!''

CHP İl Başkanlıklarından eş zamanlı 'Canan Kaftancıoğlu' açıklaması geldi. Yargı kararını ve iktidarı sert sözlerle eleştiren CHP İl Başkanı Deniz Yücel iktidarı sert sözlerle "Şunu kimse unutmasın! Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Canan Türkiye’dir" ifadelerine yer verdi. 

CHP İzmir den net mesaj:  Canan Türkiye dir!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında çıkan Yargıtay kararı ve getirilen siyaset yasağının ardından parti il örgütlerinden eş zamanlı bir açıklama geldi. 

İzmir'de de il başkanlığının yapılan basın toplantısına CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri ve partililer katıldı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirdiği açıklamasında, "Şunu kimse unutmasın! Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Canan Türkiye’dir" ifadelerine yer verdi. 

"KAYBETTİĞİ BELEDİYELERİN HAZIMSIZLIĞI!"
CHP İl Başkanı Yücel şöyle konuştu: Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Saray rejimi başta İstanbul olmak üzere, hala kaybettiği belediyelerin hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz ve yaşıyoruz!

"ÇARE SANDIK!"
CHP İl Başkanı, "Korkunun ecele çaresi yok. Çare millettir, demokrasidir, sandıktır. Ekonomiden dış politikaya her alanda; ülkemizi ekonomik ve siyasi uçuruma sürükleyen, halkıyla dalga geçen, gündelik, popülist politikalarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut buldu. O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık. Çünkü biliyoruz ki, kamuoyu vicdanını yaralayan ve adalete olan güveni bir kez daha sorgulatan bu kararın kaynağı hukuk değil, ucube Saray rejimidir. Ülkemizde hukuk vesayet altındadır" diye konuştu. 

"DİMDİK DURACAĞIZ"
Yücel sözlerini şöyle tamamladı: Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır ve bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kökeni Kuvayı Milliye’ye dayanan büyük bir davanın evlatlarıyız. Bizim davamız demokrasi davasıdır; Bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır. Biz onlar gibi “mağdur edebiyatı” yapmayacağız, mağrur duruşumuzu, onurlu duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Her türlü hukuksuzluğun karşısında durduğumuz gibi, bunun karşısında da dimdik duracağız. Bizler, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız.

"CANAN TÜRKİYE'DİR"
Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe 21 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’den, Genel Başkanımızın Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 günlük tarihi hak, hukuk, adalet yürüyüşünü noktaladığı o meydandan hep birlikte tek yürek, tek ses olarak “dur” diyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi.. “Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek! Şunu kimse unutmasın! Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Canan Türkiye’dir.

SOYER: ADALETİ SAVUNMAK İÇİN... 
21 Mayıs’ta yapılacak Maltepe Mitingi’nde de karara tepki göstereceklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu ülkenin daha fazla demokrasiye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Hak, adalet arayışından vazgeçmemek gerek. Bugün bu kararı vermiş olanlar güçlü oldukları için değil aksine zayıf olduklarından bu kararı verdiler. Biz adaleti savunmak için umut ve vicdanı örgütlemeye devam edeceğiz. Umut ve vicdan demokrasinin olmazsa olmazıdır. Canan Kaftancıoğlu’nun yaşadıkları anlatmaya çalışmak istediklerimizin somutlaşmış halidir. Hukuken ve vicdanen yanlış buluyoruz. Bu durumu kabul etmiyoruz. 21 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de duymayan kulakların duymasını sağlayacağız” diye konuştu.

 
Erdoğan: 29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız
 
Soyer'den kritik 'Körfez' mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya başvuran ...
CHP Bayraklı'da Lider'e iktidar sözü!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Didem Gültekin, ...
CHP'li Arslan: Enerjide dışa bağımlılık felakettir!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan TBMM Genel Kurul çalışmalarında ...
 
Menemen'de satış tartışması: AK Parti'den CHP'ye sert yanıt!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Seyrek Mahallesi’nde Belediye ...
"Tarihin en büyük hürriyet kavgası 19 Mayıs 1919’da başladı"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
AK Partili Dağ'dan CHP'ye ve Büyükşehir'e 'yeşil' salvo!
CHP'ye yeşil düşmanı çıkışında bulunan AK Partili Dağ mesajını İzmir Büyükşehir ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel'e o fotoğrafla yanıt!
İzmir siyasetinde yol tartışması patlak verdi. AK Partili Kaya, Soyer'e ...
AK Partili Karataş'tan Oran'a bütçe çıkışı!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, Çeşme Belediyesi’nin 2021 Yılı ...
Kılıçdaroğlu: Makineleri çek, pistlere dokunma!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri