POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:05

Menemen'de satış tartışması: AK Parti'den CHP'ye sert yanıt!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Seyrek Mahallesi’nde Belediye Meclis kararıyla satışı gündeme gelen alana ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve "Menemen’in yerel yönetimini uhdesinde bulunduranların satmak istediği alanları idare ellerinden gidince ‘Sattırmayız’ diyerek çark etmeleri siyasi kıvraklığın çok ötesinde ilkesizlik ve samimiyetsizliktir. CHP zihniyeti maalesef akla durgunluk veren bir şekilde politik oynaklık sergilemektedir" ifadelerini kullandı.

Menemen de satış tartışması: AK Parti den CHP ye sert yanıt!

Menemen'de Başkanvekili AK Partili Aydın Pehlivan'ın yaklaşık ederi 1.6 milyar TL olan 160 parsel arazi için satış ya da kat karşılığı değerlendirilmesi yönünde alınan karara ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen İlçe Başkanlığı; ilçe belediyesinin son meclis toplantısında gündeme getirilen Seyrek’teki satış kararını yargıya taşıdı. İlk olarak Ekim ayının meclis toplantısında oylanan 1 milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışı ve yetki devrine ilişkin kararın iptalini, dolayısıyla yargı kararının tanınmadığını ifade eden CHP Grubu harekete geçti. 

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, yürütmeyi durdurma için dilekçesini verirdi. Yargı hamlesi sonrası CHP İlçe Başkanı Ömer Güney'den de çarpıcı açıklamalar geldi. 

AK Parti cephesi bu çıkışları yanıtsız bırakmadı. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Seyrek Mahallesi’nde Belediye Meclis kararıyla satışı gündeme gelen alana ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Menemen’in İzmir’in büyüyen ve gelişen en önemli ilçelerinden biri olduğunu, doğru işler yapılmasının önüne geçilmeye çalışıldığını belirten Çelik, “İstemezük zihniyeti yine devrede. Menemen’in önünü kesmek, gelişmesine ve büyümesine set olmak bizim kabul edeceğimiz ve boyun eğeceğimiz bir durum değildir. Dün Menemen’in yerel yönetimini uhdesinde bulunduranların satmak istediği alanları bugün idare ellerinden gidince ‘Sattırmayız’ diyerek çark etmeleri siyasi kıvraklığın çok ötesinde ilkesizlik ve samimiyetsizliktir. Menemen’de siyaset yaptığını düşünen ve ilçemizin geleceğine pranga vuran CHP zihniyeti maalesef akla durgunluk veren bir şekilde politik oynaklık sergilemektedir” dedi. 

"Çağ dışı kalmış zihniyet"

Muhalefet edelim derken Menemen’in geleceğine ihanet edildiğini sözlerine ekleyen AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, İlçenin açık ufkuna engel konulamayacağını söyledi.

Çelik, “Geçmişte birinci Boğaz Köprüsüne “hayır, istemezük” diyenler, ikinci ve üçüncü boğaz köprülerinin, Marmara tünellerinin ve her türlü yeniliğin altında ezilenler, bugün de Menemen’e demir atmış, köhnemiş, paslanmış ve çağdışı kalmış zihniyetleriyle karşımıza çıkmışlardır. Bu öyle bir zihniyettir ki, yıllardır hem Türkiye’nin hem İzmir’in hem de Menemenimizin gelişmesine engel olmak istemekte, paçasından tutup aşağı çekmekte ve kendi kör kuyularının içine bizleri hapsetmek istemektedir” diye konuştu. 

"Neden sessiz kaldınız?"

Her vesile ile halkın karşında ve isteklerinin hilafında “istemezük” anlayışıyla hareket eden CHP zihniyetinin Menemen’in önünü kesmek, gelişmesine ve büyümesine engel olmak için harekete geçtiğini ifade eden Çelik, açıklamasına şöyle devam etti; “Bu tür engellemeler bizim kabul edebileceğimiz ve boyun eğebileceğimiz bir durum değildir. Yapılan eylem ve söylemlerle Menemen’in geleceğine pranga vurmak isteyen zihniyet acaba İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve yönettikleri 23 Belediyenin yaptıkları arazi satışlarına bugüne kadar kulaklarını neden tıkamışlar, gözlerini neden bağlamışlar ve neden sessiz kalmışlardır? Önce bu sorunun yanıtını vermeleri gerekmektedir.”

“Halkımız büyüyen ve gelişen Menemen’in yanında olacaktır”

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Çelik, açıklamasına şu cümlelerle son verdi: Kamuoyumuzun da çok iyi bildiği gibi yerel yönetimler şehirlerin geleceklerini planlama noktasında en önemli idari yapılardır. Bu idari yapıların siyasi girdaplarla çıkmazlara sürüklenmesi her şeyden önce geleceğe pranga vurmaktır. Dün Menemen’in yerel yönetimini uhdesinde bulunduranların satmak istediği alanları bugün idare ellerinden gidince ‘Sattırmayız’ diyerek çark etmeleri siyasi kıvraklığın çok ötesinde ilkesizlik ve samimiyetsizliktir. Menemen’de siyaset yaptığını düşünen ve ilçemizin geleceğine pranga vuran CHP zihniyeti maalesef akla durgunluk veren bir şekilde politik oynaklık sergilemektedir. Biliyor, görüyor ve inanıyoruz ki halkımız yani hemşehrilerimiz de, büyüyen ve gelişen Menemen’in yanındadır ve yanında olacaktır.”

 
Dikkat: O caddede trafik tek yöne iniyor!
 
İzmir'de 'kruvaziyer' buluşması: Hedef Avrupa liderliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Tarihin en büyük hürriyet kavgası 19 Mayıs 1919’da başladı"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
AK Partili Dağ'dan CHP'ye ve Büyükşehir'e 'yeşil' salvo!
CHP'ye yeşil düşmanı çıkışında bulunan AK Partili Dağ mesajını İzmir Büyükşehir ...
AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel'e o fotoğrafla yanıt!
İzmir siyasetinde yol tartışması patlak verdi. AK Partili Kaya, Soyer'e ...
 
AK Partili Karataş'tan Oran'a bütçe çıkışı!
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, Çeşme Belediyesi’nin 2021 Yılı ...
Kılıçdaroğlu: Makineleri çek, pistlere dokunma!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup ...
CHP'den Menemen'deki tartışmalı satış kararı için yeni yargı hamlesi!
CHP Menemen İlçe Başkanlığı, yürütmeyi durdurma için dilekçesini verirken;  ...
 
Bakan Soylu'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
Yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı'na yönelik eleştirilere bir yanıt ...
CHP'li Kaftancıoğlu: Millet Bahçesi adı altında...
Atatürk Havalimanı'na alınmayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ...
Bahçeli'den Kaftancıoğlu ve Aynur Doğan mesajları
MHP lideri Devlet Bahçeli, Canan Kaftancıoğlu kararı hakkında, "Kim suç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri