POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
26 Nisan 2024 Cuma - 10:00

Yeni dönemin ilk İEKKK toplantısı... Tugay: Bunu aşmamız gerekiyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 126'ncı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Kentin gelişimi için yeni dönemin yol haritasının belirlendiği toplantıda “Birbiri ile yarışan değil, birbirine destek olan kentler” sloganı ile İzmir’in kalkınması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Tugay, “İzmir'in potansiyelinin tam değerlendirilemediğine dair çok eleştiri var. Bunu aşmamız gerekiyor" dedi.

Yeni dönemin ilk İEKKK toplantısı... Tugay: Bunu aşmamız gerekiyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın ev sahipliğinde 126'ncı toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptı. İEKKK Başkanı Mehmet Ali Kasalı yönetiminde yapılan toplantıda, yeni dönemin yol haritası oluşturuldu. Kronik hale gelen kimi sorunlara karşı çözüm yollarının da konuşulduğu toplantıda, kurulun daha etkili çalışması ve proje üretmesi gündeme geldi. Toplantıda yeni döneme dair önerilerini paylaşan kurul üyeleri, Başkan Tugay'a da görevinde başarılar diledi.

"Bunu aşmamız gerekiyor"

Kurulun 2009 yılından bu yana toplandığını belirten ve yapılan çalışmaların devam etmesinin önemine değinen Başkan Tugay, “İzmir'in potansiyelinin tam değerlendirilemediğine dair çok eleştiri var. Bunu aşmamız gerekiyor. Seçim çalışması sırasında yerel kalkınma çalışması yapılabileceğini, bu yerelliğin İzmir sınırları dışına da taşarak, bölgesel bir çalışma şeklinde yapılabileceğini söylemeye çalıştım. İşi düşünmek, niyet etmek güzel. Ama o düşünceyi harekete geçirmek, belli hedefler koyarak zamanında bu hedeflere ulaşma konusunda da iradeye ihtiyaç var. Biraz farklı bir dönem olacağını umuyorum. Eğer katılırsanız, inanırsanız, sahip olduğunuz o potansiyel ve deneyimle bu süreci doğru yönetirsek, sanıyorum hem bizler hem de İzmirliler için keyif verici, somut ve verimli sonuçları olan bir süreci yaşayabiliriz” dedi.

“Herkese kapımız açık olmalı”

Yeni bir başlangıç olmasını istediğini aktaran Başkan Tugay, şunları söyledi: “Sizlerin de özgür düşünmesini, farklı bakmasını istiyorum. Herkese kapımız açık olmalı. İzmir'in kalkınması için çalışacağız. Ege Bölgesi'ndeki iller başta olmak üzere koordinasyon kurabileceğimiz her kent ve kurumla iş birliği yapacağız. Şimdiden pek çok girişimimiz var. Hepsi İzmir'i öncü kent olarak görüyor. Bu süreci doğru yönetirsek, düşündüğümüzün ötesinde bir sonuca ulaşabiliriz. Sloganım 'Birbiri ile yarışan değil, birbirine destek olan kentler’. Bu yaklaşımı doğru buluyorum. Birbirini engelleyen, önünde set olan değil, aynı alanda bir yarış içerisine giren değil, birbirini tamamlayan şehirler olabiliriz. Bu şehre belediye başkanı olmak, şu ana kadar yaşamımda hissettiğim en büyük onur. Bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum.”

“Demokrasi anlayışı ile bütünleşen bir kurul”

Mehmet Ali Kasalı da İEKKK'nın Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan bir kurul olduğunu ifade ederek, “İzmir'e yakışan, İzmir'in demokrasi anlayışı ile bütünleşen bir kurul. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Burada 15 yılın biriktirdikleri ile yol almalıyız. Artık bu platformu üretken, proje yapabilen, ortaya koyduğu fikirleri takip eden bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Birlikte çalışmanın kültürünü burada oluşturmamız gerekiyor. Bu büyük bir fırsat ve imkan” diye konuştu.

 
Kınay miniklerle şenlikte doyasıya eğlendi
 
İZTO Başkanı Özgener: Asgari ücret normalleşmeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınay miniklerle şenlikte doyasıya eğlendi
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda ...
İzmir’e talip olmuştu… Yol haritası merak ediliyordu... Yeni görevi belli oldu!
Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan, yeni ...
Üreticiden uluslararası fuar talebi, Başkan Tugay’dan onay!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bayındır’da çiçek üreticileriyle ...
 
Başkan Kınay mesaiye şantiyeden başladı
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, güne Fen İşleri Şantiyesi’nde ...
Büyükşehir'de bir şirkete daha yeni genel müdür!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından, İZDOĞA Genel ...
İzmir'de mis kokulu festival!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 25’inci Uluslararası ...
 
Demir kolları sıvadı: Yarım kalan mega projeyi yerinde inceledi
Kamuda devamlılık esastır’ ilkesiyle hareket eden Torbalı Belediye Başkanı ...
Vatandaş istedi: Bornova'nın simge yapısı yenileniyor!
Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nin uzun süredir ...
Konak’ta işçinin yüzünü güldüren imza: Yüzde 140 zam!
Konak Belediyesi ile Belediye-İş (Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri