POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
11 Haziran 2019 Salı - 08:36

CHP İzmir’de gözler o dosyada: İl Eski Başkanı ne savunma yaptı?

Hakkında disiplin soruşturması açılan CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş savunmaya çağrıldı ve komisyonun karşısına çıktı. Karataş komisyonla buluşmasının ardından basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Komisyon rapor yazıp il yönetimine sunacak. İl yönetiminin 23 Haziran'daki İstanbul seçimi sonrası Karataş'ın disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili karar vereceği öğrenildi.

CHP İzmir’de gözler o dosyada: İl Eski Başkanı ne savunma yaptı?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde flaş bir disiplin gelişmesi yaşanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 2010 yılında Başkanlık Konutu olan ve kamuoyunda ‘Şato’ olarak bilinen konukevine taşınma kararı ile ilgili sosyal medyada sert eleştirilerde bulunan CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş hakkında CHP İzmir İl Yönetimi, soruşturma açılması kararı almıştı.

İl Eski Başkanı Karataş bugün savunmaya çağrıldı. Soruşturmayı yöneten 4 kişilik komisyon Karataş’ı dinledi. 

Karataş komisyona verdiği savunmada, "Yazdıklarımın arkasındayım. Kişisel düşüncelerimi sosyal medya hesabımdan paylaştım. Ben basına konu hakkında demeç vermedim. Basın sosyal medyada yazdıklarımı alıp haber yapmış" ifadelerini kullandı. 

23 HAZİRAN'DAN SONRA

Sedredil Coşkuner, Leman Tunus, Özkan Tice ve Yaşar Erdoğdu’dan oluşan komisyon gün içinde rapor hazırlayarak il yönetim kurulu toplantısında sunacak.

İl yönetiminin 23 Haziran'daki İstanbul seçimi sonrası Karataş'ın disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili karar vereceği öğrenildi.



Öte yandan Karataş, ifadesini verdikten sonra basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLERİDE PARTİNİN BAŞINA SORUN YARATACAĞI DÜŞÜNCESİYLE O YAZILARI YAZDIM!
Disiplin komisyonuna verdiği ifade hakkında konuşan Karataş, “Yazdıklarımın arkasındayım dedim. İleride partinin başına gelebilecek sorunları şimdiden uyarmak için bu yazıları yazdım. Bütün yaptığım şey partiyi uyarmaktı. Konu şatodan başladı, şatodan evvel Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işine, sağa sola ‘bisikletle gideceğim’ demesi halkçı bir hareket diye görüldü, halkın içinde birisi, mütevazı bir yaşam olarak görüldü. Fakat sonra da görüldü ki arka sokaklara gitmeyi vaat eden birisinin İzmir’in en mütena, adı halk tarafından şato konulmuş bir yerde oturmayı tercih etmesi, ileride partinin başına büyük sorunlar yaratacağı ve büyük eleştiriler alacağı düşüncesiyle o yazıları yazdım” dedi.

İL BAŞKANININ ALTINA ÇEKİLEN BELEDİYE ARACI DA SORULSUN!
Kendisi hakkında herhangi bir şikayet olmadığını ileri süren Karataş il yönetiminin kendisi hakkında resen disiplin soruşturması kararı almasına eleştirerek CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e de sert gönderme de bulundu. Karataş, “ İl yönetimi belediye başkanını kamuoyu önünde eleştiriyor diye beni disipline sevk etmenin komisyonunu kurmuş. Benim gibi bir partiliden, bir vatandaştan şikayet yokken doğrudan doğruya il başkanı resen hakkımda şikayette bulunmuş, sadece Sayın Tunç Soyer’in şatoda oturmasını eleştirdiğim için bu soruşturma açılmış. Ben beklerdim ki sayın il başkanının altına çekilen belediyenin aracı da sorulsun! Ama maalesef bu sorular sorulmadı! “ diye konuştu.

KATİYEN PİŞMAN  DEĞİLİM!
Karataş, açıklamasına şöyle devam etti: “Beş dönem il başkanlığı yaptım, 3 yıl da merkez ilçe başkanlığı yaptım.  Ömrümü hayatımı bu partiye vermişim. Bütün yazdığım yazılar demokratik anlayış içerisinde uyarıdır. Sosyal demokrat bir belediye başkanının, şato diye anılan, halktan uzak bir yeri konut olarak tercih etmesini uygun bulmadığımdan uyarı yazdım, İleride CHP’nin başına başka gayeler açılmasın diye… Katiyen pişman değilim, ifademi imzaladım, sözlerimin arkasında olduğumu söyledim, yine olsa yine söylerim dedim.”

SOYER İLE NİYE GÖRÜŞEYİM!
‘Sayın Soyer ile bu konuda birebir görüşmeyi düşündünüz mü?’ sorusuna yanıt veren Karataş şunları söyledi:  “Niye görüşeyim? Bir şeyi gizlemektir o...  Banane! Benim ne kamusal gücüm var, ne onun büyüğüyüm, gideceğim ona ‘hayır, burada oturma’ diyemem. Ben, toplumsal  bir görev yapıyorum,  halk senin burada oturmana sıcak bakmaz, uygun görmez. Hele hele CHP’li sosyal demokrat bir belediye başkanına bunu yakıştırmaz.  Ben halkın içerisinde yaşayan birisiyim, bu olmadı dedikleri için, onlar söyleyemiyorlar. Ben tanınmış kişi olduğum için nazikçe, saygı çerçevesinde içerisinde bir uyarıda bulundu;  ‘yapmayın, yakışmaz, yaparsanız karşınızda olurum’ dedim.”

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDERİM!
‘Hakkınızda olumsuz bir karar çıkması halinde partiye karşı küskün olacak mısınız’ sorusuna cevap veren Karataş, “Ben CHP’liyim, bunlar olur yaşanır. Ama haklarımı da korurum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar giderim!” dedi.

 
Urla Belediyesi'nde değişim rüzgarı!
 
Pekdaş'tan çarpıcı mesajlar: 'İl başkanlığı iddiası' için ne dedi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalılar 14 Haziran 2019 Cuma 15:55

Sayın kemal karataş bizce haklı hiç gerek yoktu şato ya....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım ve İmamoğlu'ndan 'ortak yayın' mesajları!
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu tüm kanallara açık ortak yayında, 16 ...
MHP lideri Bahçeli'den 'İsmail Küçükkaya' çıkışı!
MHP lideri Bahçeli, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çıkacağı ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan dünyaya FETÖ çağrısı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, tüm devletlerin FETÖ gibi örgütlerle bağlantısı ...
 
Meclis'te AK Parti'den Soyer'e 'Ankara' sözü!
İzmir Büyükşehir Meclisi’nde Başkan Soyer, Buca Metrosu'nun yapımı ile ...
Başkan Batur'a 'İYİ' ziyaret
Batur, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ...
CHP'li Serter'den Bakan Pakdemirli'ye salvo!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Tarım ve Orman ...
 
Yayın tarihi de moderatör de belli oldu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Binali Yıldırım ile Ekrem ...
AK Partili Başkan İnan baba oldu
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve eşi Büşranur ...
CHP'li Bakan: AKP önce o adaların hesabını versin!
Ege Denizi’ndeki adalar krizini TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri