POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 17:11

CHP İzmir’de kritik zirvenin perde arkası: Kim/ne mesaj verdi?

CHP il danışma kurulu toplantısının basına kapalı bölümüne Alaattin Yüksel’in Genel Merkez’e yaptığı ‘kayyum’ ve ‘tek aday’ çıkışı damga vururken, İzmir Milletvekili Serter’den ‘isim vererek’ önseçim göndermesi geldi. CHP İzmir Milletvekili Bakan, İl Başkanı Yücel ve yönetimine 'yangın' ve 'Kaz Dağları' eleştirisi getirdi. Bir başka vekil Bayır'ın ise 'sıra' sitemi yaptığı ifade edildi. Öte yandan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Alper’in ‘Canınız cehenneme’ sözleri salonda buz gibi bir hava estirdi.

CHP İzmir’de kritik zirvenin perde arkası: Kim/ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü önemli bir zirvede bir araya geldi. 

İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen İl Danışma Kurulu toplantısına Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve çok sayıda partili yöneticisi katıldı. 

Toplantının basına açık bölümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İl Başkanı Deniz Yücel çarpıcı mesajlar verirken, basına kapalı bölümde de önemli gelişmeler yaşandı. 

Toplantıya şehir dışında olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu danışma kuruluna katıldı ama konuşma yapmadı.
Toplantıda CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Eski Milletvekili ve İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in Genel Merkez eleştirileri dikkat çekerken, Yüksel’e kontra CHP İzmir İl Eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Bedri Serter’den geldi.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Yüksel konuşmasında Genel Merkezi HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanma kararı sonrası izlenen tutum ve parti içi olağan kongre süreci için verilen ‘tek aday’ mesajları noktasında eleştirdi. Yüksel, konuşmasında ‘önseçim’ vurgusu da yaptı.



ÖNSEÇİM VURGUSU ETİK KURUL ÇIKIŞI
Belediye başkanlarına partinin iktidar hedefinde önemli işler düştüğünü ifade eden Yüksel, ‘uyanık olmalıyız. Belediye başkanlarının hata yapma lüksü yok” dedi.

Yüksel, son dönemde bazı belediye başkanlarının akraba atamaları ile gündeme gelmesiyle ilgili konuştu.
Yüksel, parti içinde etik kurallara aykırı hareketlerin engellenmesinin yolunun parti toplantılarında verilen talimatların olmadığının altını çizdi, “Tüzüğe etik kurulu koymamız” gerek dedi.
Yüksel etik kurulunun oluşturulması için uzun yıllar mücadele ettiğini ancak tüzük komisyonlarına takıldığını söyledi.

KAYYUM ELEŞTİRİSİ
HDP’li 3 Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı Genel Merkez yönetiminin (MYK) tutumunu eleştiren Yüksel, “Kayyum atamaları sonrası MYK toplantısında önemli karalar alınacağını, yol haritası çizileceğini düşünmüştüm. Olmadı. Sadece 1-2 cümleyle geçiştirildi. Partinin bu konuda bir yol haritası çizmesi gerekirdi” dedi.

TEK ADAY MESELESİNİ YADIRGIYORUM
Yüksel konuşmasının sonunda parti içinde başlayacak olan olağan kongre takvimine değindi. Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yöneticilerinden son dönemde parti örgütüne verilen ‘tek aday’  mesajlarına değindi. Yüksel, “ Tek aday meselesini yadırgıyorum. Demokrasi mücadelesi veren parti olarak kendi üyelerimizden delegelerimizden neden çekiniyoruz. Ankara’dan talimatla belirlenen il başkanı ve ilçe başkanı olmaz. Parti yöneticilerinin görevi üyelerin özgürce yarışmasını sağlamaktır” dedi. 
Yüksel konuşmasında ‘önseçim’ vurgusu da yaptı.



YÜKSEL’E KONTRA SERTER’DEN
Danışma kuruluna verilen aradan sonra Yüksel, toplantıdan ayrılırken, ikinci bölüme katılmadı. İkinci bölümde CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in konuşmasında Yüksel’i hedef aldığı öğrenildi.  Serter’in “Burada ‘önseçim, önseçim’ deniyor. Biz önseçime karşı değiliz. Tabi ki olmalı. Alaattin Bey (Yüksel) önseçimle ilgili konuştu.  Ben il başkanıydım. Önseçim oldu o zaman niye önseçime girmedi” dediği öğrenildi.

KONUŞUYORSANIZ SONUNA KADAR DİNLEYECEKSİNİZ
Serter’in Yüksel’in danışma kurulu toplantısından konuşma yaptıktan sonra ayrılmasını da eleştirdiği ve” Konuştu gitti. Konuşuyorsanız sonuna kadar dinleyeceksiniz” dediği öğrenildi.



BAKAN’DAN YÜCEL’E ELEŞTİRİ VE ‘TEK ADAY’ MESAJI
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunu örnek göstererek, “İzmir'de yerel seçimlerde ittifakla yüzde 58 başarı mı? Daha başarılı olmalıydık” dediği öğrenildi.

Bakan’ın orman yangını sırasında İl Başkanı Deniz Yücel’in alanda olmamasını eleştirdiği öğrenildi. Bakan’ın,  “Şehir dışında toplantıdaydınız ama gelebilirdiniz. Ben il başkanı ve il yönetimini orman yangını sırasında vatandaşın yanında görmek isterdim” dedi.

Bakan'ın Kaz Dağları'nda yapılan maden çalışması ve ağaç katliamına karşı protesto eylemine CHP İzmir İl Başkanı ve il yönetiminin yeterince katılım organize edemediğini de dile getirdiği öğrenildi.

Bakan konuşmasının sonunda parti içi olağan kongre sürecinde Genel Merkez tarafından verilen ‘tek aday’ mesajları hakkında konuştu. Bakan’ın, “Genel Merkezin mesajları ‘bir aday olsun tek aday olsun’ demek değil. Parti içinde kutuplaşma kavga olmaması yönünde. İzmir kavgasız kutuplaşmasız süreci götürecek potansiyele sahip. Birden fazla aday da çıkabilir. Geçen il kongresinde yarışan ve kaybeden Utku Gümrükçü bugün belediye başkanı… Bu parti içi demokrasinin güzelliği. Ancak tek aday dayatması doğru değil” dedi.

BAYIR’DAN SIRA ÇIKIŞI!
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri sürecinde İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için geçici olarak CHP’den İYİ Parti’ye geçen vekiller arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, daha sonrasında partisine dönerek 24 Haziran seçiminde 6. Sıradan Milletvekili adayı gösterilmişti. 

İl danışma kurulunun basına kapalı kısmında konuşan CHP’li Bayır’ın, Milletvekili sırasında 6. olarak yer almasına sitem ettiği ve ‘Beni niye 6. sıraya yazdınız. O süreçte fedakarlık yaptım, İYİ Parti’ye gittim. Hakettiğim bu değildi. Altıncı sıraya yazacağınıza listeye hiç yazmasaydınız’ şeklinde konuştuğu öğrenildi.



CANINIZ CEHENNEME!
Danışma kurulu toplantısında CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de ‘canınız cehenneme’ cümlesi salonda buz gibi hava estirdi. 

Alper’in salonun boşalmasına dikkat çekerek, “Nutuk atıyorsunuz, eleştiriyorsunuz, bırakıp gidiyorsunuz” diye serzenişte bulunduğu ifade edildi.


Alper konuşmasının sonunda, “ Partiye geldiğimden bu yana çok farklı görevler aldım. Sene 2019… Bugün aynı görevleri eski başkanlara veriyoruz beğenmiyorlar. Partide bir yere gelemediği için ailemize çoluk çocuğumuza hakert ediliyor. Sosyal medyada küfür edenler canınız cehenneme” dedi.

Alper’in ‘canınız cehenneme’ sözü sonrası İl Başkanı Yücel’in araya girip ‘üslubunuzu düzeltin’ uyarısında bulunduğu öğrenildi.

ÖZKAN'DAN 'TEK ADAY' AÇIKLAMASI

Toplantıda parti içi olağan kongre sürecine yönelik Kılıçdaroğlu'nun 'tek aday'  mesajına yönelik yapılan farklı açıklamalar nedeniyle söz alan Genel Başkan Yardımcısı Özkan'ın "Tüzük açık, genel başkanımız siyasette uzlaşıdan ve partinin kurumsal anlamda güçlenmesine yönelik bir görüş belirtti. Parti içinde uzlaşıyı ve parti içi barışın sağlanmasını kim istemez. Buna itirazınız var mı? Elbette yok. Ama bunun dışında aday olmak isteyeni engelleyecek hiçbir güç yok. Tabi ki tüzüğümüz gereği aday olmak isteyen de aday olur yarışa girer. Bunun önünde bir engel yok. Bizim bahsettiğimiz uzlaşıyla iktidara yürüdüğümüz bir süreçte birlik ve beraberlik içinde olmaktır" dediği öğrenildi.

TOPLANTIYA ALINMADI 
Öte yandan CHP’nin İl Danışma Kurulu toplantısında kısa süreli bir gerginlik de yaşandı. Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve parti yönetimine sosyal medyadan yaptığı eleştiriler nedeniyle geçişi ihraç cezası (2 yıl) alan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Eski Müdürü Akademisyen Oktay Gökdemir elinde dosyalarla geldiği toplantıya alınmadı. Karara tepki gösteren Gökdemir güvenlik çalışanları tarafından dışarıya çıkarıldı.

 
Korkunç 'Emine Bulut' paylaşımına tutuklama!
 
Sezen Aksu'nun acı günü: Babaya veda...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan İzmir'de 'Pençe-3' ve 'İdlib' raporu
Bakan Akar, İzmir'deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunurken, önemli mesajlar verdi.
İzmir'de yangın alanını inceleyen Yıldırım'dan kritik 'sabotaj' mesajı!
İzmir'de yanan alanları havadan inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili ...
CHP'den Emine Bulut yası, kadın cinayetleri isyanı!
CHP İzmir İl Kadın Kolları kadın cinayetlerin tepki gösterdi. 81 ilde ...
 
CHP'de kritik zirve: Yücel'den adaylık sinyali, Özkan'dan 'iktidar' mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı ...
İYİ Partili Çıray'dan çarpıcı İdlib çıkışı
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, ...
"Milletin vergisini Kandil'e gönderene seyirci kalmayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu. ...
 
"Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu"
AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'de Özkoç ve Özkan'dan İzmir turu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de ...
AK Parti'de olağan kongre süreci o tarihte başlıyor!
AK Parti MKYK gündemiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri