POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
3 Temmuz 2020 Cuma - 09:44

CHP İzmir’in kurultay delegesi 2 kadın başkanından ‘tek aday’ çıkışı!

CHP İzmir’in kurultay delegesi olan 2 kadın ilçe başkanı Taş ve Susmuş, ‘tek aday’ çıkışı yaptı. İki başkan “İktidar kurultayına gidiyoruz. Genel Başkanımızın etrafında toplanmak, ona destek olmak, tüm kurultay delegeleri olarak tek yumruk halinde ‘Genel Başkanımızın yanındayız’ dememiz gereken bir dönemdeyiz” dedi.

CHP İzmir’in kurultay delegesi 2 kadın başkanından ‘tek aday’ çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen 37’nci olağan kurultayını 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkacağını açıklayan, delegelerle temasa geçen eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın ardından,  geçmişte Parti Meclisi (PM) üyeliği ve milletvekilliği görevlerini yürüten İlhan Cihaner’den de ‘adaylık’ sinyali gelmişti. Cihaner yol arkadaşlarıyla birlikte bildiri hazırladıklarını söylerken, “Genel başkan adaylığı dahil her şey masada... Değerlendirip, kararımızı vereceğiz” dedi.

CHP İzmir’in kurultay delegesi olan 2 kadın ilçe başkanından ‘tek aday’ ve ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı geldi.

TEK ADAY OLMALI O DA KEMAL KILIÇDAROĞLU

“Bu süreçte partinin bütünleşmeye ihtiyacı var, ayrışmaya değil. Tek yumruk altında kenetlenmeye ihtiyacı var” diyen CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, şunları söyledi;

“Bu kurultay, genel başkanımızın da tanımladığı şeklinde iktidar kurultayımız. Genel Başkanımız da çok başarılı bir genel başkanlık süreci yürütüyor, çok zorlu bir muhalefet döneminde görevini en başarılı şekilde yerine getiriyor. Bunun en temel kriterlerinden biri yerel seçimlerde aldığımız büyük başarıdır. CHP yerelde yüzde 60’a tekabül eden bir iktidar başarısı elde etmiştir. Bu, genel başkanımızın yürüttüğü siyasi çalışmaların, stratejilerin, yaptığı anlamlı muhalefet çalışmalarının bir eseridir. Bu nedenle, bu derece başarılı bir çalışma yürüten bir genel başkanın ardında hepimizin toplanması gerektiğini düşünüyorum. Bu parti demokrasi kurallarını her zaman işleten bir parti ama ülkenin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkanımızın etrafında toplanmak, ona destek olmak, ‘tüm kurultay delegeleri olarak tek yumruk halinde genel başkanımızın yanındayız’ dememiz gereken bir dönemdeyiz. Ben bu anlamda İzmir gibi önemli bir şehirde siyaset yapan bir kadın siyasetçi olarak genel başkanımın yanındayım ve ona desteğim. Bunu da çok açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim. Genel Başkanımızın görevini devam ettirmesi noktasında her zaman taraf olurum, görüşümü ifade ederim ve onun başarısını kendi başarım sayarım. Bu kurultay tek aday olmalı, o da Kemal Kılıçdaroğlu olmalı!”

GENEL BAŞKANIMIZ TEK ADAY OLMALI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultayda tek aday olması gerektiğini ifade eden Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ise şunları söyledi;

“Genel başkan bu dönem tek aday olmalı bence. Ankara, Adana, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde birçok yer alınmışken, yerelde böyle büyük bir başarı elde edilmişken genel başkan tek aday olmalı. Benim fikrim bu şekilde. Bu yereldeki büyük başarının, stratejik hamlelerin üzerine, özellikle iktidar kurultayı olduğu için genel başkan tek aday olmalı. İktidar kurultayına gidiyoruz biz, bir yarış yapmayacağız orada. İktidara giderken Genel Başkanımızın etrafında toplanmak, ona destek olmamız gereken bir süreçteyiz. O yüzden tek aday olmalı. Orada o yarışa sebebiyet verecek herhangi bir durum olmamalı bence.”

 
ABD'de günlük virüs vaka sayısında rekor
 
Ege ihracatında Haziran bereketi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaşasın Demokrasi Yaşasın Kemalizm 9 Temmuz 2020 Perşembe 21:48

Çok partili sisteme geçtikten sonra Chp ilk seçimde kaybettiğinde İsmet paşanın demokrasi kazandı sözünü çok arıyoruz. Kemalist bir partili olarak partinin artık gerçek çizgisine dönmesini ve anti demokratik yapıdan çıkıp gerçek çizgimiz olan demokrasiyi getirmeliyiz. Çünkü; chpli seçmen ve parti tabanı ve hatta halk artık alternatif parti olarak gördüğü ana muhalefette değişim istiyor. Değişim olmadan iktidar olmaz. Hacer hanım yerelde ki başarıyla iktidar olucaz demiş. Hangi başarıyla. Belediyeler tek tek dökülüyor. Yere batsın sizin kişisel menfaatlerinizi düşündüğünüz siyaset, yere batsın sizin memleketçilik siyasetiniz mezhepçiliğiniz. Artık yeter. DEĞİŞİM İSTİYORUZ. CUMHURİYET HALK PARTİ’li.

Yorumu oyla      0      0  
Tek adam 4 Temmuz 2020 Cumartesi 02:11

Tek adam rejimine hayır deyip, tek adayın hayırlı olacağını söylemek. Çok sevimsizsiniz gerçekten. İşıne gelmeyİNCE hayır, işine gelince Hayırlı.

Yorumu oyla      0      0  
ahmet eriman 3 Temmuz 2020 Cuma 15:03

Bu chp kadroları ile iktidar hayl edenler ya hesap yapasını bilmyorlr yada sokaktan haberler yok koskocs izden pm için adı gçen insnaalrı gördükçe insnalar partiye oy vermekten vazgeçecekler.Adayların hiçbirisinde siyasi ve mesleki başarı öykuleri bulunmayıp,nasıl olurda post kaparız derdinde insnalar Sayın başkanlar önce ilçe yönetimlerindeki beledye çalışanalrının görevine son verip ahlaken doğru bir iş yapsınlar sonra kitlelere örnek olsunar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in PM fotoğrafı netleşti iddiası!
CHP’de kurultay trafiği hızlanırken, partinin kalesi olarak nitelendirilen ...
CHP’nin Ege İl Başkanlarından sürpriz İzmir ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege İl Başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Yücel ve Soyer'den 'başkanlar' zirvesi: Neler konuşuldu, kim/ne mesaj verdi?
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer il ...
 
CHP'de Genel Başkan Adayı Atıcı'ndan İzmir mesaisi: Kaç delege katıldı/ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanlığına aday olan Mersin eski Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ...
Yücel: Kanayan yaramız, hiç dinmeyen acımız!
CHP İl Başkanı Yücel, Sivas Madımak katliamının 27. yıldönümünde bir mesaj ...
CHP'li Cihaner'den o soruya yanıt: Genel başkanlığa aday mı?
Partide geçmiş yıllarda milletvekilliği ve PM üyeliği görevlerini yürüten ...
 
Almanya'da kritik zirve, Çavuşoğlu'ndan ilk mesajlar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz güvenli bir ortamda Almanya'dan ve diğer ...
Vali Köşger sahaya iniyor: 30 ilçe turu!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger makamında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ...
CHP İzmir’de 6 başkandan sürpriz zirve!
CHP İzmir’de Konak, Buca, Bornova, Urla, Bayraklı ve Çiğli ilçe başkanları bir araya geldi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri