POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den CHP ile ittifak açıklaması
AK Parti'den CHP ile ittifak açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesi için İtalya'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesi için İtalya'da
Korku dolu anlar: Fena türbülans var, çok sallıyor
Korku dolu anlar: Fena türbülans var, çok sallıyor
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
21 Kasım 2019 Perşembe - 18:10

CHP Lideri İzmir mesaisine açılışla başladı, ne mesajlar verdi?

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Karabağlar Atatürk Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Kılıçdaroğlu, " Yerel yönetimlerde çok güzel bir başarı sağladık, devamı gelecek. İkinci etabında beyefendiyi aşağıya indireceğiz. Daha sağlıklı bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz" dedi.

CHP Lideri İzmir mesaisine açılışla başladı, ne mesajlar verdi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Karabağlar Atatürk Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı. 

CHP LİDERİ 3 GÜNLÜK YOĞUN MESAİ İÇİN İZMİR'DE-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ev sahipliğini yaptığı öğrenci yurdunun açılış törenine İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, oda ve dernek temsilcileri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“BEYEFENDİYİ AŞAĞIYA İNDİRECEĞİZ”

Sahneye öğrenci yurdunda kalacak olan gençlerle birlikte çıkan ve İzmirlilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Öğrenciler üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız diye soruyor. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Bunu aşmanın tek yolu üretmek. O yüzden biz üreten Türkiye diyoruz. Üreteceğiz, yeni istihdam alanları yaratacağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hep birlikte olursak tüm sorunları aşarız. Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Beraber çözeceğiz.Çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, bizim ümidimiz. Eğer bir kavgaysa bunu birlikte yapacağız. Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi birlikte aşacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim umudumuz. Onlar çalışacaklar, üretecekler, mücadele  edecekler. Yetim hakkı yememek diye bir kavram vardır. Kamu yöneticileri sizlerin ödediği vergileri harcarken hesap vermesi lazım. Hesap veren bir siyaset Türkiye’nin geleceğini sağlıklı çizer. Türkiye’de 17 yılda yurt sorunu hala çözülemediyse bu ayıp siyaset kurumuna aittir. CHP olarak bu sorunu bir yılda çözeceğiz. Hiçbir anne ve babanın gözünün arkada kalmadığı bir imkanı gençlere sağlamak zorundayız. Onlar Türkiye’nin geleceği de ondan. Bizi aydınlık geleceğe taşıyacaklar onlar. Bu siyasetçi olarak da, vatanını seven biri olarak da benim görevim. Biz bu görevi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm herkesi kucaklayacağız. Kavgadan uzak, dostlukla inşa edilmiş, doruları söyleyen ve yanlışa karşı duran bir siyaset anlayışı ile yola çıktık ve devam ediyoruz. Yerel yönetimlerde çok güzel bir başarı sağladık, devamı gelecek. İkinci etabında beyefendiyi aşağıya indireceğiz. Daha sağlıklı bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Cumhuriyeti kuranlar o zaman mezarlarında rahat edeceklerdir” diye konuştu.

SOYER’DEN EĞİTİME YATIRIM VURGUSU

Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eğitim alanında yaptıkları yatırımları özetleyerek, “ Öğrenim hayatını sürdüren öğrenciler için barınma en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Özellikle son on yıldır bu yurt konusu büyük bir soruna dönüştü. Öğrenciler bu ihtiyacın kamu tarafından karşılanmaması nedeniyle belli ideolojilere hizmet eden vakıf ve derneklere muhtaç olmuştur. Kredi ve Yurtlar Kurumu bu yüksek ihtiyacı ne yazık ki karşılayamıyor. Bugün devletin bu kurumu beş katı olan ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Ülkemizdeki öğrenciler için barınma çok temel bir sorun haline gelmiştir. Öğrencilerimiz depreme dayanıklı olmayan, yangın raporları dahi bulunmayan, siyasi amaçlar taşıyan ve yasal olmayan yurtlarda kalmak zorunda kalıyor. Bu yurt İzmir için büyük bir kazanımdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlerimizin yurt ihtiyaçlarını sürdürmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. İzmir öğrenci memnuniyeti açısından üst sıralarda. Bu bizler için bir gurur. Bu gururu büyütmek için Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda öğrencilerimize destek sunmayı görev edindik” dedi. 

“BOYNUMUZUN BORCU”

Ev sahibi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sayın Genel Başkan’ım öğrencilerimize dönük böyle bir tesisin açılışında bize onur verdiniz, Karabağlar’ı onurlandırdınız. Göreve başladığımızda yeni bir yaşamın tasarlandığı ve hayat a geçirildiği bir kent hedefiyle Karabağları değiştirmeye, dönüştürmeye ve geliştirmeye çalıştık. İlk başta temel aldığımız konu ilçemizi 2050’ye hazırlayacak planları hazırlamak oldu. Karabağlar’ı yeniden planladık. Bundan sonra bu planları hayata geçirerek Karabağlar’ı modern, yaşanabilir ve İzmir’in seçkin ilçelerinden bir tanesi haline getireceğiz. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bireylere değil topluma hizmet ilkesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal projelerimizden bir tanesi de bu yurt binasıdır. Göreve başladığımda 4 olan semt merkezi sayımızı bu yıl 16’ya çıkardık. Hedefimiz 58 mahallemizin tamamında bu projelerimizi hayata geçirmek. Hedefimiz Karabağlar’ı daha modern hale getirirken, kültür merkezleri ile , modern pazaryerleriyle, parklarıyla, spor alanları ile ileri hedefe doğru geliştirmek. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yoksul semtlerimize ulaşacağız, onlarla birlikte olacağız. Derman belediyeciliğimizi tüm ilçemize aymak bizim boynumuzun borcu. Biz dersimize çalıştık, Karabağlar’da ne yapacağımızı biliyoruz. Tek sorunumuz bunları finanse etmek. Bunun için de dar bütçeyi en iyi şekilde kullanarak projelerimizi hayata geçirmek bizim en önemli görevimiz.”  

Konuşmaların ardından öğrenci yurdunun açılış kurdelesini yurtta kalan gençlerle kesen Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları tesisi gezdi. Öğrencilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve başkanlar bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

 
Kan donduran 'şaka'ya ne savunma yaptılar?
 
Kılıçdaroğlu'ndan Soyer'e ilk ziyaret ve 'başarı' vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve SODEMSEN yola çıktı. Başkan Soyer, yönetimde kimler yer aldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurucu üye olduğu Sosyal ...
Ve Kılıçdaroğlu 3 günlük yoğun mesai için İzmir'de!
CHP Genel Başkanı 3 günlük yoğun bir mesaiye imza atacağı İzmir'e geldi. ...
CHP'li Öztrak'dan İzmir'de çarpıcı mesajlar: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ...
 
Erdoğan: Gıda güvenliği milli güvenlik meselesi
Beştepe'deki 3. Türkiye Tarım Orman Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Sındır'dan Soylu'ya: Polis devleti mi oluyoruz?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı sunuş konuşmasının ardından ...
CHP'de o seçimin iptaline İl Başkanlığı freni!
CHP Buca’da ilçe yönetim kurulunun Menderes Mahallesindeki seçimle ilgili ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan CHP'li ziyareti iddiasına yalanlama
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne CHP'li ...
AK Parti İzmir'den Erdoğan'a 3 dev pankartla karşılama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlayacak olan AK Parti İzmir’de hazırlıklar ...
CHP'de Yücel'den belediye başkanlarına 'sandık' uyarısı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kasım ayı sonunda tamamlanacak olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri