POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
25 Ekim 2019 Cuma - 13:40

CHP'de topa giren ve rengini seçen ilk belediye başkanı!

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da, İlçe Başkanı Yıldırım’a karşı hareket eden Mavi Liste Platformu manifesto yayınlarken ilk büyük toplantısına imza attı. Toplantıya Belediye Başkanı Tugay da katıldı. Kürsüye çıkan ve mesajlar veren Tugay delege seçimleri öncesi tavrını ve rengini belli etmiş oldu.

CHP de topa giren ve rengini seçen ilk belediye başkanı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kongre süreci işliyor. Üye listeleri askıya çıkarken, 8 Kasım’da delege seçimleri başlayacak.

İzmir’de parti içi en hareketli ilçelerin başında Karşıyaka geliyor. Partinin İzmir’de ‘kale’si olarak nitelendirilen Karşıyaka’da, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve ekibine karşı duran isimler Mavi Liste Platformu adı altında bir araya geldi.

KARŞIYAKA'DA MAVİ LİSTE PLATFORMUNDAN 5 MADDELİK MANİFESTO-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Platform, mahallelerin çoğunda mavi liste çıkararak, Yıldırım’ın destek vereceği beyaz listelere karşı sandıkta yarışacak.

Platform yayınladığı 5 maddelik manifestoyla da süreçteki hassasiyetlerini kamuoyuna duyurdu.

Platform süreçte ilk önemli toplantısına da imza attı. Fikrialtay, Demirköprü ve Şemikler Mahalleleri'ni kapsayan ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katıldı.

MANİFESTO ÖVGÜSÜ
Toplantının sürprizi ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın toplantıya katılması oldu.
Tugay toplantıda kürsüye gelerek bir de konuşma yaptı. Basına kapalı toplantıda Tugay’ın platformun hazırladığı 5 maddelik manifestoyu okuduğunu ve “Manifestoyu beğendim. Emekle hazırlanmış... Hazırlayanların eline sağlık” dediği ve özellikle mahalle temsilcilerinin üyeler tarafından belirlenmesi gerektiği maddesinin önemli olduğuna dikkat çektiği öğrenildi.

Konuşmasında ilçe başkanı Yıldırım’a göndermeler de yapan Tugay’ın, olağan kongre sürecinde tüm partililerin doğru adımlar atacağına inandığını ifade ettiği öğrenildi.

YÜZÜNÜZÜ ÖNE EĞDİRMEYECEĞİM
Tugay’ın belediye başkanı olarak ilçede doğru işler yapmaya çalıştığını vurguladığı ve, “Yüzünüzü öne eğdirmeyeceğim" dediği öğrenildi.

Toplantıya İl Eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve geçen kongrede ilçe başkan adayı olan Murat Serdar Koç gibi isimler de katıldı. 

İŞTE 5 MADDELİK MANİFESTO
Mavi liste tarafından 5 maddelik manifestosunda şu ifadelere yer verildi:

“1) İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile o koltukta oturuyor olmamalı.

2) Mahalle temsilcilikleri ilçe başkanının 15 günde bir kendi kafasına göre değiştirdiği görevler değildir. Mahalle temsilcileri üyeler önüne sandık konularak mahalledeki üyeler tarafınca seçilmeli.

3) Parti üyelerini bizden-sizden diye ayıran ilçe yönetimi olmaz, olmamalıdır. Her parti üyesine saygı gösterilmeli, birlik ve beraberlik tam anlamıyla sağlanmalıdır.

4) Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki temel ilke ve değerlere tam anlamıyla bağlı, demokratik adil, liyakat sahibi kişilerce yönetilmeli, CHP Karşıyaka İlçe Yöneticileri Atatürkçü ve Halkçı duruşuyla tüm Türkiye örnek olmalıdırlar.

5) Önümüzdeki genel seçimlerde hedefimiz Karşıyaka'da en az %75 oy oranına ulaşmaktır. Bu yolda belediyemiz, il yönetimimiz ve genel merkezimiz ile tam bir uyum İçerisinde çalışılacaktır.

 
Büyük yangın sonrası işçilerden emek ormanı!
 
İzmir'de satılan midyelerde büyük tehlike!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üye 5 Kasım 2019 Salı 01:30

Tarafsız olmak ve ya ayrıştırmamak demek çalışanlara baskı yoluyla maviyi destekleyin demek midir? Yoksa başkanı toplantılara getirerek seve seve belediye çalışanlarını o toplantılara gelmeye muhtaç bırakmak mı? Ne ilçe ne belediye diyen bir allahın kulu da çıkıp kardeşim biz de varız diyemiyorsa her iki tarafta özgürlükten bahsetmesin.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 27 Ekim 2019 Pazar 22:28

Keşke belediye başkanı kendisine yukardan inme teklif geldiğinde kabul etmeyip,etik olmadığını savunsaydı,ön seçim isteseydi.O sözde manifestonun bir anlamı olurdu o zaman..

Yorumu oyla      0      0  
Siyaset 26 Ekim 2019 Cumartesi 08:59

Tunceliler İzmir siyasetinde olacak.Reha bayındır.sana soranda olmayacak siz nasıl bir düşünceye sahipsiniz.Tuncelilerde bu partiye oy emek veriyor ve partide ister milletvekilli ister belediye başkanı adayı olacak siyasete emek veriyorsa bu en doğal haktır .hiç kimse Tunceliler aday olmasın hakını ke disinde bulamaz..

Yorumu oyla      0      0  
Seçim 25 Ekim 2019 Cuma 22:59

Oyum mavi listeye.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet eriman 25 Ekim 2019 Cuma 21:33

Uğur yıldırım mutlaka değişmeli Ancak yerine getirilecek kişinin niteliği daha önemlidir .Eski Meclis üyelerinin basını çektiği grubun Adayı olarak öne sürülen sayın Serdar koç un dogru bir aday olmayacağı görülmektedir Çünkü ısı ve kişilik yapısı gereği çok ilce başkanlığı ni baronların önereceği ikinci bir adama yaptırılacağı anlaşılıyor İs yoğunluğundan dolayı haftada ancak bir kaç gün ilçeye mesai harcayacağı anlaşılmaktadır.Ayrica sayın koç siyasi bir kişilik değildir Burada muhalefetin tek elden yönlendirilip uğur Yildirim gitsin kim gelirse gelsin anlayışı yasama geçirilmeye çalışılıyor Muhalefet çarşaf listeyi ve ideolojik temelli bir aday adayı öne çıkarılmalıdır Yoksa gelenle giden arasında oluşacak tek fark ideolojik olmalıdır Serdar Koc a ilce yönetimini baronlar yapar kendisine yaptırmazlar Ayrıca Karsıyaka başka ilçelerden yönetilmemelidir

Yorumu oyla      0      0  
Partili 25 Ekim 2019 Cuma 19:29

Reha bayındır sen kendin nerelisin hiç önemli değil tucelide Türkiyenin bir illi hemde aydın ve eğitim oranı en yüksek bir il bunu unutma her tunceli bu ülke için tüm yurtaşlık görevini yapıyor.bu ayrımı yaparak partiye zarar verdiğinizi unutmayın burda yaşayan Tunceli olup siyasetle uğraşıyorsa adayda olacak.sende fikirde sormaz çünkü düşünce çok farklı.......

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyaka 25 Ekim 2019 Cuma 19:22

Ne demek Tunceli biri izmirden aday olmamalı.yıllarca burda yaşayan doğmuş büyümüş eğitimini almış .ve İzmir de partisi için siyaset yapıyorsa tabiiki İzmirde aday olacak .bu nasıl bir düşüce .reha bayındır.çok yalnış bir düşüncedesin bu partinin üyesi olup parti için siyaset yapıp çalışıyorsa adayda olacaktır.nokta.

Yorumu oyla      0      0  
H.REHA BAYINDIR 25 Ekim 2019 Cuma 16:22

Delege, il ve ilçe genel meclisi üyesi velediye encümen üyeleri seçimle gelmelidir Dışarıdan görevlendirme olmamalıdır ve bu parti tüzüğünün kırmız çizgisi olmalıdır. Millet vekili adayları da ayni yötemle parti üyelerince seçilmelidir. Adaylar o ilin kayıtlı kişileri olmalıdır. Örneğin Tuncelili bir kişi İzmirden aday olamamalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Ayla Halıcı 25 Ekim 2019 Cuma 15:23

Mavişehir CHPÜyesi olarak MAVİ Listeyi destekliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mazlum Kobani için ABD'ye yazılı nota!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Hakkında kırmızı bülten olan teröristle ...
Erdoğan'dan Fransız dergi için suç duyurusu
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point ...
CHP'den Aksünger ile Ateş hakkında inceleme
CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger ile ...
 
Erdoğan: Amerika'nın o teröristi bize teslim etmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan ...
Meclis'teki 4 partiden AP'ye kınama
TBMM Genel Kurulunda AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, Avrupa ...
"Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar"
Suriyeli göçmenler üzerinden Avrupa Birliği'ne (AB) seslenen Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li Bayır'dan Meclis'te 'enflasyon' çıkışı!
Mecliste görüşülen, 104 sıra sayılı Gümrük Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına ...
Yıldırım'dan İzmir'de 'harekat' mesajı: Bütün terör yuvalarını dağıttık!
Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin konuşan 24. Dönem TBMM Başkanı Binali ...
"Trump'ın mektubu yok hükmündedir"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri