POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Haşdi Şabi'ye ait karargaha hava saldırısı
Haşdi Şabi'ye ait karargaha hava saldırısı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 18:53

CHP'den Aliağa'daki o toplantıya tepki!

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığının muhtarlarla düzenlediği toplantıya İlçe emniyet, sağlık, milli eğitim, nüfus müdürü ile devlet hastanesi başhekiminin katılmasına CHP'den tepki geldi.

CHP den Aliağa daki o toplantıya tepki!

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığının muhtarlarla düzenlediği toplantıya İlçe emniyet, sağlık, milli eğitim, nüfus müdürü ile devlet hastanesi başhekiminin katılmasına CHP'den tepki geldi.

YÜCEL:PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Devlet kurumlarının müdürlerinin, devlet memurlarının AKP’nin siyasi propaganda çalışmasında ne işi var? Liyakatsizlik mi? Siyasi baskı mı? Bu iş parti devleti özleminin skandal bir örneğidir. Peşini bırakmayacağız. Türkiye'yi parti devleti yapmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz!"

OĞUZHAN: AKP'NİN EMİR ERİ GİBİ ÇALIŞAMAZ

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, yaptığı yazılı açıklamayla toplantıya katılıma tepki gösteren bir başka isim oldu.

Oğuzhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

AKP Aliağa İlçe Başkanlığının kendisini adeta Valilik, Kaymakamlık yerine koyarak yaptığı siyasi bir çalışmaya devletin Emniyet, Sağlık, Milli Eğitim, Nüfus Müdürlerini ve Başhekimini dahil etmesi, Türkiye’de tek adam yönetimi ve parti devleti kurulmak istenmesinin en skandal örneğini ortaya koymuştur.

AKP Aliağa ilçe başkanlığınca AKP’nin oyunu arttırmak, AKP’nin siyasi propagandasını yapmak için düzenlenen bu çalışmada belediye başkanı dışındaki devletin memurlarının ne işi vardır. Bu memurlar bu siyasi çalışmaya kendi istekleri ile katılmışlarsa derhal haklarında soruşturma başlatılmalı ve ilgili devlet memurluğu yasalarına göre haklarında işlem yapılmalıdır. Millet o memurların parasını AKP’nin reklamı yapılsın, devletin memuru siyasi partilerin propaganda çalışmalarına katılsın diye ödememektedir. Liyakat sahibi, görevi Aliağa halkına ve ülkesine hizmet etmek olan hiçbir devlet memuru, AKP’nin emir eri gibi çalışamaz ve siyasi bir çalışmada parti üyesi gibi boy gösteremez.

Yok, eğer bu adı geçen müdürler ve memurlar AKP Aliağa ilçe başkanlığının zorlaması ve mecbur bırakmasıyla, bir baskı sonucu bu siyasi çalışmaya katıldıysalar da bunu yürekli bir şekilde halkla paylaşmak zorundadırlar. Bu durumda da memurlarımıza baskı yapan, AKP’nin toplantılarına katılmak zorunda bırakanlar hakkında savcılar derhal gereğini yapmalıdır.

Hiç kimse kalkıp da, muhtarlar veya istişare toplantısı adı altında yapılan siyasi çalışmanın Aliağa için yapıldığı, onun içinde ilgili memurların katıldığıhikayesini anlatmasın. Bu siyasi çalışma AKP’nin propagandası için yapılmıştır. Bizler inanıyoruz ki o toplantıya katılan hiçbir müdür ve devlet memuru bu toplantıya gönüllü olarak katılmamış ve siyasi bir partinin organizasyonunda propaganda malzemesi olarak kullanılmaktan memnun kalmamıştır. Bu yaşadığımız AKP’nin artık sonu gelen iktidarını, aklı sıra devlet imkanları ve temsilcileriyle poz vererek kurtarma çabasından başka bir şey değildir.

Eğer benzer bir organizasyona CHP olarak bizler imza atsak ve bu çalışmamıza da devlet memurları katılım sağlasaydı, AKP en yetkili ağızdan edilmeyecek hakaretleri sıralar ve toplantımıza katılan tüm memurları görevden alır hatta hain ilan ederdi.

 Ne mutlu ki, Aliağa halkı AKP’nin parti devleti ve tek adam iktidarı hayallerini ve her alanda olduğu gibi devlet memurlarına uygulanan baskıyı görmektedir.  Bu türden devlet adabı ve siyaset etiği ile bağdaşmayan hareketler aynı zamanda AKP’nin sonunu getiren hareketlerdir. Aliağa’da devlet kurumlarının siyasallaştırılmasına, memurların siyasete alet edilmesine, Aliağa halkı ile birlikte izin vermeyeceğiz. AKP Aliağa ilçe başkanlığını Aliağa halkından ve işlerinden alı koyduğu tüm devlet memurlarından özür dilemeye çağırıyor ve bu türden parti devleti uygulamalarını tekrarlamamaları için uyarıyoruz.

 

 
Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında
 
İzmir'de 'Göktaşı' iddiasına açıklama geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de yapılamayan tek il kongresinde yer ve tarih netleşti!
CHP İzmir’de gerçekleşmeyen tek il kongresi olan gençlik kolları kongresinin ...
İzmirli Başkan'dan Ankara çıkarması: İki Lider'e ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 'hayırlı olsun' ...
Karşıyaka'da 'imar' krizi... AK Parti olay yerinde: Dava açacağız!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Atakent’teki spor alanının imar planlarının ...
 
Çıray'dan Oktay'a 'Biden' soruları!
Çıray, Joe Biden’ın sekiz ay öncesinde Türkiye İçişleri ile ilgili yaptığı ...
Dışişleri'nden Mali'deki darbeye tepki
Dışişleri Bakanlığı dün Mali'de meydana gelen askeri kalkışmaya ilişkin ...
İlçe başkan adayı hakkında ihraç talebiyle disiplin dosyası!
CHP Bornova İlçe Başkanlığı, son ilçe kongresinde başkan adayı olan Gürol ...
 
AK Parti'den CHP'li Başkan'a borç yanıtı: Teşekkürler, doğrulamış... Konkordato ilanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe, ...
CHP İzmir'de yas günü: İnce de katıldı, eski başkanı o anektodla anlattı!
Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden CHP İzmir il eski başkanlarından Dr. ...
Arslan'dan Sürekli'ye 'elektrik fabrikası' yanıtı
İzmir'de tarihi elektrik fabrikası, Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri