POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 12:12

Karşıyaka'da 'imar' krizi... AK Parti olay yerinde: Dava açacağız!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Atakent’teki spor alanının imar planlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından özel eğitim alanına çevrilmesine tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Açıkça bir ihlal, hukuka aykırılık yapılarak, plan tadilatı yapıldı. Dava açacağız. İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı bütün planlara ayrım gözetmeksizin itiraz eden odalar nerede? Sizi göreve davet ediyorum” dedi.

Karşıyaka da  imar  krizi... AK Parti olay yerinde: Dava açacağız!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Atakent’te bulunan spor alanının imar planlarının özel eğitim alanına çevrilmesine tepki gösterdi.  

2015 yılında Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesinde bulunan, sosyal tesis ve açık spor tesisi olarak tescillenen 8 bin 243 metrekarelik alanın, imar planlarının özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi, Cumhur İttifakı’nın tüm itirazlarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy çokluğuyla kabul edildi. Karara tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli planlamadan geri dönülmesi için gereken hukuki adımları atacaklarını belirtti.

Atakent’te bulunan söz konusu arazide yapılan basın açıklamasında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, il ve ilçe yöneticileri yer aldı.  

İHLAL VAR!

Söz konusu planın Mekansal Planlar Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şunları söyledi: “Bu alan Emlak Konut’un ilk projelerinden bir tanesidir. Burada çok güzel şehirleşme yapıldı. Bu proje yapılırken, spor alanı, spor tesisi olarak belirlendi. 1/1000’lik projede burası spor alanı olarak belirlendi. Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde Karşıyaka’da da Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde buraya müracaatlar yapıldı. Sosyal tesis alanından özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi yönünde planlar getirildi. O dönemki yönetim Aziz Kocaoğlu ve Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından kabul edilmedi. Karşıyaka revizyon planında 1/5000’te tekrar spor alanı olarak 6-7 ay önce belirlendi. Yine bir plan müracaatıyla konu meclise geldi. Mecliste CHP ve İYİ Parti oylarıyla bu önerge geçti. Hiçbir hukuki gerekçesi ve haklı nedeni yok. Mekânsal Planlar Yönetmeliği’nin 26. maddesine göre bu plan aykırı. Açıkça bir ihlal yapılarak bu plan geçti. Bunu kabul etmek mümkün değildir.”

DAVA AÇACAĞIZ

Konuyla ilgili hukuka başvuracaklarını kaydeden Sürekli, “Bu lokasyonda ayrı bir spor alanının ayrılması gerekirken açıkça bir ihlal, hukuka aykırılık yapılarak, plan tadilatı yapıldı. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Biz ret oyu verdik. Bu konu da dava da açacağız. Şunu çok merak ediyorum. İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı bütün planlara ayrım gözetmeksizin hepsini itiraz eden odalar nerede? Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası neredesiniz? Açık bir ihlal var! Sizi göreve davet ediyorum. Diğer yandan Aziz Kocaoğlu döneminde yapılmayan plan değişikliği, şimdi nereden çıktı. Bütün bunları kamuoyu huzurunda soruyoruz ve cevaplarını bekliyoruz. Diğer yandan takip ediyoruz, verilen yanıtlara bakıyoruz "TOKİ satmasaydı" diyorlar. Arkadaşlar TOKİ Türkiye'nin pek çok yerinde bu tip alanları satıyor ve alanlar amacına uygun kullanılıyor. Bir tane farklı örneğini gösterin. TOKİ daha önce böyle bir şey yapmış mı? Şu an Mavişehir'deyiz, Atakent’teyiz. EGS var iş merkezi. Arkasında bir otopark alanı var. Burası da TOKİ tarafından satıldı. Şu an otopark alanı olarak kullanılıyor. TOKİ'nin sattığı yerlerde bu şekilde imar düzenlemeleri yapılıyor. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ geçenlerde yine açıkladı, TOKİ'nin sattığı yerlerde bir imar değişikliği yapılmayacak. Mevcut kullanımın dışına çıkılmayacak dedi. Hal böyleyken, bu plan değişikliğinde diretmeyi kabul etmiyoruz. Biz hukuki haklarımızı kullanacağız. Konuyu İzmirlilerin takdirine bırakacağız” diye konuştu.

ÇİFTE STANDART ÇIKIŞI

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TOKİ tarafından satılmasına tepki gösterdiği Mavişehir'deki arazilerden de bahseden AK Partili Sürekli, "TOKİ alanıyla ilgili itirazlarını söylediler. Mahkemeye gittiler. Demokratik taleplerini sergilediler. Burada niye çelişkili davranıyorsunuz? Burayı niye görmezden geliyorsunuz? Bu çifte standardı İzmir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Teknik olarak Mavişehir'deki alanla buradaki alanla hiçbir fark yok. Samimiyet derken biz bunu kast ediyorduk. Orası için bu kadar itirazı ortaya koyarken, burada hemen dibinde imar planı değişikliği kafalarda ciddi soru işareti yaratıyor. Mekansal planlar yönetmeliğinde açık bir ihlal var. Bunu mahkeme sürecinde bilirkişi raporunda göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin bu konuda niye sesi çıkmaz? Odalarda bu konuya seyirci kalıyorlar! Biz bir samimiyet göremiyoruz. ‘Satmasaydınız’ bir mazeret olamaz. TOKİ bu gibi yerleri her zaman satar. Geliri de sosyal konut yapımında kullanıyor. TOKİ'nin kuruluş kanununda bu vardır. TOKİ bu gibi satışlardan elde ettiği gelirlerle dar gelirlilere sosyal konut yapar" açıklamasını yaptı.

CHP’YE ‘SAMİMİYET’ TEPKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da şöyle konuştu: “Geçtiğimiz mecliste önünde bulunduğumuz alanla ilgili bir tartışma çıkmıştı. Burası açık spor alanı ama yaklaşık 5 yıldır değiştirmeye çalıştıkları özel eğitim alanı olarak değiştirilmeye çalışıyordu. Cumhur ittifakı olarak bu alanın plan revizyonuna ciddi bir itirazda bulunmuştuk. Ama CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi yönünde bir karar çıkmıştı. Özellikle CHP’nin samimiyetinin test edildiğinin göstergesidir. Kısa süre önce buna benzer bir alan için CHP’lilerin çok ciddi bir tepkisi olmuştu. Kamuya açık bir spor alanı iken, yaklaşık 9 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Buranın hem ekonomik değeri arttı hem de vatandaşın çok rahatlıkla girebileceği bir alan olmaktan çıktı.”

 
Vali Köşger'den 'İzmir'de vaka durumu' raporu: En kötü 10 içinde değiliz ama...
 
Selçuk: Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray'dan Oktay'a 'Biden' soruları!
Çıray, Joe Biden’ın sekiz ay öncesinde Türkiye İçişleri ile ilgili yaptığı ...
Dışişleri'nden Mali'deki darbeye tepki
Dışişleri Bakanlığı dün Mali'de meydana gelen askeri kalkışmaya ilişkin ...
İlçe başkan adayı hakkında ihraç talebiyle disiplin dosyası!
CHP Bornova İlçe Başkanlığı, son ilçe kongresinde başkan adayı olan Gürol ...
 
AK Parti'den CHP'li Başkan'a borç yanıtı: Teşekkürler, doğrulamış... Konkordato ilanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe, ...
CHP İzmir'de yas günü: İnce de katıldı, eski başkanı o anektodla anlattı!
Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden CHP İzmir il eski başkanlarından Dr. ...
Arslan'dan Sürekli'ye 'elektrik fabrikası' yanıtı
İzmir'de tarihi elektrik fabrikası, Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye ...
 
Kılıçdaroğlu'na 2 milyon liralık manevi tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ...
CHP'li İnce 'o veda' için İzmir'e geliyor!
‘Bin Günde Memleket’ adıyla hareket başlatan Muharrem İnce, hayatını kaybeden ...
CHP'li Serter'den 'deprem vergisi' soruları!
CHP İzmir Milletvekili Serter, Marmara depreminden bugüne kadar toplanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri