POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 16:46

CHP'li Serter'den 'deprem vergisi' soruları!

CHP İzmir Milletvekili Serter, Marmara depreminden bugüne kadar toplanan deprem vergilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği soru önergeleri ile gündeme taşıdı.

CHP li Serter den  deprem vergisi  soruları!

İzmir Milletvekili Bedri Serter, 17 Ağustos Marmara depreminin 21.yıldönümünde, depremde yaşamlarını kaybeden 18 bin 373 vatandaşımızı andı.

Serter, Marmara depreminden bugüne kadar toplanan deprem vergilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği soru önergeleri ile gündeme taşıdı.

Son 19 yılda 200 bine yakın deprem meydana geldiğine işaret eden Serter,  “Türkiye'nin 18 yılında siz iktidardasınız. Bu süreçte bu depremler yaşanıyor, önlemler nerede, sadece deprem yıktıktan ve insanlarımız öldükten sonra timsah gözyaşları dökmek iş değil, hükümet olmak değildir. Artık gereken neyse yapılmalıdır, toplanan vergiler depremlerde Binaların yıkılmaması için kullanılmalıdır. Her zaman bunun hesabını sormak boynumun borcu olacaktır” dedi.

Serter, soru önergelerine dair yaptığı açıklamada öncelikli olanın Türkiye gibi ciddi deprem fay hatları üzerinde olan bir ülkede korunaklı, güvenli binalar yaparak insanların can güvenliğinin sağlanması olduğunun altını çizdi ve “ Türkiye’de 20 milyonun üzerinde konut var, bunun yüzde 35’inin yani 6.7 milyonunun depreme dayanıksız olduğu bilgisine sahibiz. Ülke nüfusumuzun yüzde 70’nin deprem riski ile her an karşı karşıya olabileceği gerçeğini de hatırlarsak hükümetin önceliğinin kağıt üzerinde kalan eylem planlarını yazmak değil acilen bu stratejik eylem planlarını etkin ve sonuç odaklı bir şekilde hayata geçirmek olması gerektiğinin bir kez daha altını çiziyorum” dedi.

“Vatandaştan aldığınızı vatandaşın canını korumak için kullanın!”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, deprem vergilerine dair verdiği soru önergelerine dair yaptığı açıklamada iktidara seslendi. Serter, “Son 15 yılda 65 milyar TL deprem vergisi topladınız, toplamaya devam ediyorsunuz ama depremler durmuyor, vatandaşlarımız ölmeye devam ediyor. Depremleri önlemeye ve güvenli binalar yapmaya yönelik attığınız adımları bilmiyoruz. Kağıt üzerinde Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı hazırlamak yetmiyor. İzmir, İstanbul, Elazığ, Malatya depremlerini yaşadık yine onlarca insanımızı kaybettik ve  yine deprem olduktan sonra  önlem almaya çalışıyoruz. Neden daha önce somut adımlar atıp insanlarımızın canını koruyamıyoruz, neden koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni böyle aciz bir hale sokuyorsunuz? Üstelik insanlarımızın canını korumak için yine onlardan para toplarken! Bu deprem vergileri nerede?”dedi. Serter, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bir konuşmasında “ Deprem paraları hesapta duruyor” dediğini hatırlattı ve Oktay’a seslendi ve:“ Deprem paraları hesapta durmak için değil insan canı ve güvenliği için toplandı. Sizi devlet ciddiyeti ile hareket etmeye davet ediyorum ”dedi.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye’de inşaat mühendislerinin de deprem uzmanlarının da altını çizdiği noktaları hatırlatarak “İmar afları çıkararak depremlere yönelik önlem alınmaz. Öncelikli olanın ülke genelinde yapı stok envanteri çıkarmak olduğunu biliyoruz ama ülke genelinde bu çalışmanın gerçekleşme oranını bilmiyoruz. İzmir özelinde bile bu çalışma henüz sadece iki ilçemizde gerçekleşti” dedi.

 
Soyer'den İEF için kritik zirve, 'elektrik fabrikası' için net mesaj!
 
Pamucak Sahili'ne akın esnafın yüzünü güldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. ...
O ilçede borç karşılığı devir yetkisi davalık oldu!
Bergama Belediyesi’nin eski Sümerbank Tekstil Fabrikası’nın borç karşılığı ...
AK Parti’den elektrik fabrikası çıkışı: Bize talep gelmedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 35 milyon TL’lik bedelle satın ...
 
Sürekli’den Soyer’e: 12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemi niye değiştiriyorsunuz?
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen meclis toplantısında yaşanan gerginliği ...
Sındır'dan muhtarlar zirvesinde demokrasi vurgusu
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tire’de muhtarlarla bir araya ...
CHP'li Polat 'asker ölümleri'ni Meclis'e taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümlerinin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay ve görevlendirme ekseninde 'Böke ve Özkan' sorularına yanıt!
CHP Lideri, partide geçmiş dönemlerde kendisini sıkça eleştiren ve karşı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, "Deprem değil tedbirsizlik öldürür ...
Bahçeli'den Biden'in sözlerine sert tepki!
MHP lideri Bahçeli, ABD başkan adayı Joe Biden'ın sözlerine tepki gösterdi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri