POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
8 Ekim 2018 Pazartesi - 08:31

CHP'li Arslan 'karma eğitim ihlali'ni Meclis'e taşıdı!

Buca'daki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin karma eğitim ihlali iddiasını meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Sorumlular hakkında her hangi bir işlem yapılacak mıdır?” diye sordu.

CHP li Arslan  karma eğitim ihlali ni Meclis e taşıdı!

İzmir’in Buca ilçesindeki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin karma eğitim ihlali iddiasını meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ednan Arslan, “Olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Sorumlular hakkında her hangi bir işlem yapılacak mıdır?” diye sordu.

Dünya üzerinde eğitimde başarılı olan ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde hepsinde karma eğitim sistemi uygulandığının görüldüğünü ifade eden Arslan, “Karma eğitim, bilimsel ve laik eğitimin de temelini oluşturur. Atatürk devrimlerinin en önemli adımlarından biri sayılan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan sağlıklı eğitim sistemidir. Toplumu kadın, erkek diye ikiye ayırmak, AKP iktidarları ile birlikte tırmanışa geçen kadına, çocuğa şiddet ve istismarı bir toplumsal hastalık olarak karşımıza çıkartmaktadır, çıkartacaktır. Eğitimin karma eğitimden kız çocukları ve erkek çocuklarının ayrı okutulması şekline dönüştürülmesi bu toplumsal hastalığı daha da artıracaktır” dedi.

Karma eğitimden vazgeçildiğine yönelik son olayın İzmir’de yaşandığını belirten Arslan,  basında yer alan haberleri işaret ederek İzmir'deki bir okulda karma eğitimin kaldırıldığının resmi yazışmalara yansıdığını belirtti. Buca'daki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetimi, kendilerinden etkinlik için kullanılmayan boş derslikleri isteyen Kozağaç Ortaokulu'na yazdığı yazıda “Belirtilen saatlerde kullanmadığımız dersliklerin bulunduğu katta 3 kız sınıfımızın bulunmasından dolayı karma eğitime uygun olmadığı görülmüştür” ifadesi yer almıştır.

Binası eski ve yetersiz kalan, bu nedenle yerine yenisinin yapılması planlanan Buca Kozağaç Ortaokulu, eğitim öğretim faaliyetlerini yakındaki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu binasında sürdürüyor. Burada sabahları 300 imam hatip öğrencisi, öğleden sonra ise 900 öğrencisiyle Kozağaç öğrencileri eğitim görüyor.

Konuyla ilgili olarak Öğrenci Veli Derneği tarafından yapılan açıklamada, okul müdürünün “Öğrenciler karma eğitim görüyor” iddiasında bulunduğu, ancak fiili olarak bu sistemin ortadan kaldırıldığını tespit ettikleri belirtildi. Öğrencilerin cinsiyete göre ayrı dersliklerde eğitim gördüğünü, yalnızca bahçede ortak alanı kullandıkları kaydedildi.

CHP’Lİ ARSLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’A SORDU:
1-Bakanlığınızın okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasları belirleyen yönetmelikte yapılan; Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde karma eğitim şartını kaldırmasına ilişkin düzenleme resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu düzenleme Atatürk ilke ve devrimlerine, Anayasa ve ilgili kanunlara aykırı değil midir? Bu düzenleme ne zaman iptal edilecektir?

2-Bugüne kadar karma eğitimi ihlal ettiği için hakkında soruşturma açılan, il, ilçe milli eğitim ve okul müdürü var mıdır?

3-Basına da yansıyan, İzmir'de yaşanan son olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Sorumlular hakkında her hangi bir işlem yapılacak mıdır?

 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
 
Mbappe'den 13 dakikada 4 gol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'nin İstanbul şartı ön seçim!
Muharrem İnce’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenirken, ...
Erdoğan'dan kritik 'IMF' ve 'Kayıp Suudi Gazeteci' mesajı
MHP'nin af teklifi konusunda önceliklerinin vicdan olacağını belirten ...
CHP İl Başkanı Yücel: Birinci parti olmak yetmez!
CHP İl Başkanı, "Elbette İzmir'de yine birinci parti çıktık ama biz, bugüne ...
 
MHP'de adaylara güvenlik soruşturması!
MHP, yerel seçimde FETÖ ve benzeri unsurların partiye sızmasını önlemek ...
CHP’li Kırgöz Dikili için resmen yola çıktı!
CHP’li Dikili Belediye Meclis Üyesi işadamı Adil Kırgöz ilçe başkanlığında ...
CHP'li Bakan o ilçedeki 'imar affı' sorununu Meclis'e taşıdı!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde imar affından doğan hakların uygulanmamasını ...
 
CHP'li Beko'dan çarpıcı 'işsizlik' çıkışı: 2 buçuk milyon genç kayıp!
CHP İzmir Milletvekili Beko yaptığı konuşmada Türkiye’deki işsiz gençler ...
Şengül'den teşkilata: Oy almak için değil gönül almak için!
AK Parti İl Başkanı Şengül, insanlara oy için değil, gönül kazanmak için gideceklerini söyledi. 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a McKinsey yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri